Topptipset Tips Fredag 4/8

Publicerad på 3 Aug 2023 - 15:40

Tipsexperten

Tipsexperten

3 Aug 2023 - 15:40

Det blir en frejdig fredagsfärd genom fotbollens förlovade värld. The Championship begår premiär genom ett spännande möte från stålstaden Sheffield. På kroatisk mark lyfter vi spikklubban och i Irland finns god chans att jaga skräll.

Spelstopp: 19:59

1. Sheffield Wednesday - Southampton 2
Hillsborough slår upp sina blåvita portar för ett klassikermöte i den första omgången av The Championship. Southampton är nykomlingar från finrummet och ses med goda möjligheter att studsa tillbaka, inte minst mot bakgrund av att publikfavoriten James Ward-Prowse finns kvar i rödvit skrud. Sheffield Wednesday är nykomlingar från League One efter ett gastkramande kvalspel. Löser stålstadens ugglor ett likaläge mot Helgonen lär hemmafansen vara nöjda. X2.

2. Feyenoord - PSV Eindhoven 1
Det står smygpremiär på menyn i Holland då Supercupens final ska avverkas i Rotterdam. På De Kuip är Feyenoord i princip alltid favoriter. Regerande holländska mästarna plockade poäng i 32 av 34 fall under säsongen i Eredivisie. Arne Slot har fått behålla sin guldklimp Santiago Giménez medan Peter Bosz och PSV Eindhoven tvingats släppa iväg sin skyttekung Xavi Simons till RB Leipzig. Kvar hos gästerna finns åtminstone assistmaskinen Joey Veerman. Mot bakgrund av att PSV är rikets mest målglada gäng är det läge att tillämpa en gaffelgardering.

3. Standard Liège - Royale Union SG 2
Vi glider över till grannlandet med en fäbless för snäckchoklad samt våfflor. Standard Liège utkämpade en stenhård strid i premiären av Jupiler League. 1-0 i ändan blev det borta mot St. Truidense. Samtidigt segrade Royal Union SG med 2-0 mot Anderlecht i kungadömet. Standard håller alltid hög nivå på Stade Maurice Dufrasne, dessutom har värdarna gott minne från vårens 4-2-triumf mot Rojalisterna. Utgångstvåan mår bäst av sällskap.

4. Arbroath - Dundee United 2
På skotsk mark ska säsongen vevas igång med premiärspel i Championship. Dundee United är nykomlingar från finrummet där en trepoängare skiljde till Ross County. Jamie McGrath har lämnat Dundee United för att testa lyckan hos Wigan men lirande legendaren Steven Fletcher kvarstår. Arbroath var å sin sida på vippen att ramla ur andradivisionen, med samma marginal, tre poäng. Två(!) segrar på 18 hemmamatcher var sämst av samtliga. Avslutningen på våren var under all kritik från värdarna som då gick segerlösa i sex raka strider och gjorde ett mål inom detta spann. Stadig tvåa.

5. Sligo Rovers - St. Patrick’s 2
Chris Forrester är en man att luta sig mot när man är i behov av en räddare i nöden. St. Patrick’s härförare toppar skytteligan i Premier Division. Dessvärre kunde inte ens Forrester rädda det rödvita skinnet mot Dudelange i Europa Conference League. Den gästande tabelltvåan ska ha goda möjligheter att återupprätta sitt anseende under torsdagen. Sligo Rovers har inte någon större motivation i mellanmjölkens land. Rödkostymerna går mot en odramatisk placering mellan mitten och botten i den irländska högstaligan. 2-2 senast mot Drogheda visade nya brister i bakre leden. Liten brasklapp för att Rovers brukar trivas tämligen väl inbördes. X2 ska räcka.

6. Bohemians - Drogheda X
Det är på den andra irländska stationen som vi ges chans att stöka till det i kuponghögen. Bohemians är alltid att räkna med på eget gräs men man kan inte smälla upp ettan i trakterna kring 70 procent hursomhelst. De vinröda bohemerna förlorade hemmamötet mot Drogheda i höstas och kan mycket väl gå samma öde till mötes i helgen. De så kallade Turkarna i bortalägret har nyligen avancerat i inhemska cupen och därtill radat upp poängplock i ligaliret. Högersidan är ett måste!

7. Lokomotiva Zagreb - NK Varazdin 1
Vi behöver inte ödsla liga mycket energi åt att strössla på kroatiskt territorium. Lokomotiva Zagreb har inlett högsta serien med två strukturerade insatser, nederlaget senast mot Gorica präglades av ett ställningskrig. Tågresenärerna i blåställ ska ses med prima chans att dräpa sin nästkommande opponent. NK Varazdin har ännu inte smakat på segerns sötma och heller inte förtjänat sina grisiga splittpotter. Nuvarande 50 procent på ettan är rent socker.

8. LKS Lódz - Korona Kielce 2
Det är i pirogernas förlovade rike som kupongen tar sin ände. Med ett lurigt möte i den polska högstaligan. LKS Lódz kliver in som favoriter inför sin marängklädda publik men efter dubbla näbbdragningar och noll strutar ter sig ettan en smula darrig. Som lök på LKS lax så sitter fältherren Michal Mokrzycki på botbänken. Korona Kielce lirade liga på ett i sin hittills enda dust, mot Slask Wroclaw på hemmabana. Bortaspelet är inte Kielces rödkostymers paradgren men mot en nykomling utan självförtroende finns godare chanser än annars. Tvåan först.

Kupongens kassaskåp

Lok.Zagreb
NK Varazdin har inlett serien med två svaga insatser. Vi behöver inte gå över ån efter vatten på Stadion Kranjčevićevoj där Lokomotiva Zagreb alltid är starka.

Varningens finger!

Drogheda
Strecken sitter rejält på sniskan bland säckpipeblåsarna. Bohemerna förlorade motsvarande möte i höstas och de formstarka turkarna från Drogheda nollade nyligen serieledande Shamrock Rovers.

144 rader
1. Sheffield W - Southampton X2
2. Feyenoord - PSV Eindhoven 12
3. St.Liège - Royale Union SG 1X2
4. Arbroath - Dundee United 2
5. Sligo Rovers - St. Patrick’s X2
6. Bohemians - Drogheda 1X2
7. Lok.Zagreb - Varazdin 1
8. LKS Lódz - Korona Kielce 12

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto