Publicerad på 31 Mar - 16:34

0
article-img
Foto: Bildbyrån

Allsvenskt allvar l Kulan i luften l tankar inför premiären


Äntligen dags för årets första Allsvenska omgång! Här är mina tankar inför premiären av världens finaste liga.

Cupspel och träningsmatcher i all ära, Allsvenskan är något annat. För mig är det världens roligaste och finaste liga att följa. Efter ännu en försäsong där det dragits för stora växlar av februarimatcher är det äntligen dags att se hur väl rustade lagen egentligen är.

Om du vill ta del av några av mina långtidsspel finns de här

I övrigt tror jag på:

En målsnål match i Halmstad – men även att Rydström får en bra start i Malmö

Några andra spådomar:

1. Häcken tar inte guld!
De regerande mästarna har flugit fram på försäsongen och i Svenska Cupen. Jag är också imponerad, men upplever att det blivit lite väl stor hajp kring Högmos gäng. Mittfältet är absolut kanonbra men vad händer vid skador? Nyckelspelare som Rygaard (32), Hovland (34), Abrahamsson (34) och Kamara (33) är lite till åren komna – hur klarar de dubblerandet i sommar när det vankas Europa? Sen är det alltid svårt för en regerande mästare i ligalunken då det aldrig blir något gratis. De är också framme i cupfinal, vilket säkert kan stjäla en del fokus. Har exempelvis Malmö FF borta bara två vilodagar efter finalen mot Mjällby. Ett Malmö som bara har Allsvenskan att fokusera på och som lär förstärka i sommar blir livsfarliga. Skåningarna är oddsfavoriter och även mitt guldtips.

2. Bernhardsson blir årets utropstecken i bortglömda Elfsborg

En spelare jag verkligen gillar. Med sitt snärtiga tillslag är han en riktig attraktion. Tyvärr en del skadeproblem senaste säsongerna. Har han i mitt Fantasylag och jag tror han kan explodera på allvar den här säsongen.

I ett Elfsborg som jag tycker är lite bortglömda. Bara Häcken tog fler poäng andra halvan av förra årets Allsvenska. Bäst av alla sista tio matcherna. En bedrövlig start och ett europaspel som stal fokus förstörde för laget. I år har de ett riktigt bra schema inledningsvis, åtminstone efter premiären. Borde ha alla förutsättningar att stapla poäng i början och med en bra start kan de vara med och hugga på Europaplatserna.

3. Dags för Varberg att ryka

Varberg kom upp som en frisk fläkt och har gjort det grymt som hängt kvar i Allsvenskan. Tycker trenden i fjol var lite oroande då de förlorade en hel del matcher stort samtidigt som de inte var riktigt lika jobbiga att möta hemma på sitt långhåriga gräs. Stökig försäsong och truppen känns tunn. Orkar Jocke Persson trolla kvar laget ännu en säsong? Jag är tveksam och mitt utgångtsips är att de ryker.

Premiärschemat och mitt tips i varje match

Lördag:
Malmö FF – Kalmar FF (15:00): 2-0
Kommentar: Som jag redan varit inne på - tror Rydström får en bra allsvensk start mot ett Kalmar som har ett par avbräck.

Djurgården – BP (17:30): 3-1
Kommentar: Möttes i cupen för ett par veckor sedan och då stod BP upp rätt bra. Men det var när Djurgården var mitt uppe i Europaförberedelser. Tycker tongångarna runt DIF varit väl negativa efter Poznan och Häckenförlusterna. BP är något annat och jag tror de har bra chans att brotta ner nykomlingarna här.

Söndag:
Hammarby – Degerfors (15:00): 1-1
Kommentar: Tycker det är lite skrällvarning här. Degerfors stod upp rätt bra i Malmö i cupgruppspelet och Hammarby har haft några jobbiga veckor med en del sjukdomar och skador i truppen.

Norrköping – Sirius (15:00): 2-2
Kommentar: En match jag tycker luktar mål. Litar inte på något av de här lagens försvar.

Halmstad – AIK (17:30): 0-1
Kommentar: Målsnål match där första målet nog kommer avgöra mycket. Tror AIK lyckas brotta ner Halmstad över 90 minuter och ta en tung trea.

IFK Göteborg – Värnamo (17:30): 1-1
Kommentar: Blåvitt som inte ersatt Stahre än med hemmapremiär mot ett lag de flesta fansen tycker de bara ska slå. Mardrömsuppgift i en premiärmatch i min bok.

Måndag:
Mjällby – Varberg (19:00): 0-0
Kommentar: Mjällby är ett hajpat lag för dagen. Spelarpresentationerna för succé i sociala medier, de har värvat intressant och är framme i cupfinal. Men en annan typ av uppgift här för Blekingelaget. Helt plötsligt är de favoriter, ska föra spelet och har något att förlora. Även om jag itne tror på Jocke Perssons Varberg i år tror jag de kan stänga igen i en premiär.

Elfsborg – BK Häcken (19:10): 3-1
Kommentar: Häcken är ett annat lag som flugit fram på försäsongen. Slaktat allt de ställts inför och mittfältet har hyllats välförtjänt. Ställs mot ett Elfsborg som jag inte riktigt vet vart jag har eftersom de inte tävlingsspelat ännu den här säsongen. Men jag tycker nog Elfsborg är lite bortglömda - andra halvan ifjol var det bara just Häcken som tog fler poäng. Fått behålla stora delar av truppen och det finns mer att hämta av spelare som Holmén och Hult. Skön premiärmatch för Elfsborg på hemmaplan - tror de har bra chans för en miniskräll.



Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto