Topptipset Tips Måndag 12/6

Publicerad på 12 Jun 2023 - 09:24

Tipsexperten

Tipsexperten

12 Jun 2023 - 09:24

Så var det dags för ännu en landslagssamling och vi smygstartar med två träningslandskamper på måndagens Topptips. Därefter väntar inhemsk fotboll med såväl cupspel som ligafotboll innan kupongen avrundas med två argentinska kvällsmatcher. Analysen är klar, häng med!

Spelstopp: 17:59

1. Tyskland - Ukraina 1
Tyskland står som värdnation för nästa upplaga av EM och utan kvalspel på agendan har Die Mannschaft istället klämt in ett gäng träningslandskamper. Hansi Flick har en hel del att fundera kring efter fiaskot i senaste mästerskapet och även om laguttagningen inte är särskilt experimentell lär 58-åringen passa på att finjustera taktiken. Ukraina är inget dåligt landslag och även om denna träningslandskamp kan betraktas som en uppvärmning till kvalspelet senare under veckan ska de blågula inte ses utan chans. På en vänstervriden bräda plockar vi fram heltäckningsmattan.

2. Marocko - Kap Verde 1
Marocko firade stora framgångar i VM genom att bli den första afrikanska nation någonsin att ta sig till en semifinal. Spelare som Achraf Hakimi, Sofyan Amrabat och Hakim Ziyech var framstående i det mästerskapet och finns tillgängliga även under denna samling. Kap Verde är inte ofarliga med spelare som Ryan Mendes och Garry Rodrigues i spetsen men gästerna kan knappast mäta sig med måndagens opponent. Trolig etta men när densamma blir hårt ansatt är krysset ett lämpligt komplement.

3. IFK Norrköping - Kristianstad 2
IFK Norrköping fick en smakstart på säsongen genom att plocka tio poäng från de inledande fyra omgångarna men nykomlingarna ställdes å andra sidan inte på allt för stora prov i dessa bataljer. Svårighetsgraden ökade därefter och sju raka nederlag i bagaget är ett faktum inför mötet mot fjolårsfyran Kristianstad. Med fenomenala Evelyne Viens kvar i klubben och i strålande form har gästerna alla förutsättningar att replikera förra säsongens framgångar även om konkurrensen har hårdnat. Tvåan står utmärkt på egna ben.

4. Laholm - IFK Hässleholm 2
Kvalspel till Svenska Cupen är vad som stundar på Glänninge Park i en batalj där IFK Hässleholm ska råda som favoriter. Gästerna har visat tydliga framsteg denna säsong och utmanar i högsta grad om direktplatsen till Ettan Södra. Laholms vårsäsong har inte varit lika löftesrik där arrangören ska vara nöjda om de undviker degradering. 4-0-viktorian mot Hittarp senast säger mer om HIK:s undermåliga defensiv än något annat. På det stora hela har Laholms offensiv varit fantasilös och det kommer uppenbaras denna afton. Spiktvåa!

5. IFK Stocksund - Täby FK X
Ett varningens finger måste höjas på Danderyds Gymnasium då svenska folket blir tabelltittande. IFK Stocksund ligger för närvarande sist i tabellen men nykomlingarna har visat glimtar av sin kapacitet där 4-0-viktorian borta mot Vasalund sticker ut. Sex raka nederlag på hemmafronten är givetvis under all kritik men till saken hör att en handfull av dessa har slutat i uddamålsförluster. Täby FK har en spännande ung trupp där tonåringen Samuel Rydz sticker ut och att 19-åringen är tillbaka från avstängning är givetvis en boost men befogar inte rådande streckning. Prioritera den spelvärda vänstersidan, helgardera om möjligt.

6. IFK Eskilstuna - Nyköping 2
IFK Eskilstuna var länge inblandade i nedflyttningsstriden i fjol men säkrade i slutändan kontraktet någorlunda komfortabelt via en strålande säsongsavslutning. Arrangören visade då prov på sin offensiva förmåga och även om densamma inte har demonstrerats tillräckligt ofta under våren har vi fått se glimtar av deras kapacitet. Tre mål producerades bland annat mot ligaledaren Sleipner. Fyra poäng från de senaste två omgångarna är även ett steg i rätt riktning rent resultatmässigt. Ett formstarkt Nyköping är onekligen en vansklig uppgift men på inslaget spår är en skräll nära förefallande. Helgardering och skrälljobb.

7. Newell’s Old Boys - Unión de Santa Fe 1
Argentina agerar slutdestination med två bidrag från Liga Profesional och vi inleder med bataljen på Estadio Marcelo Bielsa. Unión de Santa Fe har rest sig ur askan med tre raka segrar i ryggen och lämnade över jumboplaceringen till Arsenal de Sarandi i och med viktorian mot Gimnasia La Plata. Prestationerna i sig har inte direkt varit förträffliga och mot ett lag av Newell’s Old Boys kapacitet kommer det krävas ett hårt arbetande kollektiv för att nå ett positivt resultat. Avsaknaden av en pålitlig målskytt är även något som kan komma att kosta Gabriel Heinzes adepter. Ettan är alltjämt en given utgång men understöd välkomnas.

8. San Lorenzo de Almagro - Central Córdoba 1
San Lorenzo de Almagro går mot en väldigt fin säsong men någon sprudlande offensiv har värdskapet inte bjudit på och det har visat sig kostsamt mot slutet. Kråkorna har lämnat mållösa från de senaste tre tävlingsmatcherna och fredagens poängtapp mot chilenska Palestino innebär sannolikt respass ur Copa Sudamericana. Hur som haver kan de blåröda falla tillbaka på ligans främsta defensiv. Noll insläppta på tio hemmamatcher i ligaspelet är ruskigt imponerande. 1X torde räcka.

Kupongens kassaskåp

IFK Hässleholm
Efter fyra raka nederlag lyckades Laholm bryta sin negativa trend mot ett uddlöst Hittarp. En högre nivå kommer dock att krävas mot ett formstarkt IFK Hässleholm och vi tvivlar på att arrangören har vad som krävs för att nå avancemang i detta kvalspel.

Varningens finger!

Ukraina
Ukraina lämnade tomhänta från EM-kvalets premiäromgång men har på det stora hela visat sig svårslagna under en längre period. I VM-kvalets gruppspel gick de blågula exempelvis obesegrade i en grupp som tillhörde ingen mindre än Frankrike. I en träningslandskamp som denna går Tyskland inte säkert.

144 rader
1. Tyskland - Ukraina 1x2
2. Marocko - Kap Verde 1x
3. Norrköping - Kristianstad 2
4. Laholm - IFK Hässleholm 2
5. Stocksund - Täby FK 1x
6. IFK Eskilstuna - Nyköping 1x2
7. Newell’s - Unión de Santa Fe 1x
8. San Lorenzo - Central Córdoba 1x

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto