Publicerad på 8 Apr - 14:23

0
article-img
Foto: Bildbyrån

Fantasytips, spel & tankar – inför andra omgången!



Foto: Bildbyrån

Andra omgången inleds imorgon med Sundsvall-Hammarby klockan 15:00. Där har jag en spelrek på Bajen (läs reken här!) 

Övriga matcher: 

Degerfors – Häcken (17:30 på lördag) 

Kommentar: Noterbart är att Degerfors kommer spela på Behrn Arena i Örebro. Konstgräs i stället för Stora Vallas matta. Lite minskad hemmaplansfördel där. En speltanke jag har är Degerfors att ha över 4,5 hörnor (finns på LeoVegas, Unibet, Expekt eller Bet365). Skapade tio hörnor mot Djurgården och visade att de vill spela sitt eget spel. Bör kunna slå den hörnlinan. 

Helsingborg – IFK Göteborg (15:00 söndag) 

Kommentar: Helsingborg inledde med att förlora borta mot Hammarby med 2-1, medan Blåvitt slog Värnamo med samma siffror. Spelmässigt tror jag på en rätt tajt och målsnål match där under 2,5 mål nog är en bra startposition. 

Varberg – Kalmar (15:00 på söndag) 

Kommentar: Mycket oviss match. Oklar status på underlaget och vädret. Blir det stormbyar på en åker är känslan att det är födel Varberg. Avstår spel i den matchen. 

AIK – IFK Norrköping (17:30 på söndag) 

Kommentar: Tidigt ”krismöte” mellan två lag om lite oväntat förlorade i första omgången. AIK med 4-2 mot Häcken, Norrköping med 1-0 hemma mot Varberg. AIK har Malmö borta i nästa omgång medan Norrköping har Djurgården borta – riktig rysare att gå in med 0/1 poäng inför en så tuff bortamatch. Spelmässigt lutar jag mot en målsnål och tajt inledning, 0-0 i halvtid lockar till nära tre gånger pengarna. 

Mjällby – Djurgården (17:30 på söndag) 

Kommentar: Många, inklusive jag själv, hade frågetecken runt Mjällby inför säsongen. De inledde med att ta en tung trepoängar i Borås och har därmed lite andrum. Gräsmatch och det har varit lite dåligt väder, så även här tror jag under 2,5 mål är en bra startposition. 

Värnamo – Sirius (19:00 måndag) 

Kommentar: Värnamo gjorde en rätt bra premiär mot Göteborg. Kändes nervösa inledningsvis men kom in i matchen och kunde mycket väl fått med sig en poäng. Ställs mot ett Sirius som vände 0-1 till 2-1 mot Sundsvall. Spelmässigt tror jag på mål här. Kommer nog inte ta ett spel pre, men om inledningen av matchen ser hyfsat öppen ut kommer jag snegla mot ö2,25 om oddsen är rätt. 

Malmö FF – Elfsborg (19.00 måndag) 

Kommentar: Malmö gjorde ingen imponerande match mot Kalmar, men vann ändå hyfsat rättvist. Skapade klart flest och vassast chanser. Nu hemmapremiär och jag räknar med att de steppar upp lite grann. Elfsborg åkte på en tung hemmaförlust mot Mjällby, 0-2 var en rejäl missräkning. Nu tuff bortamatch på gräs. Tror inte Malmö bommar i hemmapremiären och asian -1 lockar till över dubbelt. 

POLSÄTERS BÄSTA FANTASYTIPS


I Fantasy Allsvenskan (där nästan 600 lag deltar i vår liga Rekatochklart.com) var det två olika lägen för många: 

- Kapten på Edvardsen – succé! 
- Kapten på Selmani – svordomar över stolpe ut. 

Några Fantasytankar om omgång två: 

- Behåll Elfsborgsspelarna. Många sitter på Rönning, Larsson och Ondrejka. Med 0-2-förlust i premiären och nu Malmö på bortaplan kanske många vill byta ut någon av dessa. Jag äger Larsson och Ondrejka och kommer hålla fast vid dessa då schemat efter Malmö är riktigt bra. 

- Axel Lindahl är ett bra val till 5.0. Sju inlägg mot Malmö FF och en offensiv utgångsposition. Så assister lär komma. Kalmar har dessutom ett okej schema framöver och kan mycket väl hålla en del nollor. 

- Hammarby gav ett bra besked i premiären mot Helsingborg tycker jag. Selmani visserligen mållös, men skapade en hel del. Jeahze var ett par minuter från hållen nolla, Ludwigson lika bra som vanligt. 

Kaptensval: Kommer nog spreta en del i den här omgången. 

- Kiese-Thelin är ett hett val för mig då jag äger honom. 
- Birmancevic är nog ett bra alternativ också. 
- För den som vill sticka ut är Jeahze ett bra val. Offensivt hot som ytterback och jag tror Hammarby har rätt bra chans att hålla nollan mot Giffarna.

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto