Topptipset Tips Fredag 21/4

Publicerad på 20 Apr 2023 - 15:39

Tipsexperten

Tipsexperten

20 Apr 2023 - 15:39

Fredagens färd genom fotbollens värld tar oss från de brittiska öarna till Baskien. Flest lystna blickar riktas mot Emirates Stadium där serieledande Arsenal ska ta emot Southampton. Endast full pott är gott nog för The Gunners, löser de det?

Spelstopp: 20:29

1. Arsenal - Southampton 1
Som så många gånger förr inledde Arsenal mötet mot West Ham ruggigt starkt och när Martin Ödegaard placerade in 2-0-målet redan i den 10:e matchminuten kändes det avgjort. Så blev alltså inte fallet där The Gunners istället tappade en tämligen komfortabel ledning till delad ära för andra matchen i följd. I samma veva ser Manchester City ostoppbara ut för stunden och flåsar Mikel Artetas adepter i nacken. Då finns det inte utrymme för ytterligare poängtapp när tabelljumbon Southampton kommer på besök. Med rätt mentalitet kommer Arsenal lösa detta utan problem - högst trolig etta.

2. Angers - PSG 2
Ligaledare ställs mot tabelljumbo även i franska Ligue 1 men här är det den sistnämnda som agerar värdskap. Angers har i sin helhet stått för en bedrövlig säsong och kommer inte spela i det franska finrummet till hösten. När värdskapet nu kan spela avslappnat har vi dock fått se ett par skapliga prestationer från Le SCO vilket har resulterat i fyra poäng från de senaste två hemmamatcherna. Till saken hör att det är topplagen Lille och Nice som har stått för motståndet i dessa. PSG agerar i sin tur smått nonchalant för närvarande och det kan mycket väl visa sig kostsamt på Stade Raymond-Kopa. Vi förmodar att tvåan kommer bli hårt streckad och då är det läge att helgardera och skrälljobba i Maine-et-Loire.

3. Espanyol - Cádiz 1
Viktigt sexpoängsmöte i La Ligas nedflyttningsstrid när nästjumbon Espanyol välkomnar Cádiz till RCDE Stadium. Värdskapets defensiv har varit lika labilt som ett korthus på senare tid vilket har utmynnat i sex raka nederlag. På offensiv väg håller katalanerna en desto högre nivå och ska de blåvita ta sig ut ur denna kniviga sits är det spelare som Sergi Darder, Martin Braithwaite och Joselu som ska visa vägen. Cádiz är onekligen en överkomlig uppgift men sett till hur gästerna har agerat mot slutet ska andaluserna knappast ses utan chans. Ettan inleder men står inte tryggt på egna ben.

4. Augsburg - Stuttgart 2
Stuttgart har fått vind i seglen med fyra poäng från de senaste två omgångarna och lyckas Die Roten bibehålla samma kämpaglöd som demonstrerades mot Dortmund senast ska gästerna spela i Bundesliga även kommande säsong. Mycket möjligt på Augsburgs bekostnad vars dystra skadeläge har varit påtagligt under de senaste omgångarna. Rafal Gikiewicz och Mergim Berishas frånvaro i synnerhet och för att strö salt på såret missar även rutinerade Jeffrey Gouweleeuw detta möte på grund av avstängning. Såvida tvåan inte skenar iväg är densamma en intressant chansspik.

5. Hellas Verona - Bologna X
Det var riktigt starkt av Hellas Verona att stänga ner Napoli på Maradona-stadion senast. 0-0 mot seriesegrarna vittnade dock åter om svårigheterna att producera framåt för de blågula värdarna som alltjämt befinner sig på fel sida om giljotinen. Upp till kvällens gäster skiljer det ett 20-tal poäng. Bologna har å sin sida inte presterat i närheten av sin potential på resande tass, 17 pinnar på 14 resor är ingenting att hålla i handen när tvåan favoriseras. Krysset inleder.

6. Casa Pia - Braga 2
Goda erfarenheter av Europaspel finns hos Braga men inte från Champions League. Ärkebiskoparna befinner sig på tredje plats i Primeira Liga och har endast två pinnar upp till direktavancemanget till CL. Fyra raka tävlingsmatcher har renderat i viktoria för de rödvita gästerna som tveklöst ska ha en stor favoritskap i Lissabon. Casa Pia har skött sig finfint efter sina förutsättningar och trots vacklande form ska vi ha med oss att värdarna vann det vändande mötet borta mot Braga. Krysset hakar på!

7. Reggina - Brescia 1
Det är tight om platserna inom det åtråvärda topp 8-skiktet i Serie B. Reggina återfinns på den åttonde platsen efter 33 omgångar. Formen är på plats hos de vinröda värdarna som kammat in sju pinnar på de senaste tre rundorna, Riccardo Gagliolo och company stängde ner Venezia på ett föredömligt vis i senaste arrangemanget på Oreste Granillo-stadion. Brescia fick rejält med smörj i höstens möte mot den kommande opponenten och nästjumbon fortsätter att släppa in onödiga kassar. 50 insläppta baljor är sämst av samtliga. Ettan räcker långt.

8. Eibar - Real Zaragoza 1
Sist ut är en uppgörelse i den spanska andradivisionen. Här ligger bollen hos Eibar i första hand eftersom Real Zaragoza i princip är cementerade i mittens rike. Gästerna har endast vunnit fyra av 18 fighter på främmande fot inför besöket i Baskien. Eibar toppar tabellen efter 36 omgångar, det är dock en ynka trepoängare ner till kval. Baskerna tvingades vika in hovarna borta mot Albacete senast, efter tre kryss innan dess, men hemmafacit är alltjämt pålitligt. 11-6-1 skänker trygghet till att låsa in 1X.

Kupongens kassaskåp

Arsenal
Med maximal motivation och fördel av spel på eget gräs är allt upplagt för en trygg trea när Arsenal tar emot svala Southampton.

Varningens finger!

Angers
Efter att Angers har luggat både Lille och Nice är det knappast läge att räkna bort dem mot de proppmätta parisarna när strecken sitter på sniskan.

144 rader
1. Arsenal - Southampton 1
2. Angers - PSG 1x2
3. Espanyol - Cádiz 1x2
4. Augsburg - Stuttgart 2
5. H.Verona - Bologna x2
6. Casa Pia - Braga x2
7. Reggina - Brescia 1x
8. Eibar - Zaragoza 1x

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto