Topptipset Tips Onsdag 21/6

Publicerad på 20 Jun 2023 - 14:17

Tipsexperten

Tipsexperten

20 Jun 2023 - 14:17

U21-EM drar igång på onsdag. Värdnationen Rumänien ställs mot ett stjärnspäckat Spanien i Bukarest i den första omgången. Spanjackerna målas upp som skyhöga favoriter, men frågan är om procenten är motiverad? I övrigt är det svensk fotboll för hela slanten på onsdagens Topptips. Mot 8 rätt!

Spelstopp: 18:59

1. Rumänien - Spanien X
Spanien slaktade allt i EM-kvalet förra året. Resultatraden 8-0-0 och 37:5 i målskillnad talar sitt tydliga språk. Truppen innehåller ett gäng baskiska spelare som till vardags lirar i Real Sociedad och Athletic Bilbao, men lagets främsta målgörare är Braga-anfallaren Abel Ruiz. Rumänerna är långt ifrån lika stjärnspäckade, men hemma i Bukarest borde ändå österuopéerna kunna göra match av detta. Värdnationen har trots allt fått med sig ett par spelare som gjort flera A-landskamper. Dessutom ska man ha med sig att Rumänien gick till semifinalen i U21-EM 2019. När hemmasidan rensar fint garderas detta.

2. Norrby - Falkenberg 2
I Division 1 Södra har Falkenberg haft skral utdelning sett till lagets prestationer. I samtliga 13 matcher har Falken haft högre xG än motståndarna. De gulklädda fick en knackig start poängmässigt men under maj och juni har hallänningarna bara blivit bättre och bättre. Det ser mer oroväckande ut för Norrby som huserar på den undre halvan. Boråsarna har torskat sina tre senaste matcher och här skulle det inte förvåna ifall de blåfärgade återigen går på pumpen. Tvåan är en utmärkt spik till dessa procent.

3. Ljungskile - Ahlafors 1
Det är ett ångestladdat möte som väntar på klassiska Skarsjövallen. Jumbon Ljungskile har inte alls motsvarat förväntningarna. Efter 13 omgångar har Erik Lunds grabbar skrapat ihop blott elva pinnar, detta trots att den Häcken-fostrade 19-åringen Aulon Bitiqi smällt in sex påsar. Lika höga krav finns det inte på nykomlingen Ahlafors som har en jobbig period bakom sig. Men här ska AIF kunna stå upp fint, framförallt då Pascal Olsson och Robin Clason är tillbaka från botbänken. Det här känns öppet. Utgångsettan garderas, först och främst med den lågt streckade tvåan.

4. Boden - Piteå 2
I Division 1 Norra ser det svenska folket ut att dribbla bort sig fullständigt i derbyt på Bodens Energi Arena. Nykomlingen Boden har efter den flygande starten fått rejält grus i maskineriet. BBK har bara fått med sig två pinnar från de åtta senaste omgångarna, till stor del på grund av ett läckande försvar. Därmed känns det magstarkt att Boden får ett så här pass stort förtroende av det svenska folket. Piteå har visat klart bättre tendenser de senaste månaderna och nu när de rödvita erbjuder riktigt gott spelvärde blir det enkelt att ta ställning. Börja med tvåan.

5. Stockholm Internazionale - Nordic United 1
Nordic United fortsätter att gå från klarhet till klarhet. Skytteligaledaren Shergo Shhab har gått i bräschen för Södertälje-klubben som radat upp fyra raka vinster. Med det sagt slår United från underläge på Hammarby IP då både Gabriel Aphrem och Mamadouba Diaby är avstängda. Stockholm Internazionale är en lurig opponent som ser ut att bli mer ordinarie. Inter rasade samman senast mot Vasalund men dessförinnan var värdföreningen inne i ett stim. Blir det här relativt jämnt streckat är det läge att utgå från ettan.

6. IFK Hässleholm - Hässleholms IF X
I Division 2 Södra Götaland går ett stadsderby av stapeln på Österås IP. Hässleholms IF har varit en klass för sig med Rosengård så här långt. Bakåt har det sett riktigt bra ut och här kommer HIF till spel med fyra raka vinster i bagaget. Det brukar dock bli tajta matcher mot IFK Hässleholm som vann motsvarande möte i fjol med 2-1. IFK har dessutom en slagkraftig trupp som innehåller flera spännande spelare, som André Gustafson som är inlånad från Öster. I ett förmodat tajt derby inleder krysset.

7. Lidköping - Herrestad 1
I Division 2 Norra Götaland har Herrestads AIF varit väldigt pålitliga bakåt. Efter tolv omgångar har Uddevalla-gänget endast släppt sju bollar förbi sig. Med det sagt ska Lidköpings FK ha goda möjligheter att göra någon balja hemma på Framnäs IP där LFK vunnit hälften av sina matcher. Herrestad kommer till spel utan två nyckelspelare – Rickard Johansson och mittfältsankaret Oscar Fridolfsson är nämligen avstängda. Med dessa underlag inleder ettan i Västergötland.

8. Huddinge - Smedby 2
I Division 2 Södra Svealand strålar tabellgrannar samman. Mycket talar för att det här blir en tajt match mellan två jämna lag. Huddinge har seriens vassaste målskytt i Ruben Lindström som gjort hälften av lagets 20 mål, men här saknas Ruben på grund av en avstängning, likaså Joacim Corneliusson – två tydliga avbräck. Den lågt streckade tvåan lockar således mest på Källbrinks IP, trots att Smedby saknar Felix Linde och Anton Andersson. X2 blir valet.

Kupongens kassaskåp

Falkenberg
Det mesta talar för att ett stukat Norrby får det svårt mot Falkenberg som ser ut som ett av Ettan Södras starkaste kort. Stabil tvåa i Borås.

Varningens finger!

Rumänien
I en öppningsmatch mot värdnationen i Bukarest går knappast spanjorerna säkert. Rumänien gick till semifinal 2019 och årets upplaga ser spännande ut.

144 rader
1. Rumänien - Spanien 1x2
2. Norrby - Falkenberg 2
3. Ljungskile - Ahlafors 12
4. Boden - Piteå x2
5. Sthlm Inter. - Nordic United 1x
6. IFK Hässle. - Hässleholms IF 1x2
7. Lidköping - Herrestad 1
8. Huddinge - Smedby x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto