Topptipset Tips Fredag 7/4

Publicerad på 6 Apr 2023 - 13:20

Tipsexperten

Tipsexperten

6 Apr 2023 - 13:20

Det är full omgång i The Championship denna långfredag och dagens första Topptips fokuserar helt och hållet på den tävlingen. Svårtippat till tusen ser det ut att bli och det är en garant för att utdelningen ska kunna skjuta i höjden. Nu håller vi tungan rätt i mun och går för full pott!

Spelstopp: 15:59

1. Blackburn - Norwich 2
Norwich föll tungt mot Sheffield United och har nu fyra raka omgångar utan seger. Det gör att Kanariefåglarna har fyra poäng upp till sjätteplatsen med en match mer spelad. Ska det finnas någon reell chans att nå playoff får gästerna inte förlora detta möte mot Blackburn som just nu innehar plats sex. Gästerna kommer med en stark trupp där Idah, Sargent och Pukki lär starta på topp. Det bör räcka långt. Blackburn har varit urstarka på hemmaplan hela säsongen lång och har en riktig matchvinnare i Brereton Díaz. Samtidigt har de gått betydligt bättre än vad klubben förtjänat sett till underliggande siffror och sådant har en förmåga att jämna ut sig. Här åker Rovers på stryk. Tvåan är en häftig värdespik.

2. Blackpool - Cardiff 2
Cardiff gick på pumpen i derbyt mot Swansea och ligger pyrt till i botten av tabellen. Samtidigt har walesarna förbättrat anfallsspelet sedan Sory Kaba kom till klubben och för tillfället spelar faktiskt Cardiff ganska bra fotboll. Det gör inte Blackpool. Värdarna har enorma skadeproblem och har åkt ner som nästjumbo i The Championship. Försvaret läcker betänkligt, Pool har faktiskt släppt in flest mål av alla lag i serien. Yates får samtidigt dra ett tungt lass på topp. Med alla skador har Blackpool svårt att konkurrera. X2 räcker.

3. QPR - Preston 1
QPR är ligans sämsta lag sett till de 15 senaste omgångarna och har bara tre pinnar ner till bottentrion. Doften av nedflyttning känns allt starkare och något behöver göras. Skadeläget ser åtminstone något bättre ut och här kan The Hoops starta med spelare som Dykes, Chair, Willock, Lowe och Johansen. Det är ingen dålig samling lirare. Preston har visst häng på playoff efter en serie bra resultat och ska de kunna närma sig toppsextetten är det bara seger som gäller. Det borgar för en underhållande tillställning i västra London och då är gubbgarderingen (etta-tvåa) en vettig lösning.

4. Reading - Birmingham 2
Totalt sett har det varit en jobbig säsong för Birmingham, men de har hittat rytmen de senaste veckorna. Tre segrar på de fyra senaste omgångarna är starka papper och vid alla viktorior har de blåklädda hållit nollan. Roberts, Long och Trusty är stabila försvarare framför keepern Ruddy och Bielik hjälper till på ett bra sätt från mittfältet. Längre fram i bana ska Chong, Mejbri och Jutkiewicz stå för grannlåten. Reading har sex raka omgångar utan seger och ser vilsna ut. Mot ett bättre organiserat Birmingham blir det svårt att få med sig några poäng. Spännande spiktvåa.

5. Sheffield United - Wigan 2
Sheffield United visar styrka för tillfället och tog en mycket viktig 1-0-seger borta mot Norwich senast det begav sig. The Blades har därmed den så viktiga andraplatsen i ett fast grepp. Truppen är stabil med skickliga lirare som Ahmedhodzic och Berge som givna startspelare. Större lag än United har dock åkt på frossa när uppflyttningen rycker allt närmare och The Championship är en oerhört jämn serie. Wigan må vara jumbo, men de har löst poäng i tre raka omgångar och har en trupp fylld av kämpar som inte kommer ge värdarna en lugn stund. Ettan lär hamna väldigt högt och då är värdet till höger av högsta prioritet. Helst ska dock alla tecken plockas med.

6. Stoke - Bristol City 1
Stoke har äntligen börjat få ut delar av sin kapacitet på planen. Enligt xPTS borde The Potters vara med och slåss om uppflyttning och förra helgens 4-0 borta mot Coventry var oerhört imponerande. Campbell, Smallbone och Brown ser ostoppbara ut och på kanten har Hoever hittat målformen ordentligt. De rödvita ska ses med vettig chans att fortsätta ta poäng under fredagen. Bristol City befinner sig på placeringen bakom Stoke i tabellen, men har inte vunnit en bortamatch på två månader. Den dystra trenden håller i sig. 1X räcker.

7. Swansea - Coventry X
Coventry har trots ett ganska enkelt spelschema på pappret bara vunnit en av sina fyra senaste omgångar. Det gör att det skiljer fyra pinnar upp till sexan Blackburn och ska det finnas chans att nå playoff måste The Sky Blues hitta tillbaka till vinnarspåret. Nyckeln till detta är tveklöst Viktor Gyökeres som är en av seriens allra bästa anfallare. Han kommer som vanligt spela en viktig roll. Swansea har haft det tufft en period, men kanske kan derbysegern mot Cardiff få säsongen på rätt spår igen. Svanarna spelar med hög possession och det är något som troligen passar besökarna ganska illa. Gå för värdet i Wales och klicka i 1X.

8. Watford - Huddersfield X
Watford har en riktigt vass trupp på pappret, men ligger inte bättre än elva inför helgens matcher. Sex poäng skiljer upp till sjätteplatsen och det blir svårt för The Hornets att få kvala upp till det engelska finrummet. Endast två segrar på de tolv senaste matcherna är hemska siffror och med sådana underlag är det märkligt att ettan streckas så hårt. Huddersfield har två raka segrar, mot topplagen Millwall och Middlesbrough, och är svårslagna för stunden. De ska inte räknas bort här heller. Helgardera och jobba in högersidan.

Kupongens kassaskåp!

Norwich
Något kassaskåp är det inte tal om, men Norwich har bättre spelarmaterial än Blackburn och har presterat bättre under säsongen sett till underliggande siffror. Till vad det verkar trevligt värde är tvåan en småmysig spik.

Varningens finger!

Wigan
Wigan har visat prov på motståndskraft mot slutet och kommer definitivt lägga ner jobbet som krävs på Bramall Lane. Sheffield United är långt ifrån lika säkra vinnare som streckningen gör gällande.

144 rader
1. Blackburn - Norwich 2
2. Blackpool - Cardiff x2
3. QPR - Preston 12
4. Reading - Birmingham 2
5. Sheffield U - Wigan 1x2
6. Stoke - Bristol City 1x
7. Swansea - Coventry 1x
8. Watford - Huddersfield 1x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto