Topptipset Tips Torsdag 22/6

Publicerad på 21 Jun 2023 - 15:26

Tipsexperten

Tipsexperten

21 Jun 2023 - 15:26

Division 1 och Division 2 fortsätter att dominera kupongerna. Inte mindre än sju svenska seriematcher finns med på torsdagens Topptips. Ett tungviktsmöte från den första omgången av U21-EM finns också med på programmet. Nu gasar vi mot full pott!

Spelstopp: 18:59

1. Frankrike - Italien 1
Vi börjar på Cluj Arena där ett tungviktsmöte väntar redan i den första omgången av U21-EM. Frankrike gjorde ett så gott som felfritt kval där Rennes-anfallaren Amine Gouiri visade klass. Truppen är fylld av högintressanta spelare som till vardags är ordinarie i Ligue 1. Italienarna kommer också till spel med en spännande trupp där ett stort ansvar vilar på Sandro Tonali som absolut skulle kunna starta i Roberto Mancinis A-landslag. Gli Azzurrini gick obesegrade från EM-kvalet och här bör ingenting uteslutas. Alla tecken åker med.

2. Vänersborg - Olympic 1
I de nedre regionerna av Ettan Södra strålar två jämna lag samman på Vänersvallen. Att Vänersborg är nästjumbo i serien kommer inte som någon större överraskning. VIF tappade trots allt stora delar av truppen inför säsongen. Här är både Eskil Thor och Milos Andelkovic avstängda, med det sagt ska ändå värdlaget ses som knappa favoriter. Underlaget (konstgräs) ska vara till Vänersborgs fördel, dessutom ska man ha med sig att Olympic saknar en av deras bästa poängspelare, Amir Ayari. Känslan är att detta kan gå åt endera håll. Ett-två.

3. Åtvidaberg - Lund 2
Klassiska Åtvidabergs FF har varit starka hemma på Kopparvallen men desto sämre på resande tass. ÅFF har vunnit fyra av sina fem senaste hemmamatcher, men nu när topplaget Lunds BK kommer på besök slår ändå Åtvid från underläge. Lund är ett av seriens mest välorganiserade lag som bara torskat en av 13 matcher. Truppen innehåller dessutom ett gäng kvalitetsspelare, såsom nyförvärvet Linus Olsson som tidigare varit en pålitlig målgörare för Landskrona i Superettan. Tvåan är ett spik-alternativ.

4. Stocksund - Sylvia 1
I Ettan Norra fortsätter det att studsa emot IFK Stocksund. Förlusten senast mot Sollentuna, där Majkel Bagirs straffmiss blev väldigt kostsam, var sjätte raka förlusten för IFK. Insatsen som sådan var dock lovande och synar man Stocksunds prestationer ser det inte alls så illa ut som resultatraden indikerar. Hemma mot Sylvia ska Adam Gürsoys mannar ha goda chanser att bryta den negativa sviten. Gästerna från Norrköping har varit iskalla på bortagräs och här saknas viktiga Jacob Lindahl som är avstängd. Ettan är en fräck värdespik.

5. Hammarby TFF - Sandviken 2
Imad Khalili har gjort ett gediget jobb med Hammarby TFF, men efter den flygande starten har Bajens talanger fått grus i maskineriet. Fem raka förluster har det blivit för HTFF. Mot ett lag som Sandviken kommer det att krävas en bra prestation för att ta poäng. Stålmännen från Gästrikland är med i toppskiktet av tabellen, precis som i fjol, detta trots att Rödvitt tappade målskyttarna Naeem Mohammed (Halmstad) och Jabir Abdihakim Ali (Västerås) inför säsongen. Sandviken ska tveklöst gälla som favoriter på Kanalplan, men då tvåan överstreckas tydligt är det trots allt läge att gardera.

6. Stenungsund - Torslanda 1
I Division 2 Norra Götaland är det seriefinal på Bästkustställningar Arena. Både Stenungsund och Torslanda har varit väldigt stabila bakåt under hela säsongen, dessutom återfinns seriens två vassaste målskyttar hos dessa manskap, Stenungsunds Gustav Kjellström och Torslandas Gustav Forsell. Kjellström och company har gått vinstlösa från tre raka matcher men i kraft av hemmaplansfördel ska ändå SIF ses med fin poängchans i seriefinalen. Torslanda har tappat majoriteten av sina poäng på resande tass. I den senaste bortamatchen blev det torsk mot Nordvärmlands FF. Ettan först, krysset sedan.

7. Räppe - Karlskrona 2
Räppevallen slår upp portarna för ett toppmöte i Division 2 Södra Götaland. Räppe GOIF har varit seriens största vevlag. William Thellsson och gänget har stundtals sprutat in mål men försvaret har varit långt ifrån vattentätt. Krysset senast mot IFK Simrishamn (2-2) var en missräkning där Räppes Oskar Gabrielsson nickade in kvitteringen i den 88:e minuten. FK Karlskrona är ett mer solitt lag som tagit poäng i åtta av sina nio senaste fajter. X2 är en spännande lösning till fint spelvärde.

8. Sleipner - Nyköping X
Sist ut är en oviss seriefinal från Division 2 Södra Svealand. IK Sleipner kommer till spel utan Jonathan Larsson som drog på sig säsongens tredje gula i vinsten i den förra omgången mot Syrianska i Södertälje. På bortagräs har IKS varit så gott som felfria men hemma på Platinumcars har östgötarna tappat poäng i två raka. Nyköpings BIS har gått bättre på slutet och truppmässigt ser “Bissarna” minst lika starka ut. Krysset inleder, tvåan följer därefter.

Kupongens kassaskåp

Lunds BK
Stabila Lunds BK har siktet inställt på Superettan. “Krubban” radar upp positiva resultat och mycket talar för att Åtvidaberg får det svårt hemma på Kopparvallen.

Varningens finger!

Karlskrona
Karlskrona har fått med sig poäng från åtta av de nio senaste omgångarna. Mot ett defensivt bräckligt Räppe GOIF ska FKK ha bättre chanser på poäng än vad strecken indikerar.

144 rader
1. Frankrike - Italien 1x2
2. Vänersborg - Olympic 12
3. Åtvidaberg - Lund 2
4. Stocksund - Sylvia 1
5. Hammarby TFF - Sandviken 1x2
6. Stenungsund - Torslanda 1x
7. Räppe - Karlskrona x2
8. Sleipner - Nyköping x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto