Topptipset Tips Fredag 9/6

Publicerad på 8 Jun 2023 - 15:28

Tipsexperten

Tipsexperten

8 Jun 2023 - 15:28

En salig blandning av matcher är vad som gäller under fredagen. Bland annat letar sig sex matcher från Sverige in på bongen där allt från Allsvenskan till Division 2-spel hittas. På Irland avrundar vi kalaset och dessförinnan har vi också gjort ett snabbt nedslag i Danmark. Tele2 Arena öppnar upp med ett härligt derby. Nu åker vi!

Spelstopp: 18:59

1. Hammarby - Brommapojkarna X
BP är en nykomling med skinn på näsan. Mellbergs rödsvarta armé har tagit Allsvenskan med storm och kan kliva på ett välförtjänt sommarlov som ett topp 5-lag om resultaten i denna tolfte omgång studsar rätt. Hammarby på Tele2 blir en häftig utmaning. Bajen har inte vunnit på fyra raka tillfällen men HIF besitter en hög nivå då allt stämmer och här kommer också över 23 000 åskådare bära Söderbröderna. Värdarna är dock mållösa över sina två senaste matcher och skulle även denna dust börja låsa sig för de grönvita när det kommer till offensiven så kan publiktrycket bli en belastning snarare än en fördel. Vi chansar inte utan kladdar på med 1X2 tidigt.

2. IFK Kalmar - Djurgården 2
Tove Almqvist skickade in det förlösande 2-1-målet för Djurgården borta mot BP:s damer i den elfte omgången av Damallsvenskan. En påse som innebar att DIF tog sin första seger sedan mitten av april. Nu får dessutom blåränderna en något enklare resa. IFK Kalmar är ligans stora slagpåse och den småländska kamratföreningen har inte lyckats hänga med i svängarna under våren. På hemmaplan finns en poäng och endast ett mål producerat från Kalmars sida. Nya bekymmer nu! Tvåan är spikad och klar.

3. Torns IF - Ariana 2
Torn fick gå tillbaka till grunderna efter att Lundapågarna under en tvåveckorsperiod åkt på däng tre gånger om. Ett tajt försvarsspel prioriterades åter och vips så har TIF fått med sig poäng från fem raka matcher där Tvååker i junis första strid fick på läppen (1-0). Ariana kommer med vind i seglen till studentstaden. Efter 4-0 mot Oskarshamn så kunde, av bara farten, också Ahlafors monteras ner hemma på Stadion. Nyförvärvet Arfan Habibi låg bakom segern senast och med tyngd i Ahmed Awad samt Bunjaku längre bak finns stöttepelare att luta sig mot när det går tyngre. En böljande batalj väntas och därför kritar vi tidigt ner gaffeln. Etta-tvåa.

4. Stenungsund - Herrestads AIF X
Bästkustställningar Arena bjuder in till match i Division 2-Norra Götaland. Arenans namn passar också bra då Stenungsund just nu är bäst av samtliga i ligan och Erik Westgärds håller ställningarna mellan stolparna och är en av ligans bästa keeprar. Herrestad står ändå inte utan chans här. HAIF tar sig söderöver med bra tryck i grejerna. Poäng har besökarna roffat åt sig vid inte mindre än sju av tio tillfällen och när lagen stångades om poäng i fjol så var det två ruskigt jämna fajter vi fick skåda. Med spelvärdet till höger är vi tidigt framme för att rulla ut stora mattan. 1X2.

5. Nässjö - Tord 1
Nykomlingen Nässjö kunde efter fyra raka förluster äntligen jubla åt en seger. 1-0-triumfen i Kungsbacka mot Tölö var livsviktig för NFF som därmed börjar hitta lite kontakt med lagen ovan botten 3-positionerna. Tord står på tur. Ett bortalag som såg vassa ut mot Lindome häromsistens men som utanför Rosenlunds IP ser obekväma ut vilket inte minst 1-0-4 på de första fem striderna borta visar. Kan värdarna återigen sätta försvarsspelet på samma fina sätt som senast ligger poäng inom räckhåll. Ettan först, tvåan därefter.

6. Eskilstuna United - Gamla Upsala 2
Eskilstuna United löste inte licensen inför årets damallsvenska och tvångsdegraderades därmed till Elitettan. En tuff uppgift har legat på United-ledningens bord och ett nykomponerat lag ska nu försöka ta klubben tillbaka till det svenska finrummet. En enkel resa blir det inte! Efter nio omgångar huserar värdarna farligt nära botten 3-positionerna och när Gamla Upsala kommer på besök är det fördel gästerna. GUSK med veteranen Sanna Öhlund i spetsen har grejat poäng i sex av sina sju senaste matcher och är som helhet ett klart mer kompetent fotbollslag. X2 är en utmärkt lösning således på Tunavallen.

7. Viborg - Midtjylland 1
En avgörande match ska spelas mellan Viborg och Midtjylland där en playoff-biljett till nästa säsongs Conference League-spel ligger i potten. Vargarna från Herning gör något av ett mellanår i den danska toppfotbollen. Mästarna från 2020 har inte levt upp till de ständigt höga förväntningar som funnits. Viborg gör det som helhet bättre. Hemmalaget har genomgående varit hungrigare och herrar som Jatta, Said och Leemans är mycket spännande spelare som också kommer bidra till att VFF löser biffen hemma på Stadion. Spännande spiketta.

8. Derry City - Bohemians 1
Derry var aldrig med i matchen mot St. Patricks. Visst hade City en hel del boll men Dublin-klubben tog till vara på en hög med misstag och mindre bra prestationer från nordirländarna och 1-4-förlusten var inte mycket att snacka om. Hemmalaget, ett av de stora favoritgängen till att plocka hem titeln, är därmed utan seger över tre raka matcher. Bohemians hemma på Brandywell är ett motstånd som ett i grund och botten bättre Derry ändå löser. Gästerna står med fyra raka matcher utan seger bortom Dalymount Park och återigen kommer trepoängare lysa med sin frånvaro. 1X räcker gott.

Kupongens kassaskåp

Djurgården
Kalmar håller inte måttet för spel i Damallsvenskan och kommer återigen få smaka torsk då Djurgården kommer på besök. Stark tvåa.

Varningens finger!

Brommapojkarna
BP lirar smart fotboll efter sina egna förutsättningar. Bajen agerar stressat och har inte alls fått ut vad som kan krävas av truppen. X2 är guldtecken vi måste ha med.

144 rader
1. Hammarby - BP 1x2
2. IFK Kalmar - Djurgården 2
3. Torns IF - Ariana 12
4. Stenungsund - Herrestad 1x2
5. Nässjö - Tord 12
6. Eskilstuna - Gamla Upsala x2
7. Viborg - Midtjylland 1
8. Derry City - Bohemians 1x

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto