Topptipset Tips Fredag 30/6

Publicerad på 30 Jun 2023 - 10:51

Tipsexperten

Tipsexperten

30 Jun 2023 - 10:51

Det är mycket irländskt på fredagens Topptips. Sju av matcherna på tipset hämtas från de två högsta divisionerna på den gröna ön. Innan dess ska vi titta till ett förkval mot Champions League där Breidablik är hemmalag oavsett vad som står i grafiken. Något som en del tippare säkerligen missar. Här är vägen mot åtta gröna bockar!

Spelstopp: 20:44

1. Buducnost - Breidablik 2
Breidablik hade inga som helst bekymmer med lilla Tre Penne från San Marino i sin playoff-semi. 7-1 slutade den matchen efter att Hlynsson och Gunnlaugsson haft stor lekstuga. Den tillställningen spelades på Breidabliks hemmaplan och det gör även denna playoff-final där vinnaren går in i det riktiga Champions League-kvalet. Buducnost slog ut ett motstånd från Andorra i sin semifinal och har en fin anfallare i Balsa Sekulic. Känslan är dock att han och hans vänner får problem på isländsk mark och när värdet sitter till höger är X2 en spännande lösning.

2. Cork City - Drogheda 1
Cork City har spelat upp sig tydligt under de senaste veckorna. Visserligen har de två raka förluster i ryggen efter fyra segrar dessförinnan, men både mot Dundalk och Derry så pressade Cork sin motståndare. Det kommer inte dröja länge innan City kliver upp på säker mark. Kanske kommer det redan under fredagen. Drogheda har bara tagit två poäng fler än sina kombattanter och har tre torsk på de fyra senaste omgångarna. Cork har inte förlorat mot Drogheda på tio år och gör det inte nu heller. 1X räcker.

3. Dundalk - Shamrock 2
Shamrock vann seriefinalen mot Derry med 1-0 efter att Gaffney stått för matchens enda mål under den första halvleken. Därmed har de grönvita tagit 13 poäng på sina fem senaste ligamatcher. Viktiga Farrugia gick sönder, men Rovers har en tillräckligt stark trupp för att klara av det eventuella tappet. Dundalk visar fin form och hänger med i toppskiktet av tabellen, men de har tre raka förluster mot Shamrock till en sammanlagd målskillnad på 0-9. Det blir torsk igen för hemmalaget. Tvåan är bara att spika.

4. Sligo Rovers - Bohemians 2
Sligo Rovers blev blott andra lag för säsongen att ta stryk av UC Dublin i den förra omgången av den irländska ligan. Trots ett visst spelmässigt övertag tappade Rovers 1-0 till 1-2 efter ett sent avgörande. En poäng har spelats in på de fyra senaste omgångarna och känslan är att värdarna får svårt under fredagen också. Bohemians ligger betydligt högre upp i tabellen och kommer från dubbla kryss mot topplagen Shamrock och Derry. Här blir det minst en pinne för huvudstadslaget. X2 räcker.

5. St. Patrick’s - UC Dublin 1
UC Dublin har varit helt genomrötna hela säsongen lång och kommer åka ur serien. De lyckades dock ta säsongens andra seger hemma mot Sligo Rovers i den förra omgången. Åtta av lagets nio poäng har tagits på hemmagräset och även om de bara ska ta sig över stan i Dublin nu blir det tufft att hänga med på bortagräs. St. Patrick’s har vunnit båda mötena mot UC Dublin tidigare under året till en total målskillnad på 6-1. Det råder ordentlig klasskillnad här och ettan är omöjlig att ifrågasätta. Spika på.

6. Shelbourne - Derry City 2
Vi håller oss kvar i den irländska huvudstaden där Shelbourne hör hemma. Fem poängtapp på de sex senaste omgångarna har gjort att värdarna har tappat mark på Europaplatserna. Nu talar det mesta för att det blir en ganska anonym tillvaro i mitten av tabellen resten av året. Fredagens motståndare har större planer än så. Derry har visserligen bara en seger på sina sex senaste, men de är ligatvåa och nordirländarna har spets i spelare som McEneff och McGonigle. Den duon ser till att Derry åker hem med poäng. X2 klickas i.

7. Athlone Town - Cobh Ramblers 2
Vi avslutar kalaset med två matcher från den irländska andradivisionen och först ut är kupongens bästa skrällchans. Athlone hade tre raka segrar när de ställdes mot Treaty United hemma på Lissywoollen. Den haitiska strikern Frantz Pierrot fick det inte att stämma då men har annars varit vass i straffområdet under året. Han är ett hot här, men visst överskattas Athlone en del. Cobh Ramblers har tre raka 1-0-segrar i bagaget och är tillräckligt solida i försvaret för att hantera Pierrot. Plocka med alla tecken och jobba in shkrälltvåan.

8. Treaty United - Bray Wanderers 2
Mittenmöte i den irländska ligan där Treaty United skulle må mycket bra av att plocka en seger. Det skiljer nämligen fem pinnar upp till just Bray Wanderers, som står för motståndet här, som i dagsläget innehar den sista playoff-platsen. Uniteds hemmaspel har varit svagt, men i senaste omgången besegrades Athlone med 2-0 på bortagräs. Det var en prestation som lovade gott. Wanderers känns något starkare totalt sett men har bara vunnit en av de sex senaste inbördes mötena och är inte alls bra på resande tass. Alla tecken behövs.

Kupongens kassaskåp

St. Patrick’s
Trots segern i senaste omgången är UC Dublin tveklöst seriens sämsta lag och i detta derby har de inte skuggan av en chans. Given etta.

Varningens finger!

Cobh Ramblers
Athlone och Cobh Ramblers är två jämbördiga lag och jag har svårt att förstå favoritskapet på värdarna. Missa inte högersidan som betalar bäst.

144 rader
1. Buducnost - Breidablik x2
2. Cork City - Drogheda 1x
3. Dundalk - Shamrock 2
4. Sligo Rovers - Bohemians x2
5. St. Patrick’s - UC Dublin 1
6. Shelbourne - Derry City x2
7. Athlone - Cobh Ramblers 1x2
8. Treaty - Bray Wanderers 1x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto