Topptipset Tips Måndag 26/6

Publicerad på 26 Jun 2023 - 09:08

Tipsexperten

Tipsexperten

26 Jun 2023 - 09:08

Det finns en hel del smått och gott att sätta tänderna i på veckans första Topptips. Derbyn från Damallsvenskan samt en Division 1-match följs under kvällen upp med irländska Premier Division. Kupongen går sedermera i mål med ett par nattmackor från Nord- och Sydamerika. Ni hänger väl med?

Spelstopp: 18:59

1. Djurgården - Brommapojkarna 1
Hedvig Lindahl har varit rubrikernas kvinna de senaste veckorna. Den forne landslagsmålvakten har stått för en hel del tveksamma ingripanden sedan comebacken, vilket sannerligen inte ett lag som Djurgården behöver. Nu ser veteranen ut att lämna klubben. Det ser också trubbigt ut framåt och nu när Tove Almqvist är avstängd försvinner en hel del spets. Nästjumbon BP har bara vunnit en av 14 allsvenska matcher och för ett par veckor sedan fick de rödsvarta stryk av DIF med 1-2. Med det sagt känns ettan långt ifrån självskriven, framförallt då matchen spelas i Bromma. Den värdemässigt fina tvåan får gärna finnas med från start.

2. IFK Norrköping - Linköping 1
Derbyt i Östergötland ser mer öppet ut än vad strecken indikerar. Nykomlingen IFK Norrköping har haft extremt med stolpe ut efter den flygande inledningen. Men vändningen i den förra omgången mot Växjö (3-2) bör ha gett en hel del råg i ryggen. Kommer Peking upp i en fin insats finns absolut kunnandet för att matcha Linköping. Momiki, Tandberg och Cornelia Kapocs gör det alla riktigt bra för LFC som börjat rada upp vinster, men nu när tvåan börjar skena iväg i procent är det läge att jaga skräll. Alla tecken!

3. Trollhättan - Tvååker X
I Ettan Södra har föga förvånande poängtappen börjat komma för Trollhättan. Mak Lind har verkligen gjort ett gediget jobb sedan ankomsten till “Trollywood”, men sett till lagets prestationer råder det ingen tvekan om att FCT överpresterat poängmässigt. Lyckas Tvååker sätta stopp för målsprutan Alibek Aliev ska mycket vara vunnet. Gästerna från Halland kommer till spel i fint slag. Vinsten mot Norrby följdes upp med en meriterande poäng mot topplaget Oddevold. På Edsborgs IP ska knappast Tvååker vara chanslösa. Måla brett i jakten på kupongrens.

4. Dundalk - St. Patrick’s X
På Irland har mästarna från 2019 fått vittring på Europaplatserna efter tre raka vinster. Detta till stor del tack vare klubbikonen Patrick Hoban som gjort över 100 ligamål för sitt Dundalk. Ett av lagen som DFC jagar är tredjeplacerade St. Patrick’s Athletic. The Saints har ett trumfkort i Christopher Forrester som toppar skytteligan före just nämnda Hoban. Dock har Forrester bara noterats för en balja på bortagräs sedan mitten av april. St. Patrick’s fick stryk med hela 0-5 på Oriel Park tidigare i våras och här ska gästerna vara nöjda ifall de tar poäng. 1X torde räcka.

5. Shamrock Rovers - Derry City 1
På Tallaght Stadium i Dublin kliver mesta mästarna Shamrock Rovers in som rättmätiga favoriter. Shamrock toppar så gott som samtliga statistiska tabeller. Stephen Bradleys manskap äger generellt sett mycket boll och hemma på Tallaght har The Rovers en förmåga att dominera spelet. Tvåan Derry City har gått klart sämre på sistone och torskat två raka bortamatcher. Insatsen i hemmasegern senast mot bottengänget Cork City gav även en hel del i övrigt att önska. Den troliga ettan spikas.

6. Vasco da Gama - Cuiabá 1
Vasco da Gama tog klivet upp från Série B i fjol, till stor del tack vare ett brutalt starkt hemmaspel. Série A-comebacken har däremot inte varit enkel – blott en vinst har det blivit efter elva omgångar, detta trots ett gäng fina prestationer. I förlusten senast mot Goiás var Vasco tämligen överlägsna spelmässigt. Nu när mediokra Cuiabá väntar hemma på Estádio São Januário bör dock Alex Teixeira och company kunna lösa en efterlängtad triumf. Gästerna har gjort minst mål i serien och tittar vi till underliggande statistik ser Vasco klart vassare ut. Ny spik-etta.

7. Belgrano - Banfield X
I det argentinska finrummet har nykomlingen Belgrano gått klart bättre än förväntat. 31 poäng har de så kallade “Piraterna” fått med sig efter 20 omgångar, trots att Córdoba-klubben bara noterats för 17 fullträffar. Elva av dessa strutar har den erfarna Pablo Vegetti stått för. En pålitlig målgörare hade även Banfield behövt. Faktum är att Buenos Aires-klubben bränt flest klara målchanser i hela serien. Det ska finnas högre potential hos Banfield och nu när värdet landar på bortalaget agerar X2 utgång.

8. Costa Rica - Panama 2
Gold Cup har precis sparkats igång i USA & Kanada. Costa Rica har verkligen fått ut max av deras gyllene generation men inför det här mästerskapet finns det ett gäng frågetecken. Duarte, Waston, Borges, Navas och Bryan Ruiz har alla passerat bäst föredatum. Den sistnämnda tackade också för sig efter VM samtidigt som Navas inte är med i truppen. Costaricanerna föll mot Panama i Nations League tidigare i våras och i de senaste träningsmatcherna har det blivit torsk mot Ecuador och Guatemala. Panama har helt klart visat bättre tendenser inför mästerskapet. Förlusterna mot både Mexiko och Kanada har varit jämna matcher. Om det är något tecken som ska fimpas så är det ettan.

Kupongens kassaskåp

Vasco da Gama
Det ska bara vara en tidsfråga innan det lossnar för Vasco som presterat klart bättre än vad tabellplaceringen indikerar. Hemma i Rio brukar de vitsvarta vara starka samtidigt som Cuiabá ska vara en passande uppgift.

Varningens finger!

IFK Norrköping
IFK Norrköping har spelat jämnt mot flera topplag och vändningen senast mot Växjö lär ha gett råg i ryggen. När Linköping överstreckas tydligt är det läge att försöka fälla storfavoriten.

144 rader
1. Djurgården - BP 12
2. Norrköping - Linköping 1x2
3. Trollhättan - Tvååker 1x2
4. Dundalk - St. Patrick’s 1x
5. Shamrock - Derry City 1
6. Vasco - Cuiabá 1
7. Belgrano - Banfield x2
8. Costa Rica - Panama x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto