Publicerad på 22 Mar - 13:48

0
article-img
Foto: Bildbyrån

Fantasy Allsvenskan: Rekatochklart delar ut fina priser!


Krydda din allsvenska säsong med att ta ut ditt eget Fantasylag och gå med i ligan för Rekatochklart.com. Det är gratis att vara med och du kan vinna fina priser från oss samt vår samarbetspartner Here We Go som står för förstapriset på hela 5000 kr i presentkort för en sportresa.

Säsongens Fantasy Allsvenskan har öppnat upp spelet. Vi på Rekatochklart har självklart en liga även i år, med flera fina priser. Förra året var vi hela 700 deltagare som slogs om äran och den fina prispotten. 

Följande fina priser står på spel

  1. 5000 kr i presentkort på valfri sportresa (ex fotbollsweekend, golf eller padel) från Here We Go.
  2. Årskort till valfri allsvensk klubb säsongen 2024 (upp till 3500 kr)
  3. Valfri allsvensk matchtröja (värde ca 1000 kr)
  4. Valfri allsvensk matchtröja (värde ca 1000 kr)
  5. Valfri allsvensk matchtröja (värde ca 1000 kr)
  6. Superpresentkort (värde 1000 kr)
  7. Superpresentkort (värde 800 kr)
  8. Superpresentkort (värde 500 kr)
  9. 9-20:e pris: T-shirt och vattenflaska från Rekatochklart.com

Hur går jag med i Rekatochklart ligan?

1) Gå till Fantasy Allsvenskan och registrera ditt lag helt gratis
2) Klicka på Ligor & sedan ”Skapa och gå med i ligor”
3) Skriv in ligakoden dc7p6p
4) Ligan heter Rekatochklart.com

Vad är Fantasy Allsvenskan?

  • Ett spel där du tar ut en trupp bestående av allsvenska spelare. Gratis att vara med.
  • Varje trupp består av 15 spelare fördelat på två målvakter, fem försvarare, fem mittfältare och tre anfallare. Max tre spelare från samma lag. Inför varje omgång tar du ut en startelva och fyra bänkspelare.
  • Du får poäng när dina startspelare gör mål eller assist. Försvarare och målvakt får dessutom poäng när deras lag håller nollan. Gula/röda kort ger minuspoäng, liksom insläppta mål. Den spelare du väljer som lagkapten får dubbla poäng. Dessutom får offensiva spelare bonuspoäng för offensiva aktioner medan defensiva kan få det för defensiva aktioner.
  • Alla deltagare har samma budget att handla spelare för. Spelare kostar olika mycket beroende på hur många fantasypoäng de förväntas ta under säsongen. Nahir Besara är dyrare än Rasmus Schuller exempelvis. Efter att säsongen börjat kan spelare gå upp och ner i pris beroende på hur många som byter in/ut spelaren från sina lag.
  • Det gäller att samla ihop så många poäng som möjligt – flest poäng när Allvenskan summeras vinner.
  • Inför varje omgång kan du göra ett byte utan att det kostar dig några poäng. Det går att göra fler byten, men då kommer det kosta dig fyra poäng per byte. Om du inte gör ett byte en omgång kan du byta ut två spelare i nästa omgång.
  • Varje spelare har ett frikort per säsong. Då kan du göra så många byten du vill utan att det kostar dig några poäng.
  • Dessutom har varje spelare s.k. chip att disponera under separata omgångar under säsongen. Dessa är ”Parkera Bussen” (dubbla poäng för alla dina backar)
  • ”Två kaptener” (dubbla poäng för två spelare).

För att bli framgångsrik handlar det helt enkelt om att välja ut ett lag som tar många fantasypoäng. Håll koll på spelschemat (vilket lag har ett lätt schema på pappret), skador/avstängningar och vilka spelare som tar fasta situationer. Lägg upp en strategi för vilka spelare du vill byta ut/in kommande omgångar och när det är bäst att använda dina chips. Under säsongens gång kommer vi fylla på med innehåll om Fantasyn såsom köp/säljrekommendationer m.m.

Oavsett om du är en rutinerad Fantasyspelare eller om du testar spelet för första gången så garanterar jag att spelet är underhållande om du uppskattar Allsvenskan. Så se till att gå med i vår liga utan att passera gå.

Nyheter inför säsongen 2023

  1. Deadline för att göra byten och ta ut laget är flyttat till fem minuter före första matchen i omgången (tidigare var det en timme). Med andra ord kommer du kunna reagera på oväntade startelvor, plötsliga skador m.m.
  2. Målvakter får nu fem poäng för en hållen nolla (stället för fyra som det brukade vara). Samtidigt får de en poäng för två räddningar istället för tre som det brukade vara. Precis som vanligt är det bara att hitta en målvakt som ofta håller nollan och som dessutom gör en massa räddningar. Enkelt!
Inför och under säsongens gång kommer även vår rekare Christian Polsäter att skriva nyhetstexter med tips på spelare man bör och inte bör köpa till sitt lag. Håll utkik för att få lite användbara tips inför premiären.

Lycka till! 

/ Teamet på Rekatochklart.com

* Genom att deltaga i spelet så måste deltagarna samtycka till reglerna och integritetspolicyn.

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto