Topptipset Tips Måndag 8/5

Publicerad på 8 Maj 2023 - 09:01

Tipsexperten

Tipsexperten

8 Maj 2023 - 09:01

Måndagens Topptips håller skyhög nivå när Superettan, Damallsvenskan och Premier League tar oss i mål. Dessförinnan ska fyra glödheta drabbningar synas från Allsvenskan. Kan Degerfors vända på skutan efter brakförlusten mot IFK Göteborg? Svaret finner ni nedan!

Spelstopp: 18:59

1. Djurgården - Kalmar 1
Tre förluster på de fyra senaste är knappast den inledning Djurgården hade hoppats på i Allsvenskan. Det ska dock sägas att samtliga kommit på bortaplan och prestationerna har trots allt inte varit så undermåliga som resultaten visar. I den senaste hemmamatchen hade Blåränderna ett enormt tryck mot IFK Göteborg (1-0) och lyckas de komma upp i samma nivå mot Kalmar får smålänningarna problem. Henrik Jensen och company har stundtals imponerat, men delade äror mot både Varberg och Sirius – mot de sistnämnda tappade KFF 2-0 till 2-2 – vittnar om en möjlig formdipp. När ettan ser ut att hålla sig omkring 55 procent är det en vettig spik.

2. Brommapojkarna - IFK Göteborg 2
Två lag som verkligen vänt upp och ner på varsin mörk inledning strålar samman på Grimsta IP. Brommapojkarna fick nog efter 0-5 i nacken mot Elfsborg och har sedan dess radat upp tre raka segrar med en intakt nolla. Sidklev har imponerat sedan han givits chansen mellan stolparna och denna afton behöver ynglingen vara på sin vakt när Marcus Berg och övriga står på andra sidan. Blåvitt förtjänade segern mot Norrköping (1-1) och den retroaktiva revanschen lät inte vänta på sig. 6-0(!) mot Degerfors var såklart ett styrkebesked, men här är en helt annan matchbild att vänta. Böljande kan den dock bli vilket gör “gubben” (etta-tvåa) till ett lockande val.

3. Degerfors - IFK Norrköping 1
Sedan 3-0-segern borta mot AIK har Norrköpings prestationer inte alls hållit samma nivå. Sju inspelade poäng på de fyra matcherna sedan dess är i överkant och med handen på hjärtat förtjänade Peking inte 2-0 senast mot Hammarby. Trots det blir tvåan övervärderad på Stora Valla där ett varningens finger ska höjas för Degerfors. 0-6 i brakan mot IFK Göteborg var rejäl skämskudde men på sin hemmabana räknar vi med en minst sagt förbättrad insats från bruksklubben. Vukojevic och Campos är spelare som bör kunna såra ett Norrköping som hittills inte visat sig trivas i spelförande kostym. Värdemässigt fina 1X är ett sunt val.

4. Sirius - Elfsborg X
Fyra raka segrar och totalt elva gjorda mål på de två hemmamatcherna under denna period är imponerande siffror från Elfsborg. Sett till underliggande statistik är boråsarna i toppen för att stanna, men på främmande mark har vi hittills inte slagits av häpnad när gästerna varit i farten. Ett underskattat Sirius förtjänar inte att undervärderas på det sätt de gör av tipparna. Grabbarna från Uppsala har spelat jämnt med Djurgården och AIK sedan Allsvenskan drog igång och visade senast enorm moral när 0-2 hämtades upp till 2-2 mot Kalmar. Högervriden streckning innebär alla tecken och skrälljobb på Studenternas IP.

5. Örgryte - Öster 1
Inför säsongen spåddes Öster kunna utmana om Superettans ädlare placeringar och hittills har smålänningarna inte gjort någon besviken. De fyra första omgångarna renderade i tolv poäng, men 0-1 i baken senast mot Östersund var ett lågvattenmärke. Inte minst då gästerna spelade i numerärt överläge i över en halvlek. Med det i åtanke har vi svårt att skriva under på den betrodda tvåan. Örgryte har blandat högt med lågt utan att få med sig resultaten, men i en fight där värdarna slipper merparten av pressen på sina axlar gillas vänstersidan skarpt. Så länge tvåan målas upp över 55 procent blickar vi åt andra hållet. 1X liras!

6. Brage - GIF Sundsvall 1
Sundsvall drattade i fjol ur Allsvenskan med dunder och brak. Det tilltänkta återtåget mot finrummet inleddes med två raka triumfer, men därefter gick Giffarna på pumpen mot både Östersund och Öster. Sex insläppta mål på dessa fighter blev totalt nio(!) när Jakobsens mannar slog tillbaka Trelleborg med 4-3. Defensiven håller dock inte måttet och den bisarra streckningen i österled är bara att nonchalera på Domnarvsvallen. Brage visar en positiv formkurva med sju poäng på de tre senaste där Saarenpää fått ordning på försvarsspelet. Nollan är intakt under denna period och sköter masarna sina kort rätt denna måndag spinner de vidare på inslagen väg. Ettan är kupongens bästa spik!

7. Häcken - Hammarby X
De två hittills bästa lagen i Damallsvenskan föräras med att stänga butiken i Svedala. Häcken inledde säsongen med en svidande 0-1-förlust mot Djurgården, men därefter har de gulsvarta steppat upp rejält. Fem raka segrar med en intakt nolla imponerar stort. Formtoppen innebär samtidigt att värdinnorna övervärderas mot Hammarby. Gästerna från Stockholm har gjort rent hus och kommer hit med en minst sagt stärkt moral efter 8-0 mot Kalmar. Janogy är ett tungt avbräck men här tror vi att de grönvita trots det kan bjuda upp till kamp. När ettan springer iväg behövs hela spektrat från start.

8. Nottingham - Southampton 1
Bara en inspelad poäng på de sex senaste är becksvarta papper för Southampton. Sista chansen till överlevnad ges under måndagen borta mot Nottingham, men inte heller på City Ground ser vi The Saints ta nödvändiga kliv mot nytt kontrakt. Nykomlingarna på andra sidan gynnas av den förmodade matchbilden där bland andra Gibbs-White ska kunna ställa till med bekymmer via omställningar. Forest kan i sin tur lämna bottentrion vid händelse av tre poäng och med publiken i ryggen gillas ettan skarpt. Vi spikar Nottingham upp till 50 procent.

Kupongens kassaskåp

Djurgården
Djurgården har förtjänat mer än vad de hittills fått med sig och hemma mot Kalmar ska Blåränderna kunna ta tag i taktpinnen. Ettan gillas skarpt till runt 55-60 procent.

Varningens finger!

Sirius
Sirius har visat sig svårslagna så här långt och när ett övervärderat Elfsborg står på andra sidan är det dags att blicka mot vänstersidan. 1X eller alla tecken.

144 rader
1. Djurgården - Kalmar 1
2. BP - IFK Göteborg 12
3. Degerfors - Norrköping 1x
4. Sirius - Elfsborg 1x2
5. Örgryte - Öster 1x
6. Brage - GIF Sundsvall 1
7. Häcken - Hammarby 1x2
8. Nottingham - Southampton 12

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto