Topptipset Tips Fredag 23/6

Publicerad på 22 Jun 2023 - 15:34

Tipsexperten

Tipsexperten

22 Jun 2023 - 15:34

Midsommaraftons Topptips är en godispåse innehållandes fotboll från Irland och Island. Bättre än så kan det knappast bli! Särskilt inte när kupongens inleds av Dublin Derby mellan Bohemians och Shamrock Rovers. Häng med i analysen för att ta del av våra bästa drag!

Spelstopp: 20:44

1. Bohemians - Shamrock Rovers X
Kupongens otvivelaktigt största höjdpunkt får sägas vara Dublin Derby. Bohemians och Shamrock Rovers drabbar samman på ett kokande Dalymount Park där de sistnämnda får iklä sig favoritskapet. Inte minst på grund av att de toppar ligan hela sex poäng före Derry City. Med det sagt kommer Bohemians att sälja sig dyrt framför de egna fansen och med vasse Coote att förlita sig till ska detta trots allt inte anses som en omöjlig uppgift. The Bohs slog ett skickligt Sligo Rovers (2-0) i sin senaste hemmamatch och ska inte räknas bort här heller. Alla tecken åker med.

2. St. Patrick’s - Shelbourne 1
Minns ni Damien Duff? Chelseas gamla yttermittfältare basar numera över Shelbourne som parkerar in på en trygg mittenplats i Premier Division. Resterande delar av säsongen tvingas dock gästerna klara sig utan slipsen van der Sluis som istället valt att delta i Love Island. Defensiven är således försvagad och borta mot St. Patrick’s slår Shelbourne ur underläge. Värdarna trivs ypperligt hemma i Dublin där 19 av totalt 35 poäng skrapat ihop sedan säsongen drog igång. Sköter de hemmahörande sina kort rätt bättras den skörden under midsommarafton. Spikad etta till fin procent.

3. Drogheda - Dundalk 1
För inte många år sedan prenumererade Dundalk på ligatitlar. Den senaste kom dock 2019 och sedan dess har gästerna tappat i slagstyrka. 2-1 borta mot Cork City var inte en prestation att skriva hem om och vi anar ugglor i mossen när Dundalk beger sig till United Park för att mäta svärd med Drogheda United. Värdföreningen har inte rosat marknaden på eget gräs men i en matchbild där United troligen kommer att få gott om lägen till omställningar gillas hemmaplan som en faktor för tre poäng. När streckningen ser ut att landa helt jämnt tar vi ställning i västerled. Spikad etta.

4. UC Dublin - Sligo Rovers 2
Sligo Rovers slutade på en respektabel femteplats i fjol men ser hittills inte ut att vara i närheten av samma nivå den här säsongen. Faktum är att gästerna bara har två poäng ner till bottenstriden vilket säger det mesta om hur säsongen sett ut så här långt. Kunnandet är dock större än vad tabellen visar och mot jumbon UC Dublin finns toppchans till tre poäng. Värdarna går som en jojo mellan andraligan och finrummet, men hemma i huvudstaden ges tre poäng med det sagt inte bort hur som helst. Trolig tvåa, krysset kan hänga med om plånboken tillåter.

5. Derry City - Cork City X
Derry City blir Topptipsets största favorit och sett till kvalitetsskillnaden mellan värdarna och Cork City är det inte fel. Det går samtidigt inte att köpa ettan till vilken procent som helst. Derrys offensiv tillhör inte de starkaste i ligan och lyckas de hemmahörande inte få hål på Cork kan irritation lätt smyga sig in i truppen. Gästerna från Cork trivs i egenskap av underdog och i en fight där de inte har någonting att förlora är över 80 procent på ettan bara för mycket. Måla tvärs över och håll tummen för en megaknall!

6. Hafnarfjördur - Fram Reykjavík 1
Över till Island och Úrvalsdeild där Hafnarfjördur och Fram Reykjavík ska duellera i vulkanöns tredje mest befolkade stad. Värdföreningen skuggar topptrion tack vare 4-1-0 på egen mark, men i spelförande kostym har Hafnarfjördur inte sällan problem. Även om ettan ser ut att streckas sunt känns det vanskligt att lita på densamma mot ett inte oävet Fram Reykjavík. Gästerna har en förmåga att blanda högt med lågt men när kupongen erbjuder mer vettiga spikalternativ garderas ettan. Tvåan åker med på större system.

7. Kópavogur - Breidablik 2
Stadsderby i Kópavogur där Breidablik ska gälla som solklara favoriter. De regerande mästarna har dock tre raka oavgjorda duster innanför bältet och även om tvåan ska anses som ytterst trolig har derbyn en förmåga att leva sitt eget liv. Eggertsson är en spelare som utmärkt sig i Kópavogurs offensiv och skulle han hitta rätt denna afton går det absolut att ställa sig frågande till Breidabliks favoritskap. När tvåan riskerar överstreckning är det inte fel att få med ett rensande kryss. Mer än X2 behövs inte.

8. Keflavík - Fylkir 1
Kupongen går i mål med ett rungande bottenmöte i Úrvalsdeild. Keflavík och Fylkir står sammanlagt noterade för fyra segrar och det är ingen hemlighet att dessa aktörer kommer att befinna sig i bottenstriden under hela säsongen. Hemmaplan är en faktor som talar för Keflavík men när värdarna visat svårigheter med att föra matchbilder vill vi inte låta ettan stå på egna ben. I en fight där bägge lagen kommer att känna vittring på tre poäng innan avspark ter sig “gubben” (etta-tvåa) som ett utmärkt val. Krysset lämnas därhän.

Kupongens kassaskåp

St. Patrick’s
St. Patrick’s har radat upp starka prestationer i egen borg och mot ett svalt Shelbourne gillas ettan i huvudstaden. Trivsamt spikalternativ.

Varningens finger!

Cork City
Det är i grunden stor skillnad på Derry City och Cork City, men när ettan snuddar vid kriminell procent lockar jätteknallen betydligt mer. Gör plats för X2!

144 rader
1. Bohemians - Shamrock 1x2
2. St. Patrick’s - Shelbourne 1
3. Drogheda - Dundalk 1
4. UC Dublin - Sligo x2
5. Derry City - Cork City 1x2
6. Hafnarfjördur - Fram 12
7. Kópavogur - Breidablik x2
8. Keflavík - Fylkir 12

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto