Topptipset Tips Tisdag 27/6

Publicerad på 26 Jun 2023 - 15:10

Tipsexperten

Tipsexperten

26 Jun 2023 - 15:10

Det finns en hel del smått och gott att sätta tänderna i under tisdagskvällen. U21-EM och svensk fotboll fyller upp Topptipset. Ukraina och succénationen Georgien ser ut att bli goa rensare i U21-EM. Räppe GOIF och Ytterhogdals IK är två andra högintressanta lågprocentare som kan fälla en hel del system. Ni hänger väl med?

Spelstopp: 17:59

1. Portugal - Belgien 1
Inför den sista omgången av Grupp A är Portugal piskade att vinna. Portugiserna var väldigt ineffektiva mot Georgien och mot Nederländerna stod Rui Jorges mannar för en slätstruken insats. Det finns dock ett stort kunnande hos finalisterna från 2021 som har en rad klasspelare i truppen, såsom Tavares, Conceição och Pedro Neto. Belgien är också vinstlösa efter två omgångar, men ett kryss mot Portugal kan räcka för vidare avancemang. Belgarna har ett trumfkort i Loïs Openda som öst in mål i Ligue 1 under säsongen, men position för position ser Portugal helt klart starkare ut. Spännande etta.

2. Nederländerna - Georgien X
Det är vinna eller försvinna för Nederländerna som kryssat mot både Portugal och Belgien. De Oranje har sett trubbiga ut framåt och inför den avgörande matchen mot Georgien saknas Quinten Timber som är avstängd. Värdnationen Georgien har i sin tur imponerat enormt. Försvaret har sett stabilt ut samtidigt som det finns en spännande offensiv med Giorgi Guliashvili och Georgiy Tsitaishvili i spetsen. Det här känns öppet, åtminstone mer öppet än vad procenten indikerar. Hela spannet åker med i jakten på en riktigt knall.

3. Kroatien - Rumänien 1
Grupp B är redan avgjord. Spanien och Ukraina gör upp om förstaplatsen medan nollpoängarna Kroatien och värdnationen Rumänien redan är utslagna. Trots inga mål och inga poäng har ändå kroaterna presterat okej. Dragan Skočić grabbar skapade tillräckligt med målchanser för att måla mot Ukraina och i helgen spelade Balkan-nationen förvånansvärt jämnt mot Spanien. Rumänien har sett sämre ut och tittar vi till värdnationens spelarmaterial blir det tydligt att truppen saknar spets. 1X borde räcka för grön bock i Bukarest.

4. Spanien - Ukraina 1
Både Spanien och Ukraina står på full pott utan något insläppt mål. Eftersom spanjackerna gjort en balja mer så räcker kryss i den sista omgången för att säkra gruppsegern. La Rojita har spelat kontrollerat i båda matcherna och verkligen visat varför man är oddsfavoriter till att vinna mästerskapet. Med det sagt ska Ukraina definitivt kunna göra match av detta. Att Chelseas Mykhailo Mudryk suttit på bänken i båda matcherna vittnar om att det finns gott om alternativ i Ruslan Rotans landslag. Den hårt ansatta ettan är verkligen inte fel att gardera.

5. Täby FK - Nordic United 2
Två Division 1-lag ska mäta svärd i kvalet till Svenska Cupen. Täby FK har varit svårslagna under hela säsongen men förra veckan gick de blåsvarta på pumpen mot Vasalund. Dessförinnan var TFK obesegrade sedan förlusten mot just Nordic United i början av maj. Besökarna från Södertälje har helt klart varit ett av Norrettans starkaste kort. Shergo Shhab har öst in mål för United som vunnit nio av sina elva senaste kamper i Division 1 Norra. Tvåan är en naturlig utgång, men då gästerna ser ut att överstreckas välkomnas ändå garderingar.

6. Hässleholms IF - Räppe 2
Nästa kvalmatch spelas på Överås IP där två topplag från “Supertvåan” går i klinch. Här ställs seriens starkaste defensiv mot seriens vassaste offensiv. Henningsson, Gabrielsson och framförallt William Thellsson har visat klass för Räppe GOIF som smällt in 32 baljor på 14 omgångar. Växjö-klubben spelade jämnt mot Hässleholms IF på Överås för ett par veckor sedan i seriespelet och mycket talar även för att den här cupmatchen blir jämn. Då en tajt historia är att vänta är den lågt streckade tvåan en given utgång. Vill man dra en rövare så finns det fog för att chansa bort favoriten.

7. Lindome - Nässjö 1
Vi vänder blad till Division 2 Västra Götaland där Nässjö har haft stora bekymmer hela säsongen. Efter 13 omgångar är smålänningarna tabelljumbo med blott nio inspelade poäng. Att Nässjö ska få med sig poäng från Lindevi IP är långsökt, framförallt då både Pontus Göth och Alexander Kitanovic står som avstängda. Hemmagänget Lindome, som huserade i Division 1 så sent som i fjol, är i grunden ett betydligt starkare lag som spände musklerna i derbyt senast mot Västra Frölunda. Given etta.

8. Ytterhogdal - IFK Östersund 2
I Division 2 Norrland har det varit väldigt mycket upp och ner kring IFK Östersund som torskat fem av tolv fajter. Bakåt har det sett förhållandevis stabilt ut men utöver den gamla Ytterhogdal-anfallaren Per Olofsson (5 mål) ser det tunt ut framåt. Nästjumbon Ytterhogdals IK har inte många strängar på sin lyra, men hemma i det lilla samhället vid Sveriges geografiska mittpunkt brukar värdlaget vara svårspelade. Noterbart är att YIK tagit alla sina poäng hemma på Svedjevallen. Tvåan går först men till rådande procent följer ettan med tidigt.

Kupongens kassaskåp

Lindome
Jumbon Nässjö går kräftgång och har både Pontus Göth samt Alexander Kitanovic på botbänken. Ett betydligt mer slagkraftigt Lindome ska vinna detta med marginal på Lindevi IP.

Varningens finger!

Räppe GOIF
En jämn kvalmatch är att vänta på Överås IP då två tabellgrannar från “Supertvåan” går i klinch. Således ska den värdemässigt fina högersidan prioriteras tidigt i Hässleholm.

144 rader
1. Portugal - Belgien 1
2. Nederländ. - Georgien 1x2
3. Kroatien - Rumänien 1x
4. Spanien - Ukraina 1x2
5. Täby FK - Nordic United x2
6. Hässleholms IF - Räppe x2
7. Lindome - Nässjö 1
8. Ytterhogdal - IFK Östersund 12

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto