Topptipset Tips Måndag 19/6

Publicerad på 19 Jun 2023 - 09:13

Tipsexperten

Tipsexperten

19 Jun 2023 - 09:13

Måndagens Topptips förväntas bli favoritbetonat så det står härliga till och då är det rimligt att satsa på en lägre systemrad med högre radinsats. Hur som helst går vi igenom våra bästa skrälldrag i analysen nedan, häng med!

Spelstopp: 20:44

1. Frankrike - Grekland 1
Frankrike inledde sommarens samling med att möta Gibraltar under fredagen och vann komfortabelt med 3-0. Ett par dagar senare är det nu Grekland som gäller hemma på Stade de France och Les Bleus trupp ser sylvass ut. Mbappé och gänget trippar ut på gräset i Paris som stora favoriter, helt rättfärdigat. Grekerna har visserligen tagit stora kliv under de senaste åren men mot motstånd av denna dignitet, på bortaplan, förväntas Gus Poyets herrskap inte räcka till. Kupongen erbjuder med det sagt bättre spikalternativ än den hårt ansatta ettan på Stade de France och av den anledningen plockar vi med krysset.

2. England - Nordmakedonien 1
England kommer inte ha några bekymmer med att ta sig till Europamästerskapet i Tyskland. Med tre raka segrar har Gareth Southgates adepter kopplat ett järngrepp om förstaplatsen i grupp C och segersviten kommer med största sannolikhet förlängas denna måndag. Nordmakedonien stod för en solid insats mot Ukraina i fredags men det mötet utspelade sig hemma i Skopje. När en resa till Manchester nu stundar och svårighetsgraden ökar ytterligare ska de rödgula inte ha något att säga till om. Bergetta!

3. Slovenien - Danmark 2
Sloveniens lagkapten och tillika målvakt i Jan Oblak har fått kasta in handduken till sommarens samling på grund av en skada. Värdnationen gjorde vad man skulle i vårens första kvalsamling i och med segrar mot Kazakstan och San Marino. Svårighetsgraden har dock skruvats upp rejält då Matjaz Keks mannar först fick testa på lyckan mot Finland i fredags och nu möter Danmark upp i Ljubljana. Danskarna har ett rakt igenom bättre landslag med Höjlund, Lindström med flera i spetsen men samtidigt är slovenerna defensivt stabila och kan absolut stänga igen butiken. Krysset ska därför tidigt få en möjlighet att ackompanjera tvåan.

4. Nordirland - Kazakstan 2
Nordirland och Kazakstan drabbar samman på Windsor Park. Båda länderna har möjligheten att utmana om andraplatsen bakom Danmark (som vi tror vinner tämligen bekvämt till slut) i grupp H och kazakerna har stuckit upp som en liten outsider i racet. 3-2-skalpen mot nyss nämnda danskar sände ut en chockvåg i fotbollsvärlden och spelare som Alip, Zaynutdinov, Bystrov och Aymebetov är duktiga spelare som tillsammans med övriga i bortatröjan kommer ställa frågor till Nordirlands försvar. Värdarna, med publiken i ryggen, går såklart inte att räkna bort helt och i en böljande batalj känns gubben, etta-tvåa, spännande.

5. Schweiz - Rumänien 1
Schweiz har fått en kanonlottning när det kommer till EM-kvalgrupp I. Alpnationen har precis som väntat gått rent under öppningen av kvalspelet och med lirare som Schär, Akanji och Xhaka i laget finns klass och individuell kvalité för att tämligen bekvämt ta sig till ett kommande slutspel. Rumänien hemma på Swissporarena räknas som en av de tuffare matcherna men i ärlighetens namn blir detta en enkelriktad historia. Rumänerna har inte alls samma kräm i grejerna trots att även gästerna fått en bra start på kvalet och kommer vara med och utmana om andraplatsen i gruppen. Ettan är spikad och klar.

6. Israel - Andorra 1
Israel har inte riktigt kommit upp i nivå så här långt och kom undan med blotta förskräckelsen borta mot Vitryssland i fredags. När blåbärsnationen Andorra besöker Jerusalem torde värdskapet säkra tre pinnar även via en halvdan insats men värt att ha i åtanke är att gästerna redan har plockat en pinne borta mot Kosovo under detta kvalspel. För att summera står ettan utmärkt på egna ben men i jakt på högre utdelning är det inte helt tokigt att plocka med det rensande krysset.

7. Turkiet - Wales 1
Samsun 19 May Stadium i Tekkeköy står som värd för detta viktiga möte i grupp D. Tre nationer ser ut att göra upp om topp 2-platserna och Turkiet samt Wales är två av dessa. Medan britterna kickade boll hemma i Cardiff under fredagen så var Stefan Kuntz herrskap på besök i Lettland. Turkarna har generellt haft en del bekymmer med sitt spel utanför landsgränserna men på hemmaplan är det stabilitet som överlag kännetecknat de rödklädda värdarna. Turkiet har också revansch att kräva från senaste mötet mellan nationerna då drakrikets fotbollsspelare vann med 2-0 i EM-turneringen som avgjordes 2021. Ettan prioriteras.

8. Japan - Peru 1
Träningslandskampen på Panasonic Stadium avrundar denna kupong. Japan demonstrerade sina kvaliteter under VM-turneringen då Hajime Moriyasus manskap avancerade från gruppspelsfasen på Tysklands bekostnad. Anmärkningsvärt är att Kaoru Mitoma i merparten av matcherna användes som en super-sub i Qatar men efter sin sanslösa vår hos Brighton är 26-åringen en spelare för startelvan även i det japanska landslaget. Peru besitter i grunden ett lägre kunnande än Japan men kan vara ett frustrerande motstånd att möta. Något Sydkorea blev varse om i fredags då sydkoreanerna föll med 1-0. Strecka från vänster.

Kupongens kassaskåp

England
Det är tydligt att England inte har för avsikt att göra vägen till mästerskapet i Tyskland mer dramatisk än nödvändigt. Italien, Ukraina och Malta har besegrats så här långt och under måndagen gör Nordmakedonien dessa nationer sällskap i britternas segerspalt.

Varningens finger!

Andorra
För att förtydliga så är det inte en bortaseger vi hänvisar till på Teddy Stadium utan delad ära. Andorra krigade till sig ett oavgjort resultat i Pristina under den föregående landslagssamlingen och av Israels prestationer under detta kvalspel att döma kan blåbärsnationen komma att överraska även i Jerusalem.

144 rader
1. Frankrike - Grekland 1x
2. England - Nordmak. 1
3. Slovenien - Danmark x2
4. Nordirland - Kazakstan 12
5. Schweiz - Rumänien 1
6. Israel - Andorra 1x
7. Turkiet - Wales 1x2
8. Japan - Peru 1x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto