Topptipset Tips Fredag 31/3

Publicerad på 30 Mar 2023 - 11:33

Tipsexperten

Tipsexperten

30 Mar 2023 - 11:33

Sju länder och åtta olika ligor ska besökas på fredagens fina Topptips. Matcher från Bundesliga och Ligue 1 får sägas vara höjdpunkterna, men det blir också intressant att fortsätta följa Kompanys jakt på uppflyttning med sitt Burnley. Mycket att se fram emot och åtta rätt gör allt ännu bättre.

Spelstopp: 20:29

1. Burnley - Sunderland 1
Burnley har gått fram som en slåttermaskin i The Championship och tagit poäng i 35 av 37 omgångar. Vincent Kompany har förändrat The Clarets sätt att spela fotboll på och truppstatusen är bara bra. Visst åkte Burnley på en rejäl smäll i FA-kvarten, men en storförlust mot ett formstarkt Manchester City är inget att skämmas för. Bra läge för Ekdal och hans kamrater att studsa tillbaka nu. Sunderland har gjort en helt okej säsong som nykomlingar, men sedan Simms stack tillbaka till Everton och Stewart blev skadad saknas det spets hos de rödvita. Nu väntar ligans tuffaste uppgift och då har inte de rödvita något att hämta. Ettan singlas.

2. Mallorca - Osasuna 1
Osasuna har tappat lite fart mot slutet och endast mäktat med en poäng på de tre senaste omgångarna. De gör att Europaplatserna nog har försvunnit för långt bort i fjärran. På dessa fajter har inte Tjurarna från Pamplona lyckats näta en enda gång. Det finns lite att jobba på för Ávila och company. Mallorca är inte direkt formstarka de heller, men har ett intressant anfallspar i Muriqi och Lee som gör mycket nytta. Dessutom trivs Mallorca väldigt bra hemma på sin ö där nio av 13 omgångar slutat med poäng. Hemmastyrkan kan mycket väl avgöra detta. 1X!

3. Eintracht Frankfurt - Bochum 2
Eintracht Frankfurt har en jobbig period i ryggen med fyra raka ligamatcher utan seger och dessutom uttåg ur Champions League efter att ha blivit utklassade av Napoli. Nu gäller det att försöka rädda en Europaplats, men det blir inte helt enkelt för Örnarna. Skadelistan är lång och Tuta är dessutom avstängd. Bochum har två raka segrar i ryggen och det är inte vilka viktorior som helst. 2-0 borta mot Köln och 1-0 hemma mot RB Leipzig är resultat som ger eko. Försvaret sliter hårt och på topp finns matchvinnare som Asano, Hofmann och Antwi-Adjei. Detta känns helt öppet och då målar vi på med alla tecken där högersidan ger riktigt bra betalt.

4. Marseille - Montpellier 1
Då PSG fortsätter att förlora matcher har nog inte Marseille gett upp hoppet om ligatiteln helt och hållet än. Det viktigaste blir dock att säkra en plats i nästa års Champions League. Formen är inte den allra bästa, endast två segrar på de fem senaste tävlingsmatcherna finns i bagaget och 2-1 borta mot Reims i den senaste omgången var inte helt rättvist. Sánchez blev stor hjälte med dubbla fullträffar då och han behöver spela på toppen av sin förmåga igen. Montpellier har tagit 16 poäng på sina sex senaste ligamatcher och går som en raket i tabellen. Ferri sitter på botbänken, men med Wahi, Savanier och Mavididi på topp finns det tillräckligt med kvalité för att hota Marseilles försvar. Ettan streckas högt av tabellstirrande tippare och då är alla tecken givet att få med från start.

5. Zulte Waregem - Royal Antwerp 2
Royal Antwerp kommer lösa en plats bland topp 4 som får spela vidare i kamp om ligatiteln. Tyvärr har de åkt på en del skador i helt fel läge av säsongen. Målkungen Janssen är troligen borta och det råder tveksamheter kring lirare som Stengs, Valencia och Miyoshi. Trots det kan Antwerp mönstra en fin elva där Kerk, Ekkelenkamp och Balikwisha tar plats i offensiven. Bortaspelet har dessutom varit strålande under hela säsongen. Zulte Waregem har elva raka tävlingsmatcher utan seger och ska inte räcka till i detta möte trots hemmaplan. Trolig tvåa som gott kan spikas.

6. Estoril - Gil Vicente 2
Estoril har sjunkit som ett sänke i den portugisiska högstaligan efter att ha förlorat sex raka matcher. Nio torsk på de tio senaste gör att värdarna är ligans näst sämsta lag under den perioden. Närmast kommer de från en 0-2-förlust hemma mot Chaves där Joaozinho visades ut. Han är avstängd nu. En direkt dålig insats från värdarna som får det tufft denna fredag också. Gil Vicente ligger inte speciellt många placeringar framför, men visar bättre form med poäng i fem av de sex senaste omgångarna. Fran Navarro och hans kamrater ska hållas högre än Estoril i dagsläget även fast Aburjania är avstängd. X2 räcker.

7. Levante - Real Zaragoza 1
Det är oerhört tätt kring direktplatserna till La Liga i den spanska andradivisionen och Levante är ett lag som i allra högsta grad vill ta sig upp till det spanska finrummet. 1-0 borta mot Racing Santander var viktigt för klubben efter tre raka omgångar utan seger dessförinnan. Det finns mycket rutin här i form av Soldado och Iborra och hemma i Valencia är Levante svåra att rå på. Real Zaragoza har ingenting med uppflyttning att göra, men fem raka omgångar utan förlust visar på att detta inte är någon slagpåse. Fördel hemmalaget, men utgångsettan får gärna garderas med ett kryss.

8. Genoa - Reggina 1
Genoa går som tåget just nu och ser definitivt ut att vara ett lag för Serie A. Detta trots att de har åkt på en poängs avdrag från förbundet. Fem segrar och två kryss finns på de sju senaste omgångarna och spelare som Gudmundsson, Strootman och Criscito trivs med fotbollslivet under Gilardinos ledning. Reggina befinner sig på playoff-plats just nu, men sju förluster på de åtta senaste omgångarna är minst sagt oroväckande siffror. Med viktige Cionek på botbänken blir det tufft för gästerna denna fredag också. Den givna utgångsettan garderas ändå med ett kryss då streckningen lär sticka iväg lite väl högt.

Kupongens kassaskåp!

Burnley
Burnley rullar över allt motstånd just nu och vill säkerligen säkra avancemanget till Premier League så fort som möjligt. Ett trubbigt Sunderland klarar inte av att stå emot i 90 minuter.

Varningens finger!

Bochum
Innan landslagsuppehållet tog Bochum två väldigt meriterande segrar och i sina bästa stunder är detta ett riktigt bra fotbollslag. Eintracht får se upp!

144 rader
1. Burnley - Sunderland 1
2. Mallorca - Osasuna 1x
3. Frankfurt - Bochum 1x2
4. Marseille - Montpellier 1x2
5. Z.Waregem - Antwerp 2
6. Estoril - Gil Vicente x2
7. Levante - Zaragoza 1x
8. Genoa - Reggina 1x

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto