Topptipset Tips Måndag 1/5

Publicerad på 1 Maj 2023 - 11:13

Tipsexperten

Tipsexperten

1 Maj 2023 - 11:13

Överstreckade favoriter finns det gott om på måndagens Topptips. Den mest anmärkningsvärda hittas på Brandywell Stadium där Derry City målas upp som storfavoriter i vad som bör betraktas som en öppen historia mot de regerande mästarna. Smaklig måltid!
Spelstopp: 18:591. Leicester - Everton 1
Leicester har inlett lovande under nya tränaren Dean Smith och på inslaget spår torde Rävarna säkra ett nytt kontrakt. Defensiven är alltjämt sårbar men det känns samtidigt tveksamt att Everton med ligans blekaste offensiv är kapabla till att exponera detta till fullo. Merseysideklubben har inte direkt fått sig ett lyft sedan Sean Dyche tog över rodret i slutet av januari och värt att påpeka är att “The Toffees” endast har vunnit en av 16 bortamatcher denna säsong. Ettan singlas på King Power Stadium.

2. Mallorca - Athletic Bilbao 1
Athletic Bilbao tappade dyrbar mark i jakten på en Europaplats för knappt en vecka sedan då baskerna föll med 1-0 hemma mot Sevilla. Få klara målchanser skapades i det mötet och ska ett defensivt kompakt Mallorca luckras upp behöver gästerna bli mer kreativa på offensiv tredjedel. Arrangören har i sin tur imponerat stort på hemmafronten under våren och besegrat lag som Real Madrid och Villarreal. Ska en Europaplats vara åtkomlig för Piraterna krävs full pott under måndagen och visst är detta en överkomlig uppgift. Vi utgår från väst.

3. Sevilla - Girona X
Nog för att Sevilla har visat gott slag mot slutet men att Los Nervionenses streckas upp som storfavoriter mot tabellgrannen Girona är knappast befogat. Så sent som i tisdags besegrade gästerna självaste Real Madrid med 4-2 och anmärkningsvärt är att Tony Castellano noterades för samtliga fyra strutar. Argentinaren har visat fin form under våren och toppar den interna skytteligan med sina elva strutar. Gironistes svaga bortafacit är anmärkningsvärt men avskräcker inte oss från att plocka fram heltäckningsmattan.

4. Djurgården - Hammarby 2
Hammarby har inlett Damallsvenskan på strålande vis och toppar den unga tabellen med fyra raka segrar. Närmast kommer de grönvita från en imponerande bortaseger mot Linköping trots att Pablo Piñones-Arces damer hamnade i ett tidigt underläge. Djurgården har blandat och gett under säsongsinledningen men har visat att de på sin dag är kapabla till att bjuda ligans topplag upp till dans. I den form gästerna visar upp för stunden är tvåan dock ett sannolikt utfall på Stockholms Olympiastadion och såvida tvåan inte skenar iväg ser vi ingen anledning till att öppna upp plånboken.

5. Midtjylland - Silkeborg 1
Att Midtjylland skulle tillhöra Superligans nedflyttningsgrupp var det nog ingen som såg komma inför säsongen. Väl här ska Vargarna givetvis vara en klass för sig och har mycket riktigt varit så under de inledande omgångarna. Silkeborg är med det sagt en av värdskapets främsta konkurrenter och anmärkningsvärt är att gästerna inte har torskat någon av säsongens tidigare två inbördes möten och vann höstens drabbning här på MCH Arena. Att ettan då streckas upp till skyarna är underligt och då går spelvärdet i österled givetvis inte att förbise.

6. Derry City - Shamrock Rovers 2
Shamrock Rovers har inte sett lika dominanta ut som under tidigare säsonger men har trots en svajig säsongsinledning endast torskat en av tolv ligamatcher. Detta mot måndagens kombattant som drog det längsta strået på Tallaght Stadium i den andra spelomgången. Under de efterföljande tio omgångarna har gästerna alltså gått obesegrade och står noterade för fem segrar av de senaste sex. Att ettan i skrivande stund överstiger 70 procent är ögonbrynshöjande och även om streckningen torde jämna ut sig något kommer det finnas fint spelvärde att hämta i österled. X2!

7. Frosinone - Reggina 1
Allt talar för att Frosinone kommer spela i Serie A kommande säsong men än är det inte fastställt och arrangören har sett smått nonchalanta ut mot slutet. Något som endast har utmynnat i en seger under de senaste sex omgångarna och ett play off-aspirerande Reggina får inte underskattas. Gästerna har varit ett av ligans bättre bortalag denna säsong och har plockat poäng i lejonparten av deras matcher på resande fot. När ettan streckas upp till skyarna är det läge att plocka fram garderingspennan. Strecka från vänster.

8. Sochaux - Dijon 2
Även på Stade Auguste Bonal är procentfördelningen skevt fördelad där svenska folket blir tabelltittande. Sochaux kliver in till detta möte med två raka nederlag i bagaget trots överkomligt motstånd. Defensiven har inte varit sig lik under de senaste omgångarna och det kan komma att straffa sig mot ett desperat Dijon. Gästerna formkurva är uppåtgående med tre raka utan förlust och stod för en imponerande insats hemma mot tabellfyran Bastia senast. Vid en seger har de rödklädda vittring på Annecy ovanför giljotinen och ett sådant scenario går inte att utesluta. En gaffel faller oss i smaken.

Kupongens kassaskåp
Leicester
Leicester har agerat stabilt under Dean Smiths inledande tid hos Rävarna och känslan är att East Midlands-klubben i slutändan säkrar ett nytt kontrakt. Då ska givetvis ett undermåligt Everton besegras hemma på King Power Stadium.

Varningens finger!
Dijon
En stark säsongsavslutning krävs från Dijon om det ska bli spel i Ligue 2 även kommande säsong. Av de senaste prestationerna att döma är det inte ett orimligt scenario även om utgångsläget är prekärt. Vi gillar rensartvåan skarpt.144 rader
1. Leicester - Everton 1
2. Mallorca - A.Bilbao 1x
3. Sevilla - Girona 1x2
4. Djurgården - Hammarby 2
5. Midtjylland - Silkeborg 1x2
6. Derry City - Shamrock x2
7. Frosinone - Reggina 1x
8. Sochaux - Dijon 12

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto