Topptipset Tips Fredag 28/4

Publicerad på 27 Apr 2023 - 14:08

Tipsexperten

Tipsexperten

27 Apr 2023 - 14:08

Åtta olika länder utgör fredagens Topptips som bjuder på mängder av underhållning runt om kontinenten. Blackpool - Millwall blir en ödesmättad fight från The Championship medan den största smällkaramellen hittas i Bundesliga. Ruhrderbyt mellan Bochum och Dortmund är något att se fram emot. Nu åker vi!

Spelstopp: 20:29

1. Bochum - Dortmund 2
Vonovia Ruhrstadion bjuder denna fredag in till ett minst sagt hett derby mellan Bochum och Dortmund. De förstnämnda har två poängs marginal ner till negativt kvalstreck men att döma av Bochums defensiv går de inte säkra. 66 insläppta mål är sämst i klassen och risken finns för fler baklängesmål mot ett Dortmund som har vittring på ligatiteln. 4-0 mot Eintracht Frankfurt var en manifesterad styrkedemonstration från Terzic mannar som har för många nycklar för att Bochum ska kunna låsa in sig på egen planhalva. Förr eller senare hittar Bellingham och company avgörandet. Spikad tvåa trots överstreckning.

2. Osasuna - Real Sociedad 2
Förmodat tight och tillknäppt historia från Pamplona där viktiga poäng står på spel för Osasuna. Tre segrar på de fyra senaste ligamatcherna skvallrar om att värdarna ämnar avsluta La Liga snyggt, men med tre poäng upp till Europaplatser – och dessutom en match mer spelad – får de alltjämt finna sig i att jaga övriga lag. Real Sociedad har en Champions League-plats att slå vakt om och 0-0 borta mot Real Betis var ett steg i rätt riktning. Alguacils manskap bör trivas när Osasuna måste gå framåt och vi ser det som tänkbart att baskerna lyckas kontra in segermålet. Tvåan kan gott lämnas allena.

3. Spezia - Monza 1
Spezia dansar alltjämt farligt nära nedflyttningsstrecket i Serie A. Bara en förlust på de fyra senaste vittnar om överlevnadsinstinkt, men svårigheterna med att plocka trepoängare är anledningen till att Ekdal och company inte klättrar i tabellen. Under fredagen ges med det sagt ett ypperligt tillfälle att skapa sig ytterligare andrum nedåt. Monza har gjort en fin säsong i egenskap av nykomlingar men på främmande mark trivs Berlusconis projekt inte särskilt väl. Blott fem segrar på 15 bortamatcher är ett kvitto på detta och här ska motivationsfaktorn räcka väldigt långt. 1X blir valet.

4. Strasbourg - Lyon 2
Lyon gick på en svidande mina mot rivalen Marseille (1-2) som troligen grusade drömmen om Europaspel. Laurent Blanc har fått styr på Les Gones sedan han tog över, men lika skicklig som Lacazette är längst fram finns också en konstig förmåga att tabba sig i de bakre leden. Tvåan är därför inte att lita på mot ett Strasbourg som jagar nytt kontrakt. Två raka trepoängare skvallrar om att värdarna är på rätt väg och i en böljande historia ska inte värdet till vänster skojas bort. Krysset kan lämnas utanför. Tvåan först, ettan sedan.

5. Blackpool - Millwall X
Mycket ställs på sin spets på Bloomfield Road där Blackpool drabbar samman med Millwall denna fredag. De förstnämnda är piskade till tre poäng om de vill spela i The Championship nästa säsong samtidigt som Millwall behöver segern i jakten på playoff. Bortspelet har varit “Lejonens” akilleshäl så här långt och när Dobbie fått viss ordning på Blackpool blir detta inte så enkelt som tipparna tycks tro. Patino är en möjlig matchvinnare för The Seasiders och när vi har svårt att ta ställning är det vettigt att vända sig mot heltäckningsmattan. Hela spannet tar plats.

6. Gent - Westerlo X
Gent åkte ur Europa Conference League med buller och brak mot West Ham efter 1-4 i brakan i London. Belgarna tog faktiskt ledningen men när Moyes gäng bestämde sig för att trampa gasen i botten hade värdarna inte en suck. Med brustet självförtroende blir det inte enkelt att ladda om inför slutspelsgruppen i Jupiler League. Inför starten av densamma har Gent en Europaplats i egna händer, men Westerlo skuggar bara två poäng bakom. Gästerna har kapacitet för att göra det svårt för orban och company som är en favorit i fara till över 70 procent. Helgardera och jobba in rensande X2.

7. Rio Ave - Arouca 1
Arouca har skaffat sig en buffert på sex poäng ner till tabellsexan Famalicao. Det ser således ut att bli Europaspel för gästerna till hösten, men det ska föras till protokollet att så inte borde vara fallet sett till Expected Points. Arouca har överpresterat sin underliggande statistik och det är inte alls omöjligt att verkligheten kommer ikapp mot ett i grunden jämbördigt Rio Ave. Hemmaplan är av yppersta vikt i det portugisiska finrummet där vi är övertygade om att värdarna ska kunna ta tag i taktpinnen mot en opponent som riskerar att få kalla fötter. Ettan är en trivsam spik till procent runt 40-45.

8. Derry City - St. Patrick’s 1
Derry City knep i fjol andraplatsen i Premier Division på målskillnad framför Dundalk. Värdföreningen har fortsatt på inslagen väg 2023 där nio poängplock på elva matcher vittnar om hög stabilitet. Duffy var en matchhjältarna i 3-1-segern mot Cork och han kan mycket väl spela en avgörande roll tillsammans med Graydon när St. Patrick’s kommer på visit. Gästerna hade inte mycket att säga till om i 0-2-förlusten mot Shamrock Rovers där blott ett skott på mål var en besvikelse. Mer än så bör The Saints kunna åstadkomma här men till mer än en poäng räcker det inte. 1X räcker för grön bock.

Kupongens kassaskåp

Dortmund
Dortmund har ligatiteln i egna händer och även om ett derby är ett derby besitter Terzic mannar ett större kunnande än Bochum. Spika tvåan trots den hårda streckningen.

Varningens finger!

Westerlo
Westerlo inleder slutspelsgruppen med känning på en Europaplats och ska inte räknas bort mot ett svajigt Gent. X2 är kupongens viktigaste tecken.

144 rader
1. Bochum - Dortmund 2
2. Osasuna - Sociedad 2
3. Spezia - Monza 1x
4. Strasbourg - Lyon 12
5. Blackpool - Millwall 1x2
6. Gent - Westerlo 1x2
7. Rio Ave - Arouca 1x
8. Derry City - St. Patrick’s 1x

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto