Topptipset Tips Torsdag 8/6

Publicerad på 7 Jun 2023 - 16:49

Tipsexperten

Tipsexperten

7 Jun 2023 - 16:49

Det är en stor dag för människorna från Hässleholm. Båda stadens fotbollslag i Division 2 huserar nämligen på bongen! Förutom bonnboll från Svedala så tar vi oss ut i världen då bland annat kvalmatcher i Italien och Spanien liras. Fina skrällar och bra spikar innebär finfint läge att kryssa i åtta gröna bockar med tillhörande god utdelning. Nu åker vi!

Spelstopp: 18:59

1. Cagliari - Bari 1
Kvalfinal i Italien. En Serie A-biljett står på spel och det är antingen Cagliari eller Bari som kommer fånga den. Över dubbla matcher är det hugget som stucket men på Sardinien traskar Claudio Ranieris lärjungar ut som favoriter. Spelet på Sardegna Arena är över tid otroligt bra och vi får backa bandet till första oktober 2022 för att skåda en hemmatorsk. Bortalaget kommer också behöva hålla maskinen i fronten, Gianluca Lapadula, stången. Peruanen har målat åtta gånger om på lika många matcher och är en matchvinnare av rang. 1X låser in mötet.

2. Alavés - Eibar 1
I Spanien vankas det semifinal-retur i Segunda-playoffet. Alavés fixade 1-1 borta mot Eibar i det första av två baskiska kvalderbyn. Mamadou Sylla tackade för förtroendet då senegalesen, efter två raka matcher på bänken, fick starta och prickade tidigt in målet för Los blanquiazules. Eibar lyckades därefter peta in en kvittering men på det stora hela är Gaizka Garitanos herrskap inte riktigt med i spelet denna vår och gästernas elva senaste strider har enbart mynnat ut i en ynka seger. Det luktar väldigt mycket etta på Mendizorroza.

3. Sparta Rotterdam - Twente 2
I Nederländerna är det “slutspel” i pipen. Sparta och Twente skickade ut Heerenveen respektive Utrecht i semifinalen där kampen om en Conference League-biljett till höstens playoff står på spel. Gästerna rullade in som femma när seriespelet pågick och våren för Ron Jans rödklädda hästar har galopperat på i fin stil. Sedan mars letar sig enbart en torsk in. Rotterdam fick slita rejält för att greppa tag om finalplatsen då straffar krävdes mot Utrecht och känns på det hela taget som ett sämre lag i jämförelse. Tvåan först.

4. Laholm - Hittarp X
Tio matcher in i Division 2-spelet i Västra Götaland så har Laholm ofrivilligt slagit sig till ro i botten. Två vinster på tio försök är inget vidare och 1-4-förlusten borta mot topplaget Onsala kom knappast som en blixt från klar himmel. Hemma på Glänninge IP har värdarna ändå snubblat till sig segrar mot både Nässjö och Frölunda och Hittarp är inget sällskap som direkt skrämmer. HIK har släppt in klart mest mål av samtliga i serien (2,2 i snitt) och bortaspelet har hittills inte inneburit en enda seger. Svårtippat möte där alla tecken gör sig bäst.

5. IFK Hässleholm - IFK Trelleborg 2
Två sällskap som huserar på den övre halvan av Division 2-Södra Götaland drabbas samman på klassiska Österås IP. Hemmalaget har gjort det riktigt bra som kammat hem 17 inledande poäng. Tittar vi till värdarnas underliggande siffror är det dock ett smärre under att hässleholmarna kunnat nå detta utfall. En fin teknisk offensiv har legat till grund för framgångarna under våren men i övrigt finns det massor att jobba på. Trelleborg ser som helhet betydligt bättre ut och har också ligans bästa målskytt i Ilir Tahiri. Tvåan kliver på tåget först men då värdet på ettan möjligen blir bra jobbar vi gubbe (etta-tvåa) snabbast möjligt.

6. VMA - Hässleholms IF 2
På Ädlavallen ska VMA få finfrämmande. Favoriterna till att plocka hem Division 2-serien längst ner i söder är Hässleholms IF och hittills har Burim Rexhepi och hans mannar inte gjort någon besviken. Delad etta i ligan tillsammans med Rosengård där defensiven är klanderfri samtidigt som kuggar som Jonathan Nilsson, Casper Burehed och Anton Branting varit så bra som alla hoppats. VMA tog steget upp till den svenska fyran inför våren. Omställningen har varit tuff och precis som väntat huserar arrangörsklubben långt ner i tabellen. Offensivt finns en del spännande material men bakåt är det alldeles för öppet vilket inte minst 34 insläppta mål på tio matcher vittnar om. Tvåan är spikad och klar.

7. Metropolitanos - Independiente Medellín 2
Metropolitanos klev in i Copa Libertadores gruppspel som ett av de lägst rankade lagen. Fyra matcher senare står värdarna från Venezuela fortsatt på noll poäng och det innebär att något fortsatt kontinentalt äventyr blir det inte för klubben då gruppspelet snart går i mål. Hemma mot Independiente från Medellín lirar återigen José María Morrs mannar andrafiolen. Colombianerna är vassa och har satt sig själva i en utmärkt sits inför fortsättningen då sju poäng rullat in på kontot. Klassgubben Luciano Pons har varit enastående i tävlingen som helhet (4+2) och är en lirare som på egen hand kan skjuta tre viktiga pinnar till Medellín. X2 är ett lås på Estadio Olímpico de la UCV.

8. São Paulo - Deportes Tolima X
Deportes Tolima är hittills enda lag i Copa Sudamericanas grupp D som lyckats hålla São Paulo stången (0-0). Colombianerna är genomgående urstarka defensivt. Spelare som José Cuenú, Léider Riascos och Juan Arboleda är sylvassa backar som kommer ställas på nya prov under natten mot fredag. Brassarna från megastaden har förstaplatsen som i en liten ask och ett mindre nederlag här skulle inte betyda mer än att en pinne i sista matchen mot Tigre krävs för att laget ska vinna gruppen. Att vi därför ser en etta flyga upp mot 70-75 procent är hur vi än vrider och vänder på det i högsta laget och i jakten på större stålar är detta en match vi tidigt vill gardera, hela vägen över!

Kupongens kassaskåp

Hässleholms IF
Kattens lek med råttan väntas i skogarna strax norr om det lilla samhället Vånga. HIF är minst en nivå upp jämfört med VMA IK. Bank!

Varningens finger!

Deportes Tolima
Ett defensivt starkt Tolima ska kunna kontra till sig ett par chanser av klass borta mot São Paulo och på så vis jobba till sig en balja eller två. Högersidan är hursomhelst sylvass.

144 rader
1. Cagliari - Bari 1x
2. Alavés - Eibar 1x
3. Sparta Rotterdam - Twente 2
4. Laholm - Hittarp 1x2
5. IFK Hässleholm - IFK Trelleborg 12
6. VMA - Hässleholms IF 2
7. Metropolitanos - Indep. Medellín x2
8. São Paulo - Deportes Tolima 1x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto