Fotbolls-VM 2023 damer

Äntligen är det dags för ett nytt världsmästerskap i fotboll. Den här gången är det damernas tur att göra upp om medaljerna. VM i Australien och Nya Zeeland väntar runt hörnet. Turneringen kör igång den 20 juli och varar en månad framöver. På den här sidan får du allt du behöver veta om sommarens stora fotbollsfest.

Bettingbonusar för nya kunder

Odds kan ändras. Åldersgräns 18 år. www.stödlinjen.se

Bli medlem, sätt in 50 kr eller mer till ditt konto och bet365 matchar din kvalificerade insättning med spelkrediter (upp till 1.500 kr) när du placerar kvalificerade spel till samma värde, och de är rättade. Sätt in 500 kr eller mer så får du även 100 gratisspel att använda på utvalda slotspel. Min. insättning för spelkrediter är 50 kr. Utbetalningar exkluderar insatsen med spelkrediter. Villkor, tidsbegränsningar och exkluderingar tillämpas. Min. insättning för gratisspel är 500 kr. Max. pris, spelrestriktioner, tidsbegränsningar samt villkor tillämpas.
Endast för nya kunder. Upp till 100 kr. Bonusen är en 100% matchning av den första insättningen. Lägsta insättning 100 kr. Omsättningskrav 10x bonussumman. Ytterligare villkor gäller. Spela ansvarsfullt - Stödlinjen.se - Spelpaus.se. Regler & Villkor gäller 18+
Giltig för nya spelare med första insättning på minst 100 kr. Gratisspelet krediterats när du omsatt din insättning 1x till min. odds 1.80. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Läs fullständiga regler och villkor härStödlinjen.se" rel="nofollow" target="_blank"> Stödlinjen.seSpelpaus.se" rel="nofollow" target="_blank">- Spelpaus.se . Regler & Villkor gäller 18+
18+, Gäller nya kunder. Min insättning 100 kr. Max bonus 500 kr, gäller 60 dgr. Lägg ett eller flera spel med minsta odds 1,5 för fulla värdet av din insättning för att aktivera bonusen. Omsättningskrav för bonusen är 6x med min odds 1,8 för singelspel, 1,4 per val för multiplar. Spela ansvarsfullt: http://Stödlinjen.se , http://Spelpaus.se . Fullständiga villkor gäller.

Guide för Fotbolls-VM för damer 2023 

Det kan vara skönt att ha en sida att luta sig tillbaka på, en sida som samlar allting om VM 2023 på en och samma plats. Vi på Rekatochklart håller våra läsare uppdaterade om förutsättningarna och utvecklingen av mästerskapet. Utöver att vi täcker allting innan turneringen kommer vi även att bistå med dagliga uppdateringar när det väl är igång. 

Vi ger dig den ultimata guiden, innehållandes allting från spelschema och resultat till skador och avstängningar. Du får en genomgång av Sveriges kvalresa, värdländerna Australien och Nya Zeeland samt vilka andra nationer som deltar i VM. Häng med! 

Speltips och odds från Rekatochklart 

Spelbolagen fyller utbudet till bredden när det är dags för stora mästerskap. VM 2023 är inget undantag. Det tar vi fasta vid och presenterar mängder av speltips och odds medan turneringen spelas. Oavsett om du söker långtidsspel eller odds för enskilda matcher finns Rekatochklart där för dig. 

Utöver att du får dagliga speltips ser vi självklart till att ge dig olika bonuserbjudanden som du kan hämta direkt till VM samt hur du går tillväga för att hitta spel med bäst värde. Vi ger våra läsare knivskarpa analyser baserade på tabelläge, form, inbördes möten, skador, avstängningar och andra förutsättningar som kan spela roll. 

Vägen till VM 2023 

Sverige ingick i en kvalgrupp tillsammans med Irland, Finland, Slovakien och Georgien. Det var ett kvalspel som inleddes den 17 september 2021 när våra blågula damer bortaslog Slovakien med 1-0. Därefter följde ett par tuffa drabbningar mot Irland och Finland för att säkra biljetten. Det var Irland som blev utmanaren i slutändan. När mötet nationerna emellan slutade 1-1 visade motståndaren att man kunde hota Sverige på en bra dag. Lyckligtvis för Sveriges del hade man redan bortabesegrat Irland tidigare i kvalet, besegrat Finland på hemmaplan och krossat Georgien med 15-0 i Tbilisi. VM-platsen var redan säkrad. 

Den sista matchen i kvalet spelades mot Finland på bortaplan. Sverige stod för en fin insats när ett par debutanter fick känna på landslagsspel i 5-0-segern. Totalt gjorde Sverige 32 mål framåt i VM-kvalet och släppte endast in två baklängesmål. 

Dam-VM i Australien & Nya Zeeland 

Vi är vana vid att mästerskap på herrsidan delas mellan två nationer. Det har dock aldrig hänt i VM-sammanhang på damsidan. Årets mästerskap i Australien och Nya Zeeland blir därmed ett historiskt sådant. Det är två nationer som har tagit kliv framåt på senare år. Nya Zeeland har varit med på flera mästerskap utan att för den delen lyckas ta nästa kliv. Australien är elva i maratontabellen för världsmästerskap genom åren. 

Mästerskapet är utspritt på tio olika arenor. Finalen spelas i Australien och på den mäktiga Australia Stadium. 83 000 åskådare kan ta sig in på arenan. Räkna med fullsatt oavsett vilka nationer som spelar! 

När spelas matcherna?  


Som ni säkert redan har listat ut vid det här laget kommer VM 2023 att spelas med en viss tidsskillnad. Både Australien och Nya Zeeland är länder som bokstavligen talat ligger på andra sidan jorden. Därför är det ingen dum idé att förbereda morgonkaffet innan du går och lägger dig. Matcherna kommer nämligen att spelas under den tidigare delen av dagen, svensk tid. För att du ska ha full koll på när matcherna spelas presenterar vi avsparkstiderna på sajten från svensk tid. 

Deltagande nationer i VM 2023 


 • Australien 
 • Nya Zeeland 
 •  Japan 
 • Sydkorea 
 • Kina 
 • Filippinerna 
 • Vietnam 
 • Sverige 
 • Spanien 
 • England 
 • Frankrike 
 • Danmark 
 • Kanada 
 • Costa Rica 
 • Jamaica 
 • Zambia 
 • Marocko 
 • Nigeria 
 • Sydafrika 
 • Colombia 
 • Brasilien 
 • Argentina 
 • Norge 
 • Tyskland
 • USA 
 • Italien 
 • Nederländerna 
 • Schweiz 
 • Irland 
 • Haiti 
 • Portugal 
 • Panama 

Alla grupper och tabeller 

Grupp A: Filippinerna, Norge, Nya Zeeland, Schweiz. 

Grupp B: Australien, Irland, Kanada, Nigeria.

Grupp C: Costa Rica, Japan, Spanien, Zambia. 

Grupp D: Danmark, England, Haiti, Kina. 

Grupp E: Nederländerna, Portugal, USA, Vietnam.

Grupp F: Brasilien, Frankrike, Jamaica, Panama.

Grupp G: Argentina, Italien, Sverige, Sydafrika.

Grupp H: Colombia, Marocko, Sydkorea, Tyskland.

Sveriges chanser och förväntningar 


Sverige går in i en grupp med Argentina, Italien och Sydafrika som motståndare. Det är tre motståndare man ska besegra. Sverige har besegrat Italien vid flera tillfällen under åren. Argentina och Sydafrika är en bra bit efter Sverige på världsrankingen. Därmed inte sagt att det finns utrymme för underskattning. Det är i slutspelet som vi tror att mästerskapet börjar på riktigt för Sverige. I det skedet av turneringen finns det inget enkelt motstånd. Mycket talar för att suveränerna USA eller Nederländerna kommer att stå för motståndet. Det gäller att få upp ångan redan i gruppspelet för att kunna vara på topp när slutspelet börjar. 

Var spelas matcherna?


Stadium Australia - Sydney (83,500) 


Nationalarenan i Australien, den mäktiga Australia Stadium, kommer att vara finalarena i VM 2023. Det är en arena som invigdes 1999 och som har stått som värd för flera stora event genom åren. Arenan har plats för över 83 000 åskådare. Räkna med att det kommer vara fullsatt när finalen spelas! 

Sydney Football Stadium - Sydney (45,512) 


Precis som Australia Stadium är Sydney Football Stadium belägen i Sydney. Skulle Sverige avancera till slutspelet som gruppetta kommer man att spela en åttondelsfinal här. Arenan är av nyare slag och har plats för strax över 45 000 åskådare. 

Lang Park - Brisbane (52,263) 


På Lang Park i Brisbane kommer bland annat bronsmatchen samt en av kvartsfinalerna att spelas. Det är en arena med plats för en bit över 52 000 åskådare. Med den kapaciteten är det mästerskapets näst största arena. Lang Park är en anrik arena med fin historia! 

Melbourne Rectangular Stadium - Melbourne (30,052) 


Melbourne Rectangular Stadium kommer bland annat att stå som värd när hemmanationen Australien spelar under VM. Arenan stod klar 2010 och tar in strax över 30 000 åskådare. Här spelas fotboll och rugby till vardags. 

Perth Rectangular Stadium - Perth (22,225)


Perth Rectangular Stadium är den näst minsta arenan i VM-slutspelet. Det är en kompakt arena som kommer ta in 22 225 åskådare under turneringen. Det spelas både fotboll och rugby på platsen när VM inte arrangeras. 

Hindmarsh Stadium - Adelaide (18,435) 


Hindmarsh Stadium i Adelaide är en multiarena tillika mästerskapets minsta arena. Kapaciteten är en bit över 18 000 åskådare. Spelschemat ger arenan ett par gruppspelsmatcher samt en av slutspelets åttondelsfinaler. 

Eden Park - Auckland (48,276) 


Eden Park är en av fyra arenor på Nya Zeeland. Det är den största sett till kapaciteten med närmare 50 000 platser. Bland annat kommer det att spelas en match från Sveriges grupp, den mellan Italien och Argentina. Arenan invigdes 1900 och kommer få visa sig från sin bästa sida när en av semifinalerna spelas på plats. 

Wellington Regional Stadium - Wellington (39,000)
Hela åtta matcher ska spelas på Wellington Regional Stadium i den nya zeeländska huvudstaden. Hemmanationen själv ska spela här mot Filippinerna. Arenan har plats för 39 000 åskådare. 

Forsyth Barr Stadium - Dunedin (28,744)


I Dunedin hittar vi Forsyth Barr Stadium med plats för strax under 29 000 åskådare. Staden och stadion ligger i Nya Zeelands sydöstra delar och kommer att arrangera över en handfull gruppspelsmatcher samt matcher från slutspelet. 

Waikato Stadium - Hamilton (25,111) 


Sverige och Argentina ska spela deras möte på Waikato Stadium i Hamilton. Arenan tar in drygt 25 000 åskådare. Arenan färdigställdes 2002 och är värd för både sportevent samt kulturella evenemang till vardags. 

Tidigare mästerskap och händelser 


Det finns ett klart ökat intresse för damfotboll, ett intresse som dessutom fortsätter att öka. På senare år har publiken vallfärdat till arenor i bland annat Sverige, Tyskland, Spanien och England. Det finns ikoner i var och varannan av de stora ligorna. Underhållningen, spänningen och dramatiken i tidigare mästerskap har i allra högsta grad bidragit till intresset. VM har spelats sedan 1991. Då avgjordes mästerskapet i Kina och med USA som segrare efter finalseger mot Norge. Fyra år senare fick Norge fira guldet efter seger mot Tyskland USA är den mest framgångsrika nationen sett till antalet guld och antalet medaljer totalt. Det har blivit fyra guld för varav två gånger på raken. När VM avgjordes 2019 var det med Sverige som bronsmedaljör och USA som guldmedaljör efter seger med 2-0 i finalen mot Nederländerna. 

Sveriges historiska resultat  


Sveriges damlandslag har haft en stor roll i det ökade intresset kring damfotboll, både i Sverige och generellt. Genom åren har vi fått uppleva flera minnesvärda mästerskap. I EM 2022 blev det finalförlust mot Finland medan man i OS året dessförinnan tog hem ett silver. I VM-historien har Sverige fyra medaljer, varav tre brons och ett silver. Den kanske mest minnesvärda sommaren var 2003 när ett lag bestående av bland annat Hanna Ljungberg, Hanna Marklund, Malin Moström och Victoria Svensson tog silver efter stor dramatik i finalen mot Tyskland. Ett av tre brons kom i VM 2019 i Frankrike. Då var det England som stod för motståndet i bronsmatchen. Sverige vann då med 2-1 efter mål av Kosovare Asllani och Sofia Jakobsson.