Topptipset Tips Torsdag 25/5

Publicerad på 24 Maj 2023 - 15:53

Tipsexperten

Tipsexperten

24 Maj 2023 - 15:53

Ett storslaget Premier League-möte från Old Trafford toppar torsdagens Topptips. Mycket talar för att Boehlys fuskbygge återigen får det jobbigt. Vi ska även avnjuta spännande matcher från Allsvenskan, La Liga, Turkiska Cupen samt trippla fajter från schweiziska Super League. Nu sparkar vi igång!

Spelstopp: 18:59

1. Manchester United - Chelsea 1
Chelsea saknade inte tendenser till högkaratiga målchanser mot Manchester Citys B-lag, men det är uppenbart att de blåklädda kvitterat ut semester sedan långt tidigare. Frank Lampard är kort och gott en undermålig tränare och för galningen Boehly gäller det att samla kraft till sommarens förmodade shoppingturné. Manchester United ser betydligt bättre ut och vid händelse av en poäng säkrar The Red Devils topp 4. Även om avbräck finns hos de hemmahörande är de just nu ett klart bättre lag och med publiken i ryggen skjuter de Chelsea djupare i klaveret. Spikad etta.

2. Degerfors - Hammarby 1
Hammarby har inlett Allsvenskan darrigt och var knappast förtjänta av en poäng mot IFK Göteborg (1-1). När pollen slår mot de grönvita näsorna agerar hela laget förkylt och med mängder av avbräck och frågetecken känns Bajen som en bräcklig favorit på Stora Valla. Degerfors följde en tydlig matchplan till punkt och pricka mot AIK där 2-1 var rättvisa siffror sett till respektive aktörs målchanser. Lyckas firma Solberg/Holmberg med samma bedrift mot nästa gäng från huvudstaden står de inte utan chans. “Gubben” (etta-tvåa) liras vid halvgardering, om råd hela spannet.

3. Mallorca - Valencia X
Valencia flög i princip fram till nytt kontrakt när de slog Real Madrid med 1-0 på Mestalla. Den förlösande segern svärtades av skandalscenerna mot Vinícius Júnior och även om nyfunnet självförtroende finns hos Los Che blir Mallorca ingen enkel nöt att knäcka. Öborna trivs ypperligt i semesterparadiset där defensiven inte sällan står i rampljuset. Valencia behöver poängen mest, men krysset bör hur som haver gå först. X2 kan räcka för grön bock.

4. Osasuna - Athletic Bilbao 1
Osasuna och Athletic Bilbao har väldigt mycket att strida för. Inför veckans omgång hade baskerna sjundeplatsen – som leder till Europa Conference League – i egna händer, men bortsett 2-1-segern senast mot Celta Vigo har vårens prestationer inte motsvarat ett lag hemmahörandes i kontinentalspelet. Osasuna trivs ypperligt på egen mark och är det någonstans värdarna verkligen ska ta upp jakten på Europaspel är det här. Budimir och Ezzalzouli är potentiella matchvinnare som Athletic får se upp med. Den vågade nöjer sig med 1X.

5. Ankaragücü - Istanbul Basaksehir 1
I den turkiska cupen är vi framme vid semifinalerna. Istanbul Basaksehir vann hemmamötet med 1-0 efter att Joao Figueiredo avgjorde i den 95:e minuten. Basaksehir-försvararen Ahmed Touba blev utvisad och är således avstängd i returen. I Ankara finns absolut alla möjligheter för värdföreningen att vända på detta. Ankaragücü har varit otroligt starka på hemmabanan hela säsongen. För att hitta senaste hemmaförlusten måste vi backa bandet till februari. Nu när ettan lutar åt att bli lågt streckad är det läge att utgå därifrån. Krysset följer därefter.

6. Servette - Basel X
Bara två omgångar återstår av schweiziska Super League där Servette går in i torsdagens match mot Basel med andraplatsen i egna händer. Värdarna har dock överpresterat sin underliggande statistik och aftonens motståndare är ett gäng som de hemmahörande haft väldigt svårt för i modern nutid. Basel har åtta raka inbördes möten utan förlust och har under säsongens gång visat framfötterna i Europa Conference League. För närvarande är det forna storlaget utanför Europaplatserna till nästa säsong, men det betyder inte att Zeqiri och company ska räknas bort för den sakens skull. Vänstervridna streck innebär heltäckningsmatta och skrälljobb trots att Basel dras med flera avbräck.

7. Lugano - Young Boys 2
Young Boys har bedrivit rena rama slakteriet i Super League. Wickys mannar toppar tabellen i överlägsen stil och har sedan länge lagt beslag på ligatiteln. Trots det står de gulsvarta noterade för tio poäng på de fyra senaste och även om vasse målskytten Itten är ett frågetecken bör Young Boys kunna trivas med matchbilden mot Lugano. Värdföreningen behöver tre poäng om de ska kunna knuffa undan Servette från andraplatsen, men att behöva öppna upp sig mot ligamästarna tror vi slutar i bakslag. Tvåan kan gott spikas till runt 50 prollar.

8. Sion - Luzern X
Mycket står på spel i Valais där Sion drabbar samman med Luzern. De förstnämnda är inför torsdagen tabelljumbo, men med bara en poäng upp till Winterthur lever fortfarande hoppet om nytt kontrakt. Luzern har i sin tur fyra poäng till godo på Basel som är närmaste lag utanför Europaplatserna, ett avstånd som mycket väl kan betyda att de tillresta antar sig denna uppgift på försiktigt vis. Sions defensiv må vara horribel men här vill vi inte blunda för den spelvärda ettan. Om råd alla tecken.

Kupongens kassaskåp

Manchester United
Manchester United behöver bara en poäng för att säkra topp 4 men mot ett undermåligt Chelsea kniper ten Hag och company hela kakan. Old Trafford bär fram värdarna till tre sköna poäng.

Varningens finger!

Basel
Trots att anrika Basel gör en svag ligasäsong och har ett gäng avstängningar borde det finnas skaplig poängchans i Genève. Faktum är att de rödblå har åtta raka mot Servette utan förlust.

144 rader
1. Man United - Chelsea 1
2. Degerfors - Hammarby 12
3. Mallorca - Valencia x2
4. Osasuna - Athletic Bilbao 1x
5. Ankaragücü - Basaksehir 1x
6. Servette - Basel 1x2
7. Lugano - Young Boys 2
8. Sion - Luzern 1x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto