Topptipset Tips Fredag 5/5

Publicerad på 4 Maj 2023 - 14:42

Tipsexperten

Tipsexperten

4 Maj 2023 - 14:42

Mängder av fina derbyn tar plats på fredagens Topptips. Leverkusen - Köln och Shamrock Rovers - Bohemians är bara några av fighterna som sticker ut lite extra. På vår väg mot åtta gröna bockar ska vi även titta till mötet mellan AFC Eskilstuna och Utsikten i Superettan. Du hänger väl med?

Spelstopp: 18:59

1. Mainz - Schalke 1
Mainz gör en strålande säsong under skicklige Bo Svenssons ledning. Dansken har lotsat sina gamla lagkamrater till en framskjuten placering i Bundesliga där känning faktiskt finns på en Europaplats. Hemma mot en defensivt svag opponent bör Onisiwo och company kunna ta tag i taktpinnen från första minut. Schalke byggde självförtroende när de slog Werder Bremen med 2-1 hemma i Gelsenkirchen, men utanför hemtrakterna har det forna storlaget inte gjort någon glad. Här blir det tufft emot och ettan är en vettig spik att luta sig mot.

2. Bayer Leverkusen - Köln 2
Xabi Alonso har fått Bayer Leverkusen att prestera strålande fotboll sedan han tog över skutan. Mängder av spanjorens spelare ryktas till större adresser under sommaren och en eventuell titel i Europa League känns inte omöjlig för ett fartfyllt Leverkusen. De iögonfallande prestationerna gör dock även att tipparna stirrar sig blinda på värdarna när Köln kommer på besök. Steffen Baumgarts mannar går en intetsägande mittenplacering till mötes, men i ett derby likt detta ska Lukas Podolskis hjärtelag åtminstone inte ha några problem med motivationen. Den lågt streckade tvåan får absolut inte missas.

3. AFC Eskilstuna - Utsikten 1
AFC Eskilstuna värvade i vintras ihop en spännande trupp vars grundkunnande borgar för strid på den övre halvan. Hittills har dock Al Jebouris mannar haft svårt att hålla en jämn prestationsnivå. 0-6 i baken på de två senaste bortamatcherna vittnar om detta, men hemma på Tunavallen ska AFC kunna bjuda upp till dans mot Utsikten. Bosko Orovic gäng har överpresterat Expected Points i inledningen och även om underlaget är begränsat är det inte dumt att tro på en motreaktion i Södermanland. Ettan först, tvåan sedan.

4. RKC Waalwijk - Volendam 1
Två herrskap som kämpar runt olika streck i Eredivisie går i klinch på Mandemakers Stadion denna afton. RKC Waalwijk har fortfarande häng på en kvalplats mot eventuellt Europaspel, men för att nå topp 7 behöver värdarna öppna upp sig hemma mot Volendam. Det bör i sin tur tilltala gästerna som hoppas ta ett skutt upp från bottenstriden. 2-0 mot Cambuur var ett steg i helt rätt riktning och när tipparna blundar för tvåan i Waalwijk lockas vi av att ge densamma utrymme. Krysset kan gott lämnas därhän i en förmodat böljande akt.

5. Alavés - Granada 1
Det är ruskigt tight i toppstriden av Segunda División där varje poängtapp kan visa sig ödesdigert för aktörerna i dessa trakter. Alavés och Granada hoppas båda ta det raka klivet upp i finrummet och ska det hända är det främst på respektive hemmaplan som manegen ska krattas. Granada har förlorat elva av sina 19 bortamatcher och får finna sig i att slå ur underläge i Baskien. Alavés går sällan bort sig på egen mark och även om det inte slår gnistor om offensivens ska detta klassas som en lämplig uppgift. Stannar ettan runt 40-45 procent är det en sund utgång. I sällskap av krysset har vi ett lås.

6. Perugia - Cagliari X
När läget var som värst klev Claudio Ranieri in på Cagliaris tränarbänk. Tillsammans med “Tinkerman” har sardinerna lyft sig flera hack och ser ut att gå en trygg playoff-plats mot Serie A till mötes när säsongen går i mål. Med det sagt har prestationerna varierat mot slutet och när ett kontraktsjagande Perugia står på andra sidan är över 40 procent på tvåan inte hållbart. Värdarna har visat överlevnadsinstinkt mot slutet via två raka poänglock och ska inte glömmas bort framför egen publik. Om råd alla tecken. Vid halvgardering är 1X ett fräckt val.

7. Queen’s Park FC - Dundee FC 2
Seriefinal från skotska Championship där det är upp till bevis för Queen’s Park som gäller. Värdföreningen skuggar gästande tabellettan Dundee FC i ryggen, men sett till respektive lags prestationer är det de sistnämnda som visat mest under säsongens gång. Blott en seger på de sex senaste är illavarslande för Queen’s Park som får det tufft emot även här. Dundee FC har en oerhört stabil grund att stå på och i Robinson finns en matchvinnare av rang att förlita sig till. Upp till 50 procent är tvåan en strålande spik.

8. Shamrock Rovers - Bohemians X
Ett rykande hett Dublinderby serveras på Tallaght Stadium där mötet mellan Shamrock Rovers och Bohemians dessutom är en tidig seriefinal. De regerande mästarna har lagt beslag på titeln de tre senaste säsongerna, men hittills har Bohemians visat att de vill ta upp kampen. Gästernas offensiv ser strålande ut och vi har svårt att ställa oss bakom tipparnas kraftiga favorisering av ettan. Heltäckningsmatta följt av skrälljobb är ett lockande val.

Kupongens kassaskåp

Dundee FC
Dundee FC har varit det genomgående bästa laget i skotska Championship och även om tabelltvåan Queen’s Park står på andra sidan ska gästerna hållas högst. Tvåan är en saftig spik.

Varningens finger!

Bohemians
Bohemians toppar tabellen efter en makalös inledning och i ett hett derby mot Shamrock Rovers ska besökarna inte skojas bort hur som helst. X2 ska med.

144 rader
1. Mainz - Schalke 1
2. Leverkusen - Köln 12
3. AFC Eskils. - Utsikten 12
4. RKC Waalw. - Volendam 12
5. Alavés - Granada 1x
6. Perugia - Cagliari 1x2
7. Queen’s Park - Dundee 2
8. Shamrock - Bohemians 1x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto