Topptipset Tips Tisdag 13/6

Publicerad på 12 Jun 2023 - 15:41

Tipsexperten

Tipsexperten

12 Jun 2023 - 15:41

Tisdagens Topptips är en kupong som löper över två dagar. Första anhalterna är Ale och Växjö där FC Trollhättan och Räppe GOIF kliver in som klara favoriter. Därefter väntar ett gäng argentinska nattmackor innan kvalet till Afrikanska Mästerskapet sätter punkt för det hela. Mot 8 rätt!

Spelstopp: 18:59

1. Ahlafors - Trollhättan 1
Skyttekungen Alibek Aliev har gått i bräschen för sitt FC Trollhättan som toppar Söderettan med åtta vinster och tre kryss efter elva omgångar. Mak Linds grabbar avancerade även i kvalet till Svenska Cupen förra veckan efter att ha slagit ut just Ahlafors med 4-3 hemma på Edsborgs IP, men vinsten satt väldigt långt inne. Även fast Mak kommer att ställa upp med en mer ordinarie elva i den här seriematchen lär det inte bli någon walk in the park i Ale. Ahlafors är en pigg nykomling som stått för flera riktigt fina insatser hemma i Nödinge-Nol. När vänstersidan rensar fint är det läge att måla brett i västkust-derbyt.

2. Räppe - VMA 1
På Räppevallen i Växjö väntar en tuff bortamatch för nykomlingen VMA IK i Division 2 Södra Götaland. Räppe GOIF har vunnit hemma och torskat borta den senaste månaden. Framåt har det i det stora hela sett riktigt bra ut – William Thellsson återfinns på andra plats i skytteligan med sina nio pytsar. Försvaret har däremot varit långt ifrån vattentätt. Ett stabilt försvar har inte heller varit VMA:s signum, dock stod gästerna upp förvånansvärt bra mot topplaget Hässleholms IF (1-2) i den förra omgången. Ettan ska ses som högst trolig men när Räppe ser ut att streckas till max övervägs ändå skrällkrysset.

3. Defensa y Justicia - Belgrano 1
På Estadio Norberto Tomaghello strålar två tabellgrannar samman i den argentinska ligan. Julio Vaccaris Defensa y Justicia har varit svårslagna hela säsongen, till stor del tack vare ett mycket stabilt försvar. Blott tolv insläppta mål har det blivit efter 18 omgångar. Defensa har också gått starkt i Copa Sudamericana där Vaccaris mannar vunnit fyra av fem gruppspelsmatcher. Belgrano har gått både mål- och poänglösa från tre raka bortamatcher och här lär gästerna från Córdoba vara nöjda ifall de tar poäng. Ettan först.

4. Colón de Santa Fe - Estudiantes X
Juan Sebastián Verón är vicepresident hos Estudiantes de La Plata som radar upp positiva resultat i både Liga Profesional och Copa Sudamericana. Veróns så kallade råttdräpare är obesegrade i 16 raka tävlingsmatcher. Med det sagt talar det mesta för att det blir en tajt tillställning i Santa Fé. Erfarne Pablo Piatti, som tillbringat större delen av karriären i spanska La Liga, saknas hos gästerna på grund av skada. Kryssmaskinen Colón är obesegrade i nio raka hemmamatcher och faktum är att Estudiantes inte vunnit borta mot Colón sedan 2014. 1X är en spelvärd och spännande lösning.

5. Gimnasia La Plata - Huracán 2
Estadio Juan Carmelo Zerillo, känd som “El Bosque”, slår upp portarna för ett formsvagt och framförallt vidöppet möte. Både Gimnasia La Plata och Huracán har gått mållösa från sina tre senaste fajter. Synar man Huracáns prestationer har det däremot inte sett så illa ut som de senaste resultaten ger sken av. Gimnasia förlorar sällan i hemmaborgen, men värdlaget har sämre underliggande siffror än Huracán och på “El Bosque” har gästerna fyra raka utan förlust. Tvåan går först, men alla tecken ska med så tidigt som möjligt.

6. Atlético Tucumán - Godoy Cruz 1
Atlético Tucamán har haft en jobbig säsong på alla sätt men under den senaste tiden har den “Nordiska jätten” höjt sig. Innan den knappa förlusten borta mot topplaget Lanús i den förra omgången hade Tucamán hållit tätt bakåt i två raka. Formen är alltså på uppgång hos värdlaget som sällan står för slätstrukna insatser i Tucumán-provinsen. I hemmaborgen har Atlético bland annat snott poäng av River Plate den här säsongen. Godoy Cruz är i grund och botten ett bättre lag men då allt streckvärde finns hos nordborna är det läge att börja med ettan.

7. Sydsudan - Gambia 2
I det Afrikanska Mästerskapet är föga förvånande Sydsudan jumbo i Grupp G efter fyra omgångar. Värdnationen har ett högst begränsat landslag som i stort sett bara består av spelare som till vardags spelar i Sydsudan och Uganda. Av allt att döma kommer den här matchen att spelas i Egypten vilket knappast ökar Sydsudans chanser. Att Gambia bara ska gå ut och slakta är däremot långt ifrån givet, trots att det finns både svenskbekantingar och etablerade Serie A-gubbar i truppen. Gambia vann bara “hemmamötet” på neutral plan med 1-0, och spelmässigt var det förvånansvärt jämnt. Krysset ackompanjerar utgångstvåan.

8. Sao Tome & Principe - Guinea-Bissau 2
Sao Tome & Principes hemmaarena verkar inte hålla måttet, därför spelas den här matchen i Bissau. Vinstlösa Sao Tome rankas av förklarliga skäl som en av Afrikas sämsta fotbollsnationer. Öborna är alltid en slagpåse i dessa sammanhang. Kvalet inleddes förra sommaren med 1-5 mot Guinea-Bissau och 0-10 (!) mot Nigeria. “Vildhundarna från Bissau har sin tur besegrat Nigeria i det här kvalet. Vill det sig illa för Sao Tome kan detta mycket väl bli tennissiffror. Given tvåan.

Kupongens kassaskåp

Guinea-Bissau
Sao Tome & Principe har 1-15 i matcherna mot Guinea-Bissau och Nigeria. Nu när den här matchen flyttats till Bissau ska det bara kunna sluta på ett sätt. Given tvåa.

Varningens finger!

Ahlafors
Ahlafors har gjort det riktigt bra som nykomlingar i Söderettan och så sent som förra veckan stod man upp riktigt bra mot Trollhättan i Svenska Cupen. Vänstersidan rensar fint bland kupongerna i västkust-derbyt.

144 rader
1. Ahlafors - Trollhättan 1x2
2. Räppe - VMA 1x
3. Defensa - Belgrano 1
4. Colón - Estudiantes 1x
5. Gimnasia - Huracán 1x2
6. At.Tucumán - Godoy Cruz 1x
7. Sydsudan - Gambia x2
8. Sao Tome - Guinea-Bissau 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto