Topptipset Tips Torsdag 15/6

Publicerad på 14 Jun 2023 - 15:03

Tipsexperten

Tipsexperten

14 Jun 2023 - 15:03

Spanien - Italien är en högoktanig inledning på torsdagens Topptips. Därefter tar mängder av stora favoriter från Damallsvenskan vid. Ettan Norra och Nations League från Concacaf tar oss i mål. När kupongen ser ut som den gör är ett mindre system följt av ökad radinsats att rekommendera. Nu åker vi!

Spelstopp: 18:59

1. Spanien - Italien 1
Precis som 2021 ställs Spanien mot Italien i Nations League-semifinalerna. Då slutade det med en spansk viktoria på San Siro i Milano. Nu är spelplatsen Grolsch Veste Stadium som är beläget i Twente. Spanjackerna levde inte alls upp till förväntningarna i Qatar-VM och inledningen på EM-kvalet i mars var skakig, men den spanska truppen håller i grunden toppklass och nästan oavsett motstånd tenderar Spanien att dominera matchbilden. Roberto Mancinis landslag är mer begränsat och här slår tveklöst Gli Azzurri från underläge. Ettan först.

2. Hammarby - Brommapojkarna 1
Stockholmsderby från Kanalplan där Hammarby fortfarande är uppe bland moln efter cuptiteln mot Häcken. 3-0-segern i finalen följdes upp av samma siffror mot Örebro och det finns i princip ingenting som talar för att det ska bli annat än en storseger mot Brommapojkarna. Vinberg, Janogy och Hamano är spetsspelare som inte finns hos BP vars backlinje kommer att sättas på enorma prov under hela matchen. Ettan är knappt spelbar på oddset och detta slutar bara på ett sätt. Hammarby spikas av.

3. Häcken - Uppsala X
Häcken blev överrumplade i cupfinalen mot Hammarby där Getingarna torskade med 0-3. 6-0 mot BP var en tillbakastuds som hette duga i Damallsvenskan och med handen på hjärtat finns inte supermycket som talar för annat än tre poäng även mot Uppsala. Med det sagt finns flera tunga favoriter på kupongen och att spika av samtliga finns inte på kartan för system som tar sikte på gedigen utdelning. Uppsala visade defensiv soliditet mot Rosengård (0-0) och kommer gästerna upp i liknande nivå här stänger vi inte dörren för en jätteskräll. Måla tvärs över och hålla tummarna för X2.

4. KIF Örebro - IFK Norrköping 1
Viktiga poäng står på spel i skostaden där Örebro och Norrköping krigar för att undvika bottenträsket. Inget av lagen har hittills visat upp några större glädjeämnen och det skulle inte förvåna om bägge aktörerna slåss för nytt kontrakt även när säsongen börjar lida mot sitt slut. Matchen i matchen mellan Kollanen och Cato – båda står noterade för fem strutar vardera – kan mycket väl avgöra utfallet på Behrn Arena. I kraft av hemmaplan går ettan först. Tvåan hänger med på större systembyggen.

5. Kristianstad - Växjö 1
Damallsvenskan går i mål i Skåne dit Växjö reser med en tuff uppgift framför sig. 1-7 i baken slutade den senaste trippen, mot Rosengård, till detta landskap och även om Kristianstad inte är regerande mästarinnor ska det mycket till för att KDFF ska gå bort sig framför den egna publiken. I hemmaborgen har skånskorna radat upp flera imponerande prestationer och vid en ansenlig sådan mot Växjö hamnar samtliga poäng i värdinnornas ägo. Krysset åker med som en lyxgardering för att skapa höjd på kupongen.

6. Motala - Örebro Syrianska 1
Över till blågul herrfotboll från Ettan Norra där Motala och Örebro Syrianska drabbar samman på Idrottsparken. Aktörerna har ungefär jämbördig underliggande statistik och en faktor som ska vägas in tungt är att Motala gynnas av hemmaplan. Här står värdarna för lejonparten av sina bästa insatser och mot ett Örebro Syrianska som har en förmåga att blanda och ge lutar vi starkt åt vänster i Östergötland. Stannar ettan i krokarna omkring 40 procent är det en sund spik att luta sig mot.

7. Panama - Kanada X
Även i Concacaf har Nations League nått fram till semifinaler. Kanada imponerade stundtals enormt i VM där “Lönnlövens” energiska presspel och fartfyllda omställningar vållade problem för stora drakar. Kanadensarna har dock problem i defensiven och mot ett Panama som gladeligen lämnar över bollinnehavet vankas problem. Åtminstone större sådana än vad tipparna tycks tro. Publiken kommer inte att backa upp kanadensarna i Las Vegas där Panama inte ska räknas bort så länge de sätter sitt försvarsspel. Alla tecken och skrälljobb är rätt väg att gå.

8. USA - Mexiko 1
USA stod för ett gediget världsmästerskap i Qatar där vi fick se glimtar av vad som komma skall i hemma-VM 2026. Mexiko delar också på detta värdskap men Coccas mannar såg inte lika imponerande ut i Mellanöstern. Mängder av tunga pjäser saknas till denna samling och även om Giménez är en blivande storspelare rådet det inget tu tal om att USA ses med rättmätigt favoritskap på egen mark. Balogun är ett tillskott som heter duga och det skulle inte förvåna om han målar redan i debuten. 1X räcker för grön bock.

Kupongens kassaskåp

Hammarby
Hammarby visar toppform för dagen där cuptiteln mot Häcken följdes upp av en enkel viktoria mot Örebro. Ytterligare en promenadseger kommer i derbyt mot BP.

Varningens finger!

Panama
Kanada trivs som bäst när de slipper föra matchbilder och mot ett Panama som frodas vid samma händelseförlopp går tvåan inte säker. 1X måste finnas med.

144 rader
1. Spanien - Italien 1x
2. Hammarby - BP 1
3. Häcken - Uppsala 1x2
4. Örebro - Norrköping 12
5. Kristianstad - Växjö 1x
6. Motala - Örebro Syr. 1
7. Panama - Kanada 1x2
8. USA - Mexiko 1x

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto