Topptipset Tips Torsdag 29/6

Publicerad på 28 Jun 2023 - 15:24

Tipsexperten

Tipsexperten

28 Jun 2023 - 15:24

Den svenska bollen fortsätter att dominera spelutbudet. Damallsvenskan, Division 2 och kvalet till Svenska Cupen ska bland annat bemästras på torsdagens Topptips. Raden går sedermera i mål med isländsk och sydamerikansk boll. Piteå och Víkingur är kupongens två stora favoriter. Kan vi fälla någon av dessa ska åtta gröna kunna ge fint flis!

Spelstopp: 18:59

1. Piteå - Djurgården X
I Damallsvenskan har Piteå haft maxutdelning poängmässigt. Norrländskorna har vunnit extremt många jämna matcher, som senast mot Uppsala där Anam Imo avgjorde på stopptid. Det skulle mycket väl även kunna bli tajt mot Djurgården, åtminstone jämnare än vad strecken pekar på. Blåränderna har haft en stökig säsong men det finns stor potential i truppen. Stjärnan Tove Almqvist var avstängd i derbyt senast mot BP men här är 27-åringen tillbaka i spel. Den rensande högersidan bör prioriteras. Hela spannet åker med.

2. Hudiksvall - Gottne 1
I kvalet till Svenska Cupen går två Division 2-lag i klinch på Glysis. Gottne IF är en klubb från Örnsköldsvik som tagit stora kliv de senaste åren. Efter den historiska uppflyttningen till Norrtvåan 2018 har GIF etablerat sig i fjärdedivisionen. Mycket talar dock för att det blir svårt på Glysis. Hudiksvall tillhör toppen av Div 2 Norra Svealand. HuFF har flera spelare i truppen som var med klubben i Division 1 2021, såsom Cihan Sener som öst in mål i seriespelet. Han kan mycket väl avgöra detta. Strecka från vänster.

3. Luleå - Skellefteå 1
IFK Luleå och Skellefteå FF är två klubbar i Division 2 Norrland som precis som i fjol tillhör toppskiktet. SFF toppar serien med 32 inspelade poäng efter 13 omgångar. Skellefteå vann ligamötet mot IFK Luleå för ett par veckor sedan med 1-0 hemma på Electrolux Home Arena. Den matchen var jämn och mycket talar också för att den här cupmatchen på Nyabvallen blir tajt. Lule har inte haft samma typ av utdelning i seriespelet men på hemmaplan har de blåvita varit svårslagna hela säsongen. Man ska även ha med sig att IFK rent historiskt trivts väldigt bra mot Skellefteå. Vidöppet. Ett-två agerar utgång.

4. Zenith - Stenungsund 2
I Division Norra Götaland har topplaget Stenungsund tappat fart. SIF har bara fått med sig två pinnar från de fyra senaste omgångarna, något som lär ha gett coach Robert “Taggen” Tartagni en hel del huvudbry. Som om det inte vore nog med det har den Pirlo-vurmande tränaren två ordinarie mittfältare på botbänken, Dylan Andersson Fortes och Lukas Bäckström. Bottengänget IK Zenith bör därmed kunna se sin chans. Torslanda-klubben har på alla sätt haft en tuff säsong men för knappt två veckor sedan besegrades Division 1-laget Oddevold i Svenska Cupen. Här måste Stenungsund garderas, först och främst med den rensande ettan.

5. Varbergs GIF - Landvetter 1
I Division 2 Västra Götaland har Varbergs GIF och Landvetter hållit helt jämna steg så här långt. Efter 13 omgångar skiljer det endast en pinne mellan klubbarna. Varberg har visat upp en något högre höjd och hallänningarna kommer från en väldigt meriterande seger borta mot serieledarna Onsala. Landvetter inledde säsongen bättre och toppade också serien i slutet av maj, men efter tre raka förluster ska ett frågetecken sättas kring formen. Det här känns vidöppet. Med tanke på att Varberg endast krysset en av 13 matcher lockar mittentecknet minst.

6. Fylkir - Víkingur 1
På Island har serieledarna Víkingur haft sanslöst bra utdelning. Oliver Ekroth och hans vikingar har skrapat ihop 34 poäng, trots blott 23,2 i expected points. Att serieledarna ska hålla upp det här poängsnittet är således föga troligt. Har Fylkir en bra dag ska absolut värdlaget kunna göra en jämn match av det här Reykjavik-derbyt. Fylkir är för dagen ett svårslaget lag som fått med sig sju poäng från sina tre senaste hemmamatcher. Till rådande procent är det definitivt läge att fälla storfavoriten. 1X prioriteras.

7. Stjarnan - Hafnarfjördur 1
Stjarnan är ett ungt och talangfullt lag som i sina bästa stunder ser klart bättre ut än vad tabellplaceringen indikerar. Agust Gylfasons stjärnor har stått för ett gäng fina insatser hemma Stjörnuvöllur, dessutom spelade Stjarnan helt jämnt mot serieledarna Víkingur på bortamark i den förra omgången. Hemma mot ett lag som FH Hafnarfjördur ska Gylfasons kumpaner ses med goda chanser. FH har haft stora bekymmer på bortagräs, gästerna torskade också motsvarande möte i fjol med 1-2. Finfin etta till generös nuffra.

8. Colo Colo - Deportivo Pereira 1
Sist ut är en spännande näbbdragning från den sista omgången av gruppspelet i Copa Libertadores. Den chilenska storklubben Colo Colo, som har enormt med rutin från dessa sammanhang, är piskade att vinna i den sista omgången. Truppen består av ett gäng chilenska landslagsspelare och vid normala fall bör inte Deportivo Pereira vara något hinder på Estadio Monumental. Pereira är i grunden ett tämligen mediokert gäng från Colombia som aldrig tidigare tagit poäng på bortaplan i Libertadores. Högst trolig etta.

Kupongens kassaskåp

Colo Colo
Publiken på Estadio Monumental ska kunna bära fram anrika Colo Colo som sällan står för slätstrukna insatser i Santiago. Deportivo Pereira har aldrig tidigare tagit poäng i en bortamatch i Libertadores – den sviten förlängs här!

Varningens finger!

Fylkir
De isländska vikingarna är verkligen inte så överlägsna som resultatraden ger sken av. Runt 5-10 prollar måste ett svårslaget Fylkir streckas på hemmabanan!

144 rader
1. Piteå - Djurgården 1x2
2. Hudiksvall - Gottne 1x
3. Luleå - Skellefteå 12
4. Zenith - Stenungsund 12
5. Varbergs GIF - Landvetter 12
6. Fylkir - Víkingur 1x2
7. Stjarnan - Hafnarfjördur 1
8. Colo Colo - Deportivo Pereira 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto