Spelschema Fotbolls-VM 2023 damer

Det är intensiva veckor som väntar när Fotbolls-VM för damer i Australien och Nya Zeeland avgörs. Vilka nationer som tar sig långt i VM avgörs bland annat utifrån vilka som hanterar det täta matchandet bäst. Nedan finner du hela spelschemat för damernas VM i fotboll 2023.

Bettingbonusar för nya kunder

Odds kan ändras. Åldersgräns 18 år. www.stödlinjen.se

Upp till 1.250 kr i spelkrediter för nya kunder hos bet365. Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exkluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas. Registrering krävs. Bonuskoden REKAT kan användas under registreringen, men ändrar inte erbjudandebeloppet på något sätt. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas. 18+
Endast för nya kunder. Upp till 100 kr. Bonusen är en 100% matchning av den första insättningen. Lägsta insättning 100 kr. Omsättningskrav 10x bonussumman. Ytterligare villkor gäller. Spela ansvarsfullt - Stödlinjen.se - Spelpaus.se. Regler & Villkor gäller 18+
Giltig för nya spelare med första insättning på minst 100 kr. Gratisspelet krediterats när du omsatt din insättning 1x till min. odds 1.80. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Läs fullständiga regler och villkor härStödlinjen.se" rel="nofollow" target="_blank"> Stödlinjen.seSpelpaus.se" rel="nofollow" target="_blank">- Spelpaus.se . Regler & Villkor gäller 18+
Åldersgräns 18 år | Endast nya spelare | Min. insättning 100 kr. | Sport: Gratisspel på 120 kr vid första insättningen. Gratisspelet måste spelas inom 60 dagar. Vinster krediteras minus värdet på Gratisspelet | Casino: Insättningsbonus 100% upp till max 3000 kr - Måste användas inom 60 dagar. Omsättningskrav 30x | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se (020-819100) | Spelpaus.se | Fullständiga villkor gäller
+18 | Endast giltigt för nya spelare med första insättning på min. 100 kr | Erhåll 100 kr i omsättningsfria kontanter efter godkänd insättning | Spendera välkomsterbjudandet av 100 kr extra i kontanter på valfri spelkategori och valfria spel | Giltigt i 60 dagar | Bonus-Regler och Villkor gäller | Stödlinjen.se | Spelpaus.se | Spela Ansvarsfullt

Spelschema för Dam-VM i fotboll 

Spelschemat är satt för gruppspelet i VM 2023. Därefter väntar ett slutspel som kan se ut lite hur som helst. Även om det är klart vilka gruppettor som möter vilka grupptvåor och vice versa kommer det alltid att bli ett par oväntade resultat längs vägen. Således kommer spelschemat att uppdateras under turneringens gång.

Vi på Rekatochklart ser till att hålla er uppdaterade kring TV-tider, avsparkstider och allt annat som hör matcherna till i vår VM-guide. Missa ingenting av händelserna från mästerskapet genom att ha guiden nära till hands.

Sveriges matcher i VM 

Sverige vs Sydafrika 

Den första matchen för Sverige går av stapeln söndagen den 23 juli. Avspark är redan 07:00. Då väntar Sydafrika i en match där det bara är tre poäng som gäller. Sydafrika har som bäst varit rankat som nummer 48 i världen och är utan några framgångar i världsmästerskap.

En av stjärnorna i det sydafrikanska laget hittar vi i Linda Motlhalo. Hon spelar till vardags i Glasgow City och mittfältsdynamon i Sydafrika. Kan Sverige låsa ner henne i matchen så är mycket vunnet. Nationen tog sig till VM genom att vinna de afrikanska mästerskapen under sommaren 2022.

Sverige vs Italien

Den tuffaste uppgiften på pappret blir Italien som väntar i den andra gruppspelsmatchen. Det är en nation som har för vana att vara med vid stora mästerskap, dock utan att prestera några lysande resultat. En bra dock kan man dock spela jämnt med merparten av lagen i VM 2023.

Sara Gama, lagkapten i laget, styr och ställer i försvaret. Framåt i banan har man duktiga Cristiana Girelli som har gjort närmare 50 mål i landslaget. Matchen mot Italien spelas lördagen den 29 juli med avsparkstid 09:30. Här sätter Sverige tonen för resten av mästerskapet.

Sverige vs Argentina 

Förhoppningsvis är slutspelsplatsen redan säkrad när Argentina väntar i den sista gruppspelsmatchen. Istället för i Wellington spelar Sverige här på Wakiatio Stadium i Hamilton. Det är ett Argentina som hoppas kunna skrälla sig vidare till ett slutspel. VM 2023 är nationens fjärde turnering på damsidan.

Bland spelarna som till vardags spelar på den europeiska kontinenten finns Estefania Banini från storklubben Atlético Madrid. Marianela Szymanowski spelar i Espanyol och blir också en spelare som Sverige får se upp i. Avspark 09:00 onsdagen den 2 augusti.

Spelplatser och arenor för Sverige 

Wellington Regional Stadium - Wellington (39,000)

Sveriges två första matcher i gruppspelet spelas i Wellington. Det är på den norra delen av den sydligare ön som landet är uppdelat i. Wellington Regional Stadium är arenan som gäller, en arena som tar in knappa 40 000 åskådare.

Waikato Stadium - Hamilton (25,111)

Gruppspelet avslutas mot Argentina i Hamilton, även det på Nya Zeelanad. Det är en arena med plats för drygt 25 000 åskådare, Waikato Stadium som gäller. Förhoppningsvis fyller fotbollsälskare i staden och tillresta fans arenan till sista plats.

Spelschema för gruppspelet 

  • Sverige – Sydafrika: 07:00, söndag 23 juli 2023
  • Sverige – Italien: 09:30, lördag 29 juli 2023
  • Sverige – Argentina: 09:00, onsdag 2 augusti 2023

Var spelas gruppspelet?

Gruppspelet i VM 2023 spelas på tio platser runt om i Australien och på Nya Zeeland. Australien har ställt sex arenor till förfogande medan Nya Zeeland har fyra arenor att tillgå. Matcherna är utspridda och samtliga arenor har i runda slängar en handfull matcher. Alla mästerskapets får med andra ord visa sig från sin bästa sida under gruppspelet,

Spelschema för slutspelet 

Slutspelet i VM inleds den 5 augusti 2023. Då kommer två av åtta åttondelsfinaler att spelas. Därefter följer två matcher per dag innan åtta kvartsfinallag är klara. Kvartsfinalerna inleds i sin tur den 11 augusti med två matcher per dag. Semifinalerna spelas 15-16 augusti med bronsmatchen 19 augusti. Den stora finalen avgörs den 20 augusti.

Var spelas slutspelet?

Många av arenorna som ska arrangera matcher i VM kommer få minst en match i slutspelet. Här är det lite mer fokus på kapaciteten. Eden Park i Auckland och Stadium Australia i Sydney kommer till exempel att stå som värd vid flera tillfällen under slutspelet. 

Semifinalerna spelas på nämnda arenor medan Lang Park i Brisbane tar hand om matchen om tredje pris. I egenskap av att vara den arena med klart högst kapacitet kommer Stadium Australia i Sydney att arrangera finalmatchen den 20 augusti 2023.