Topptipset Tips Måndag 5/6

Publicerad på 5 Jun 2023 - 09:40

Tipsexperten

Tipsexperten

5 Jun 2023 - 09:40

Strålkastarljuset har på senare tid riktats mot den inhemska fotbollen under måndagar och denna vecka är inget undantag. Allsvenskan, Superettan, Damallsvenskan och Ettan Södra står för sex av kupongens åtta bidrag. Utanför vårt avlånga land är det den tyska play off-striden som fångar störst intresse där Stuttgart har ett stadigt grepp om biljetten till nästa års upplaga av Bundesliga. Mot åtta rätt!

Spelstopp: 18:59

1. Malmö FF - Degerfors 1
Malmö FF åkte på sitt första nederlag för säsongen borta mot Elfsborg senast. Till saken hör att skåningarna inte trivs väl på Borås Arena. I sin hemmaborg är Henrik Rydströms adepter avsevärt bättre och när ligans sämsta bortalag kommer på besök ska de himmelsblåa återvända till segerspåret. Degerfors kliver in till detta möte med fyra raka nederlag på resande tass där målskillnaden 2-17 talar sitt tydliga språk. Här ska värmlänningarna vara nöjda om de lyckas hålla siffrorna nere. Bergetta!

2. Varberg - Häcken 2
De regerande mästarna Häcken har fortsatt på inslaget spår under våren men värt att påpeka är att de gulsvarta lämnat segerlösa från de senaste tre bortamatcherna. Insatsen mot Halmstad är i synnerhet värd att påpeka där göteborgarna inte alls nådde upp till sin höga standard. Varberg står fortfarande utan seger när tio omgångar har avverkats men har plockat poäng i lejonparten av bataljerna på Påskbergsvallen. Mot ett Häcken som får klara sig utan bland andra Oscar Uddenäs och Ibrahim Sadiq ska Joakim Perssons mannar inte ses utan chans. Strecka från höger.

3. Skövde - AFC Eskilstuna X
Tre ynka poäng har Skövde skrapat ihop så här långt där arrangörens bristande försvarsspel har varit en bärande orsak till västgötarnas bristande poängskörd. Mot Helsingborg höll Tobias Linderoths adepter åtminstone nollan intakt och får Skövde igång sin tilltänkta målskytt i form av Yoann Fellrath har de rödklädda förmågan att klättra i tabellen. AFC Eskilstuna kliver i sin tur in till detta möte med en fem matcher lång förlustfri svit men har förtvivlat svårt att vinna matcher. Vi utgår från mitten i detta svårsiade möte och plockar fram garderingspennan tidigast möjligt.

4. Trelleborg - Brage 2
Trelleborgs styrkor och svagheter har varit tydliga att skåda under våren. Offensiven håller hög klass med kreatören Mohammed Saeid och målfarlige Filip Bohman men när det kommer till försvarsspel har Stefan Jacobsson och hans tränarstab en hel del att arbeta med. Endast Skövde har släppt in fler baljor än TFF under de inledande tio omgångarna. Utdelningen mot slutet går inte att klaga på men det är konstant små marginaler som avgör och när spelvärdet tydligt landar i österled på Vångavallen är det tvåan som prioriteras.

5. Brommapojkarna - Djurgården 2
På Grimsta IP stundar ett ångestladdat möte när nästjumbon Brommapojkarna ställs mot Djurgården som befinner sig på negativ kvalplats. De förstnämnda tog sin första seger för säsongen i den föregående omgången då Norrköping bortabesegrades med 1-0. Insatsen i sig var inte mycket att hurra över och det blir allt tydligare för var match att truppens begränsningar kommer utmynna i en nedflyttningsstrid under hösten. Djurgården har under säsongens gång visat prov på en högre kapacitet även om den nuvarande formkurvan indikerar annorlunda. Vi tror på trendbrott för “Blåränderna” - tvåan singlas!

6. Eskilsminne - Ängelholm 1
Nykomlingarna Eskilsminne har varit ett av ligans större utropstecken under våren. Med sex segrar från de senaste sju omgångarna har helsingborgarna klättrat upp till en femteplats i Ettan Södra och skulle vid en seger passera Falkenberg. Nytillskottet Tarek Alnator har sannerligen hittat rätt hos de gulblåa och är en spelare som Ängelholm behöver hålla ett extra öga på. Tyngre har det gått för gästerna där offensiven i synnerhet har lämnat mycket att önska. Med fem raka nederlag i bagaget hittas Roar Hansens adepter näst sist i tabellen. Trolig etta men i jakt på högre utdelning garderar vi frikostigt på en något vänstervriden bräda.

7. Hamburg - Stuttgart 2
Det mesta talar för att Stuttgart bibehåller sin plats i det tyska finrummet i och med 3-0-viktorian i det vändande mötet. Hamburg hade stora bekymmer med att försvara sig på fasta situationer mot ett fysiskt starkt Stuttgart och gästerna lyckades därtill skapa flera klara målchanser via djupledsbollar. När värdskapet nu måste kliva framåt kommer det finnas allt större ytor för “Die Roten” att sätta spiken i kistan. Den värdemässigt fina tvåan ska prioriteras och är ett spikalternativ på mindre system.

8. St. Patrick’s - Derry City 2
Det är ovanligt konkurrenskraftigt i Premier Divisions titelstrid. St. Patrick’s och Derry City har tillsammans med Bohemians vittring på ligaledarna Shamrock Rovers som har tagit hem ligatiteln tre säsonger i följd. Värdskapet är ligans formstarkaste lag med fyra segrar från de senaste fem omgångarna men Derry Citys formkurva är med det sagt inte mycket sämre. Gästerna har framförallt levererat på resande fot och har så här långt snittat över två poäng per match på bortamark. Värt att påpeka är att nordirländarna inte har lämnat tomhänta från något av de senaste sju inbördes varav fem segrar. Strecka från höger.

Kupongens kassaskåp

Malmö FF
Klasskillnad råder på Eleda Stadion när titelutmanaren Malmö FF tar emot Degerfors. Värmlänningarna har förlorat samtliga fyra bortamatcher under säsongsupptakten och den dystra sviten förlängs här.

Varningens finger!

Ängelholm
Eskilsminne har onekligen inlett säsongen starkt och trivs väldigt bra hemma på Harlyckans IP. Ängelholm har med det sagt mer att ge än vad gästerna har visat upp under våren och blir något underskattade av svenska folket. Det hoppas vi kunna exploatera.

144 rader
1. Malmö FF - Degerfors 1
2. Varberg - Häcken x2
3. Skövde - AFC Eskils. 1x2
4. Trelleborg - Brage 12
5. BP - Djurgården 2
6. Eskilsminne - Ängelholm 1x2
7. Hamburg - Stuttgart 12
8. St. Patrick’s - Derry City x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto