Topptipset Tips Onsdag 17/5

Publicerad på 16 Maj 2023 - 16:14

Tipsexperten

Tipsexperten

16 Maj 2023 - 16:14

Tisdagens Topptips utspelar sig på brittiskt och svenskt gräs. Champions League-returen mellan Manchester City och Real Madrid står såklart i centrum. I övrigt är det Championship-kval, Women’s Super League samt ett gäng Division 1-matcher som finns med på menyn. Mot full pott!

Spelstopp: 18:59

1. Manchester City - Real Madrid 1
1-1 slutade slaget på Bernabéu förra veckan. Manchester City var fullständigt överlägsna under den första halvtimmen men efter Vinícius Júniors projektil var det en relativt jämn match och efter slutvisslan kändes slutresultatet rättvist. Real Madrid lär knappast få det lättare på Etihad Stadium där Pep Guardiolas maskin varit ostoppbar hela året. City har lirat 15 hemmamatcher under 2023 och vunnit samtliga, 13 av dessa med minst två bollars marginal. Trots att Carlo Ancelottis mästare är som bäst när det gäller ska City ses som tydliga favoriter. Ettan spikas.

2. Middlesbrough - Coventry 1
Middlesbrough och Coventry gör upp om en plats till Championship-finalen. Trots att Middlesbrough och Coventry sitter inne på seriens två främsta målskyttar, Chuba Akpom och Viktor Gyökeres, slutade det första mötet mållöst på Coventry Building Society Arena. Inget av lagen skapade speciellt mycket målchanser men på Riverside bör Michael Carrick och hans Boro kunna skapa mer tryck mot den ljusblå kassen. Akpom och gänget har under långa stunder varit ett av seriens bästa lag och på hemmabanan har Middlesbrough bara torskat tre av 23 ligamatcher denna säsong. Ettan inleder.

3. Everton - Arsenal X
Arsenals damlag har tagit stora kliv de senaste åren. Det ser däremot inte ut att bli någon titel för Stina Blackstenius och hennes lagkamrater denna säsong. Jonas Eidevalls lag åkte nyligen ut mot Wolfsburg i Champions League och i Women’s Super League är det sex pinnar upp till Man United som toppar serien. Någon walk in the park behöver det nödvändigtvis inte bli mot Everton som har både Björn och Bennison i laget. De blåvita blev förvisso slaktade av Chelsea i den förra omgången med 0-7, men Everton har snott poäng av Man United det här året och bortamötet mot Arsenal torskade man “bara” med 0-1. Med hög procent på bortasegern är det inte alls dumt att gardera.

4. Norrby - FC Trollhättan 1
I Division 1 Södra har Alibek Aliev sprutat in mål för sitt Trollhättan som står på full pott efter sju omgångar. Tio pytsar har det blivit från 26-åringen som 2020 spelade allsvensk boll för Varberg. Det har varit mer upp och ner kring Norrby som trillade ur Superettan den gångna säsongen. Erfarne Anton Wede finns kvar i laget men i det stora hela består truppen av unga och talangfulla spelare som står på tillväxt. Känslan är att Norrby ska ha rimlig skrällchans och går ettan att hugga runt 20 procent är det ett mycket fint tecken att få med. Gardera.

5. Ljungskile - Vänersborgs IF 1
På Skarsjövallen väntar ett derby mellan två klubbar som står på resultatraden 2-0-5 efter sju omgångar. Detta kan knappast Ljungskile vara nöjda med. LSK har slutat på den övre halvan av Söderettan sedan degraderingen från Superettan och årets upplaga ser relativt stark ut på pappret. I den förra omgången var det ytterst nära att LSK löste poäng i bortamötet mot Oskarshamn, trots att Muhammad Abdallah Hussain blev utvisad efter halva matchen. Nigerianen är därför avstängd här. Vänersborg ska inte hållas lika högt men faktum är att VIF tog poäng både hemma och borta mot LSK i fjol. Ettan kan därför med fördel garderas, först och främst med den lågt betrodda tvåan.

6. Falkenberg - Tvååker 1
Derbykaraktär är det också på Falcon Alkoholfri Arena när Tvååker kommer på besök. Falkenberg har fortfarande kvar ett par spelare som var med 2020 då de gulblå trillade ur Allsvenskan. Falken ska ses som en av huvudfavoriterna i Söderettan men den senaste hemmamatchen slutade med förlust mot Ljungskile. Tvååker kommer i sin tur till spel med två raka vinster i bagaget. Den tidigare Falkenberg-spelaren Rasmus Andersson är formtoppad och känslan är att Falken inte går helt säkert. Den troliga ettan får sällskap av skrällkrysset.

7. Sandviken - Täby 1
Sandviken “borde” ha tagit steget upp till Superettan i fjol men nu verkar gästrikarna tagit ny fart. Trots att målmaskinerna Jabir Ali och Naeem Mohammed lämnat för större scener har de rödvita gjort flest mål i Division 1 Norra. Martin Springfeldt har nu gått i bräschen för sitt Sandviken som fått med sig fem vinster efter sju omgångar. Täby har också inlett starkt poängmässigt, däremot sprudlar det inte alls lika mycket om de blåsvarta rent spelmässigt. I fjol fick gästerna pisk på Jernvallen med 0-4. Här kan det mycket väl bli liknande siffror. Stabil etta.

8. Sylvia - Örebro Syrianska 1
Vi avslutar på Platinumcars Arena i Norrköping. Sylvia har blandat och gett under inledningen. Norrköpings-laget har släppt till flest chanser i hela serien men framåt har det bitvis sett ganska spännande ut. På hemmagräset har Sylvia monterat ner både Motala och Sollentuna. Örebro Syrianska fick en jobbig inledning på säsongen men efter två raka poängplock är det lite vind i seglen. I krysset senast mot Piteå (3-3) var Syrianska klart närmast tre poäng. I en förmodad målrik match borde ett-två passa perfekt.

Kupongens kassaskåp

Sandviken
Precis som i fjol ser Sandviken väldigt spetsiga ut. Täby torskade med 0-4 på Jernvallen förra säsongen och känslan är att det mycket väl kan bli liknande siffror nu.

Varningens finger!

Norrby
Trollhättan må ha gått rent, men Norrby besitter hög kapacitet och på plastmattan i Borås borde de blåvita ha rimlig skrällchans.

144 rader
1. Man City - Real Madrid 1
2. Mboro - Coventry 1x
3. Everton - Arsenal 1x2
4. Norrby - FC Trollhättan 1x2
5. Ljungskile - Vänersborg 12
6. Falkenberg - Tvååker 1x
7. Sandviken - Täby 1
8. Sylvia - Örebro Syrianska 12

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto