Topptipset Tips Tisdag 23/5

Publicerad på 22 Maj 2023 - 16:12

Tipsexperten

Tipsexperten

22 Maj 2023 - 16:12

I avsaknaden av europeiskt cupspel och allsvensk boll ser tisdagens kupong lite annorlunda ut. En Superettan-match följs upp med La Liga, playoffspel från Eerste Divisie samt tjeckiska mästerskapsserien. Här nedan finner ni all matnyttig info. Mot 8 rätt!

Spelstopp: 18:59

1. Örgryte - GIF Sundsvall 1
I Superettan har ÖIS jobbat ihop till första segern. Trots flera vettiga prestationer är göteborgarna vinstlösa efter sju omgångar. Krysset i bortamötet senast mot Örebro, där Nicklas Bärkroth äntligen fick göra säsongsdebut, var med mersmak. Sundsvall bör vara en passande uppgift hemma på Ullevi. Giffarna har precis som i fjol haft tydliga problem med försvarsspelet och på vanligt gräs brukar sällan medelpadingarna övertyga. ÖIS är rättmätiga favoriter och upp till 55 procent är det inte alls dumt att spika av ettan.

2. Celta Vigo - Girona 2
När tre omgångar återstår av La Liga är lilla Girona fortfarande med i kampen om Europaplatserna. De målglada katalanerna har lirat en fin fotboll hela säsongen och gått poängmässigt starkt under våren. Visserligen blev det en snöplig torsk senast mot Villarreal, men innan dess var Girona obesegrade i fyra raka. Annat läge är det för Celta Vigo som fortfarande inte säkrat kontraktet. Fyra raka förluster har det blivit för galicierna som har skyttekungen Iago Aspas på skadelistan. Med dessa underlag agerar tvåan utgång, men den värdemässigt fina ettan följer med vid ett tidigt skede.

3. Real Sociedad - Almería 1
Alexander Isaks gamla basker ser ut att ta sig ut i Champions League nästa säsong. Fem poäng är avståndet ner till femman Villarreal. Hemma på Anoeta har La Real varit väldigt svårslagna hela året och formen är toppad hos baskerna som besegrade ett utcheckat Barcelona på Camp Nou i den förra omgången. Med det sagt behöver det inte bli någon walk in the park mot Almería som slåss för ett nytt kontrakt. I helgen stod andalusierna för en lysande insats mot Mallorca (3-0) där brassen Lazaro noterades för ett hattrick. Nu när ettan skenar iväg i procent bör åtminstone skrällkrysset övervägas.

4. Valladolid - Barcelona 1
För en dryg vecka sedan var det kaosartade scener på Estadi Cornellá-El Prat då Barcelona säkrade ligatiteln mitt framför stadsrivalen Espanyol. Titeln har firats och nu har inte längre Barcelona mycket att spela för, således var inte helgens hemmaförlust mot Real Sociedad någon större överraskning. Bottengänget Real Valladolid, som torskat fem raka, ska vid normala fall inte ha mycket att hämta mot ett lag av Barcelonas kaliber. Men med rådande förutsättningar gillas ändå Valladolids chanser. Med fint spelvärde på underdogen prioriteras 1X från start på José Zorrilla Stadium. Motivation besegrar klass?

5. NAC Breda - Maastricht
I Eerste Divisie gör sexan NAC Breda och femman Maastricht upp i playoff-kvartsfinalen. Notera att detta är ett dubbelmöte. Poängmässigt har lagen hållit helt jämna steg men på Rat Verlegh Stadion ska Breda ses som tämligen klara favoriter. Maastricht har varit väldigt bleka på resande tass hela säsongen. I grundserien kammade gästerna noll i tolv av sina 19 bortamatcher – bortamötet mot Breda torskade Maastricht med 1-4 i mars månad där den gamla Blåvitt-anfallaren Elías Omarsson gjorde tre baljor. Ettan går först.

6. Viktoria Plzen - Bohemians 1
Anrika Viktoria Plzen kommer inte kunna försvara den tjeckiska ligatiteln från i fjol. Plzen har gått trögt i mästerskapsgruppen och när två omgångar återstår står det redan klart att värdlaget kommer att sluta på tredje plats. Bohemerna från Prag har mer att spela för. I nuläget återfinns gästerna på fjärdeplatsen som innebär Conference League-kval. Med det sagt ska det ändå mycket till för att Bohemians ska plocka poäng på Doosan Arena. I grunden råder det viss klasskillnad och faktum är att huvudstadslaget har torskat fyra raka bortamatcher. Ettan först, krysset sedan.

7. Slovácko - Sparta Prag 2
Serieledarna Sparta Prag stormar fram mot en efterlängtad ligatitel. När två omgångar återstår är avståndet ner till Slavia Prag fem poäng. Ladislav Krejci har gått i bräschen för Sparta som inlett gruppspelet med tre raka vinster. Dessa tre segrar har dock varit knappa och borta mot ett svårforcerat Slovácko går inte serieledarna säkert. Slovácko inledde säsongen med att besegra AIK i Conference League-kvalet och den lilla klubben från Uherské Hradiste gör på alla sätt en fin säsong. Martin Svediks mannar har varit pålitliga bakåt och inlett mästerskapsgruppen med tre raka kryss. Favorit-tvåan ska garderas från start.

8. Sigma Olomouc - Slavia Prag 2
Slavia Prag har på pappret Tjeckiens bästa lag, men den oerhört knappa förlusten borta mot Sparta för knappt två veckor sedan ser ut att ha avgjort titelstriden. Jindrich Trpisovskys mannar förväntas gå rent i de två avslutande omgångarna men det kommer troligtvis inte att räcka. Sigma Olomouc är tabelljumbo och för att man ska hota Trpisovskys gäng krävs någonting extra. Slavia har vunnit sex av de sju senaste matcherna mot Sigma. Den troliga tvåan spikas.

Kupongens kassaskåp

Slavia Prag
Slavia har bara torskat två matcher sedan oktober. Jumbon Sigma Olomouc ska vid normala fall inte vara något hinder.

Varningens finger!

Real Valladolid
Säsongen är redan över för ligamästarna från Barcelona. Ett fullt motiverat Valladolid borde därmed kunna överraska till låg procent.

144 rader
1. Örgryte - Sundsvall 1
2. Celta Vigo - Girona 12
3. Sociedad - Almería 1x
4. Valladolid - Barcelona 1x2
5. NAC Breda - Maastricht 1x
6. Viktoria Plzen - Bohemians 1x
7. Slovácko - Sparta Prag 1x2
8. Olomouc - Slavia Prag 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto