Topptipset Tips Onsdag 14/6

Publicerad på 13 Jun 2023 - 15:23

Tipsexperten

Tipsexperten

13 Jun 2023 - 15:23

Svenska Spel har smällt upp en ny tvådagarskupong. I blickfånget står Nations League-semifinalerna som spelas i Nederländerna. Vi ska även också sätta tänderna i svensk boll, afrikanskt kval, MLS och en landskamp från Kina. Mot 8 rätt!

Spelstopp: 18:29

1. Nederländerna - Kroatien 1
De Kuip slår upp portarna för den första semin. Bronsmedaljörerna från VM visade i vintras att den gyllene generationen fortfarande håller. Modric och gänget hade inte mycket att sätta emot mästarna Argentina i semifinalen, men en ny VM-medalj får såklart ses som en enorm framgång för Kroatien. Med det sagt får ändå Nederländerna hållas som knappa favoriter på hemmaplan. De Oranje stod också för fina insatser i Qatar där Ronald Koemans mannar pressade Argentina till ett straffavgörande i kvarten. På holländsk matta har inte Van Dijk och company torskat sedan 2020. Ettan går därför först, krysset sedan.

2. IFK Kalmar - Rosengård 2
IFK Kalmar har inte hållit måttet i Damallsvenskan. Den hopplösa jumbon har endast fått med sig två poäng efter tolv omgångar – målskillnad 4:35. Tittar man till underliggande statistik är Kalmar sämst i klassen i så gott som allt. Mot ett lag som Rosengård handlar det bara om att försöka hålla siffrorna nere. De regerande mästarinnorna inledde säsongen knackigt men prestationerna har blivit bättre och bättre i takt med att Olivia Schough börjat ösa in poäng. Tvåan är ren och skär bankränta.

3. Vittsjö - Piteå 1
En lång och tuff bortaresa väntar för Piteå som varit en stor överraskning så här långt. Anam Imo har gått i bräschen för norrländskorna som bara torskat en match efter tolv omgångar, och det var mot suveränen Häcken. Här slår dock de rödvita från underläge. Vittsjö har också presterat på en väldigt stabil nivå, framförallt hemma i Hässleholm där det endast är Häcken som lyckats besegra Skånelaget. Vittsjö vann båda matcherna mot Piteå i fjol och nu när ettan ser ut att erbjuda helt okej streckvärde inleder vänstertecknet.

4. Ariana - Ängelholm 1
Ariana FC har gjort en otrolig resa genom det blågula seriesystemet och som nykomlingar i Division 1 Södra har Skånelaget fortsatt att imponera. Malmö-klubben, som grundades 2015, har flera välmeriterade spelare i truppen, bland annat Ahmed Awad (5 mål) som lirat allsvensk boll med både Östersund och Dalkurd. I tre raka matcher har Ariana hållit tätt bakåt. Nu när ett uddlöst Ängelholms FF gästar Malmö Stadion ska AFC kunna hålla en ny nolla. ÄFF har haft enorma bekymmer med målskyttet efter att Johan Oremo lämnade – blott fem fullträffar efter 12 omgångar talar sitt tydliga språk. Högst trolig etta.

5. Guinea - Egypten 2
I kvalet till Afrikanska Mästerskapen gör Guinea och Egypten upp om förstaplatsen i Grupp D. Efter fyra omgångar står nationerna på nio poäng vardera. Egypten ska hållas som det bättre laget i grunden och då den här matchen spelas på neutral plan i Marocko kliver Moh Salah och hans lagkamrater in som rättmätiga favoriter. Guinea är dock knappast ofarliga. När nationerna möttes förra året på egyptisk mark var det en helt jämn match där Egyptiens Mostafa Mohamed avgjorde i den 87:e minuten. Tvåan garderas därför hela vägen.

6. Los Angeles FC - Houston 2
I MLS väntar ett back 2 back-möte i Los Angeles. I helgen blev de regerande mästarna Los Angeles FC helt avklädda av Houston Dynamo med hela 0-4 på Shell Energy Stadium. Detta var femte matchen i följd som LA FC gick vinstlösa från. I fyra av dessa kamper har dessutom Carlos Vela och gänget blivit nollade. Således är formen minst sagt tveksam hos mästarna från i fjol. Trots att Houston har haft enorma problem med bortaspelet skulle det inte förvåna ifall de orangefärgade återigen löser poäng mot LA FC. Hela spannet åker med i jakten på kupongrens.

7. Argentina - Australien 1
I Peking ska världsmästarna mäta krafterna med Australien. Som säkert många minns slog Argentina ut Australien i VM-åttondelen i Qatar, men segern satt extremt långt inne. Messi och hans lakejer hade det mentalt jobbigt under sista kvarten då The Socceroos hade fler bud på ett 2-2-mål. Troligtvis kommer det att bli större dominans från argentinarna i Peking med tanke på att Australien saknar flera meriterade spelare den här samlingen. Med det sagt är det inte alls fel att överväga skrällkrysset med tanke på att sydamerikanerna streckas till max.

8. Spanien - Italien 1
Precis som 2021 ställs Spanien mot Italien i Nations League-semifinalerna. Då slutade det med en spansk viktoria på San Siro i Milano. Nu är spelplatsen Grolsch Veste Stadium som är beläget i Twente. Spanjackerna levde inte alls upp till förväntningarna i Qatar-VM och inledningen på EM-kvalet i mars var skakig, men den spanska truppen håller i grunden toppklass och nästan oavsett motstånd tenderar Spanien att dominera matchbilden. Roberto Mancinis landslag är mer begränsat och här slår tveklöst Gli Azzurri från underläge. Ettan först.

Kupongens kassaskåp

Rosengård
IFK Kalmar håller kort och gott inte måttet i Damallsvenskan. När de regerande mästarinnorna Rosengård gästar Småland kan det mycket väl bli tennissiffror.

Varningens finger!

Houston Dynamo
Det är läge att försöka fälla favoriter på BMO Stadium. De regerande mästarna Los Angeles FC går kräftgång för tillfället. Så sent som i helgen fick LA FC smisk av just Houston Dynamo med hela 0-4.

144 rader
1. Nederländerna - Kroatien 1x
2. IFK Kalmar - Rosengård 2
3. Vittsjö - Piteå 1x
4. Ariana - Ängelholm 1
5. Guinea - Egypten 1x2
6. Los Angeles FC - Houston 1x2
7. Argentina - Australien 1x
8. Spanien - Italien 1x

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto