Topptipset Tips Måndag 7/8

Publicerad på 7 Aug 2023 - 11:19

Tipsexperten

Tipsexperten

7 Aug 2023 - 11:19

Vi rivstartar veckan med tre allsvenska matcher där Kamratmötet i Östergötland sticker ut lite extra. Efter en djupdykning i det svenska seriesystemet tar vi färjan över till Danmark innan det hela avslutas i Frankrike och Polen. Mycket att se fram emot och åtta rätt smakar bäst av allt!

Spelstopp: 18:59

1. IFK Norrköping - IFK Göteborg 2
IFK Göteborg har haft marginalerna mot sig under i stort sett hela säsongen, men mot Kalmar studsade bollen helt rätt vid Carléns andra balja. Vid mittfältarens första mål behövdes däremot ingen tur, det var en projektil av sällan skådad kraft. Draget att peta Mackan Berg och istället ha tre kvicka, löpstarka spelare på topp föll också väl ut. Räkna med ett Blåvitt som sätter press på ett Peking-försvar som saknar Anton Eriksson. Nyman är dock tillbaka och det är en spelare som gästernas försvar får svårt att hantera. Mycket svårtippat och jag vågar inte ta ställning. Helgardera.

2. Malmö FF - Halmstad X
Henrik Rydström testas som tränare just nu. Malmö FF:s prestationer imponerar inte och i tre av de fyra senaste omgångarna har de mesta mästarna tappat poäng. 3-1 mot Värnamo var ett skönt trendbrott, men någon enkel seger var det inte snack om. Nu väntar ett välorganiserat Halmstad som lär ha tränat försvarsspel efter 0-5-smockan i derbyt mot Varberg. Magnus Haglund var inte nöjd med vad han fick se då och här skulle det inte förvåna om bussen parkeras. Jag är inte helt säker på att skåningarna klarar av att bryta ner gästernas säckförsvar. Helgardera och jobba in superskrällen till höger.

3. Varberg - Mjällby X
Varberg är jumbo i Allsvenskan och har spelat ganska dålig fotboll under våren. Därför kom 5-0 mot Halmstad som en blixt från klar himmel. Jocke Perssons avsked verkar knappast ha gjort laget sämre. Hallänningarna har dock ännu inte vunnit någon match framför de egna fansen och känslan är att det blir tufft igen. Mjällby är trots allt starkare i grunden och med Bergström på topp finns det även tyngd i anfallet nuförtiden. De gulsvarta löser poäng trots främmande mark under fötterna. X2!

4. Trelleborg - Örebro 1
Trelleborg föll i derbyt mot Landskrona med hela 0-3, men där gömmer sig en solklar anledning bakom de stora siffrorna. En utvisning redan i den sjunde matchminuten förstörde den festen. Med elva man på banan ska TFF ses med vettig chans att ta revansch på sig själva och det skulle inte förvåna om måltjuven Offia hittar rätt. Örebro har värvat in Kalle Holmberg för att få tyngd i anfallen och det kan nog bli bra så småningom. Närkingarna visar dock ursvag form och på den skånska mattan kammar de noll. Ettan spikas.

5. FC Trollhättan - Ahlafors 1
Trollhättan har tappat sin tränare Mak Lind till Häckens damlag och frågan är vad som händer med klubben nu. Fem poängtapp på de sex senaste omgångarna är oroande och hade det inte varit för Alibek Alievs briljans hade det kunnat se ännu värre ut. Bakåt finns det nämligen luckor att täta. Ahlafors har torskat mot Trollhättan två gånger de senaste månaderna, både i serien och i cupen, med åtta insläppta mål som facit. Insatserna var dock inte så pjåkiga och med 1-0 mot Vänersborg i ryggen är tuppkammen rest. Detta blir ett rejält målkalas och då kan krysset gott lämnas därhän.

6. Odense - Viborg X
Viborg gjorde succé i fjol och var ytterst nära att ta en Europaplats. Spelare som Ibrahim Said och Jeppe Grönning är kvar i klubben och ser till att det finns kraft på mittfältet och framåt. Bakåt har det däremot varit svängdörrar inledningsvis med sex insläppta mål på två matcher. Odense, som leds av Alm, har inlett bättre, men har åtta inbördes möten utan seger. Här tycker jag att värdarna blir lite väl hårt streckade och blickar därför över mot högersidan. X2 är en spännande lösning.

7. Pau - Bordeaux 2
Bordeaux lyckades inte hålla huvudet kallt i slutskedet av förra säsongen och missade uppflyttning med en hårsmån. Något som fick det att rinna över för vissa supportrar som ställde till med en rejäl skandal i den avslutande bataljen. Det gör att Bordeaux inleder med minus ett i poäng. Trots det tror jag att Bordeaux kommer vara med i kampen om uppflyttning hela säsongen lång. Pau har inte alls samma kapacitet och föll klart på den här arenan i vårens möte mellan lagen. Tvåan känns säker.

8. Puszcza Niepolomice - Stal Mielec 2
Puszcza Niepolomice tog sig upp till det polska finrummet till denna säsongen och har genast blivit varse om att det skiljer en del på nivån mellan tvåan och ettan. Dubbla förluster finns på kontot och dessutom får de inte spela denna match på sin egna hemmaplan. Neutral matta är det som gäller vilket såklart kommer spela roll. Stal Mielec har större erfarenhet från denna omgivning och räds inte motståndet. Jag tror på två framåtlutade lag vilket leder till gott om målchanser. Ett-två är en bra lösning.

Kupongens kassaskåp

Trelleborg
Örebro fungerar inte alls som lag och i Skåne får de svårt att hänga med i tempot. Trelleborg tar revansch från derbytorsken mot Landskrona. Klar etta!

Varningens finger!

Halmstad
Malmö FF får det inte riktigt att stämma och får nu klara sig utan Busanello som är avstängd. Ett normalt sett starkt defensivt HBK kan mycket väl få med sig något.

144 rader
1. Norrköping - Göteborg 1x2
2. Malmö FF - Halmstad 1x2
3. Varberg - Mjällby x2
4. Trelleborg - Örebro 1
5. Trollhättan - Ahlafors 12
6. Odense - Viborg x2
7. Pau - Bordeaux 2
8. Niepolomice - Stal Mielec 12

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto