Topptipset Tips Onsdag 22/3

Publicerad på 21 Mar 2023 - 13:57

Tipsexperten

Tipsexperten

21 Mar 2023 - 13:57

Inte mindre än sex landskamper tar plats på onsdagens Topptips som löper över två dagar. Irland och Lettland ska träningsspela i Dublin under onsdagskvällen och på torsdag drar EM-kvalet igång. En kvartsfinal från damernas Champions League samt en League Two-match finns även med på programmet. Mot full pott!

Spelstopp: 20:44

1. PSG - Wolfsburg 1
Två semifinalister från fjolåret strålar nu samman i kvartsfinalen. Både PSG och Wolfsburg har absolut alla möjligheter att gå hela vägen i Champions League den här säsongen. Den tyska storklubben, som varit i fem finaler de tio senaste åren, har en stjärnspäckad trupp där Alexandra Popp drar ett stort lass. Framåt finns det gott om spets och Rebecka Blomqvist har av förklarliga skäl svårt att få speltid. I Paris lär dock tyskorna få det kämpigt. PSG är obesegrade i den franska ligan och med spelare som Baltimore, Martens och Bachmann i fronten får fransyskorna gälla som knappa favoriter i form av hemmaplansfördel. Ettan först, krysset sedan.

2. Irland - Lettland 1
Det irländska landslaget har sannerligen haft bättre upplagor. Stora delar av truppen huserar till vardags i Championship och flera av nationens mer meriterade spelare har passerat bäst före-datum, som till exempel McClean, Coleman och Hendrick. Att öborna bara ska köra över Lettland i en träningsmatch är långt ifrån någon självklarhet. Under Nations League förra året torskade Irland bland annat mot Armenien. Letterna är en av de “bättre” blåbärsnationerna i Europa, något som balterna visade förra året då Dainis Kazakevics mannar vann sin Nations League-grupp i D-divisionen. Den troliga ettan får därför sällskap av skrällkrysset.

3. Mansfield - Grimsby 1
I League Two har Mansfield häng på playoff-platserna. Tre poäng är det upp till topp 7, trots två matcher mindre spelade. Målskytten Will Swan gick sönder för en dryg månad sedan och uppges bli borta resten av säsongen, men coach Nigel Clough kommer ändå att kunna mönstra en stark offensiv. I januarifönstret återvände Danny Johnson från en låne-sejour i Walsall där den 30-årige anfallaren öste in mål. Grimsby Town befinner sig i ett ingenmansland i tabellen och kommer därmed inte ha lika mycket att spela för den här våren. I helgen blev det som väntat tvärstopp mot Brighton (0-5) i FA-cupen. Trolig etta.

4. Italien - England X
I Grupp C får vi en repris från EM-finalen 2021. Italien har haft det jobbigt sedan EM-guldet bärgades på Wembley. Gli Azzurri missade som bekant VM i Qatar efter att ha torskat mot Nordmakedonien i playoff. Trots att Roberto Mancinis landslag tog fyra av sex poäng mot England i Nations League får ändå britterna gälla som favoriter i den här gruppen. Gareth Southgate har betydligt fler formstarka spelare i sin trupp, dock ska det sägas att Marcus Rashford tvingats lämna återbud på grund av en skada. I en förmodat jämn och målsnål historia agerar krysset utgång i Neapel. Vid garderingar går tvåan före ettan.

5. Danmark - Finland X
Det är ett minst sagt speciellt möte som väntar på Parken i Grupp H. Senaste gången Danmark och Finland möttes var i EM 2021 då Christian Eriksen kämpade för sitt liv på Parken. Eriksen är som bekant återställd från hjärtstoppet, men här saknas mittfältsgeneralen på grund av en skada. Det gör också Skov Olsen, Dolberg och Lindström. Det är således ett lite sargat Danmark, som stod för ett synnerligen svagt VM-slutspel i Qatar, som kommer till spel den här samlingen. Finland har såklart allt att vinna på Parken och med både Pohjanpalo och Pukki i spetsen ska knappast hockey-nationen vara helt uträknat. När den finska sidan rensar kanon bland kupongerna är det läge att strössla på med garderingar.

6. Bosnien - Island 1
Bakom storfavoriten Portugal ser Grupp J vidöppen ut. Bosnien gick och vann sin Nations League-grupp i B-divisionen i höstas men det finns ändå en rad frågetecken kring The Dragons. Kvalspel och Bosnien brukar sällan rimma speciellt väl och coach Faruk Hadzibegic är helt färsk på tränarposten. Dessutom saknas erfarne Miralem Pjanic som är skadad. Island har gått ner sig de senaste åren och är för dagen ett tämligen svagt motstånd. Men Arnor Sigurdsson och gänget gick obesegrade från Nations Leagues B-division förra året och här är känslan att favorit-ettan bör garderas med åtminstone krysset.

7. Slovakien - Luxemburg 1
I samma grupp ska Slovakien absolut kunna aspirera på andraplatsen. Trots att Marek Hamsik tackat för sig finns det fortfarande gott om spets hos The Falcons. Skriniar och Lobotka håller både toppklass i Serie A till vardags. Med det sagt behöver det inte nödvändigtvis bli någon promenad i parken mot Luxemburg. Pyttenationen har tagit stora kliv i de senaste åren och är obesegrade i fem raka landskamper, detta trots att Luxemburg mött både Ungern och Turkiet under den här perioden. Börjar ettan sticka iväg i procent är det inte alls dumt att gardera storfavoriten i Trnava.

8. Nordmakedonien - Malta 1
I Grupp C lär Nordmakedonien och Malta göra upp om jumboplatsen. Malteserna är som bekant alltid en slagpåse i dessa sammanhang. Hemma på semesterön har Malta gjort ett par okej matcher de senaste åren men på resande tass är det ytterst sällan det går vägen för de rödvita. Mer spets finns det tveklöst hos Nordmakedonien som besegrade både Italien och Tyskland i VM-kvalet. Med Ristovski, Bardhi och Elmas i spetsen bör inte Malta vara något hinder hemma i Skopje. Spikad etta.

Kupongens kassaskåp

Nordmakedonien
Nordmakedonien besegrade både Tyskland och Italien i VM-kvalet och hemma i Skopje ska inte malteserna vara något hinder. Stabil etta.

Varningens finger!

Finland
Danmark stod för ett synnerligen svagt VM-slutspel och den här samlingen saknar Kasper Hjulmand ett par nyckelspelare på grund av skador. Här bör det vara bra läge att backa Pukki och hans finnar till låg procent.

144 rader
1. PSG - Wolfsburg 1x
2. Irland - Lettland 1x
3. Mansfield - Grimsby 1
4. Italien - England x2
5. Danmark - Finland 1x2
6. Bosnien - Island 1x
7. Slovakien - Luxemburg 1x2
8. Nordmakedonien - Malta 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto