Publicerad på 18 Nov - 16:14

Här är de mest streamade VM-låtarna någonsin

Shakiras dunderhit ‘Waka Waka (This Time For Africa)’ från VM i Sydafrika 2010 dominerar i spelningar på Spotify och YouTube visar en undersökning genomförd av Rekatochklart. Totalt har låten spelats 3 879 084 700 gånger, varav 591 643 146 kommer ifrån Spotify. Dessa streams har genererat en intäkt på närmare 9 miljoner kronor.

Fotbolls-VM i Qatar har äntligen kickat igång och för att bygga på feststämningen väljer FIFA inför varje ny turnering ut världskända artister för att göra de officiella VM-låtarna. Detta har de gjort sedan 1990 när VM spelades i Italien. I snitt brukar det finnas ungefär 2-3 stycken låtar som klassas som de officiella sångerna eller hymnerna (anthems).

En djupdykning i statistiken från Spotify och YouTube visar att Shakiras låt ‘Waka Waka (This Time For Africa)’ är den som har överlägset flest spelningar på både Spotify och YouTube. På andra plats landar Pitbull, Jennifer Lopez och Claudia Leittes ‘We Are One (Ole Ola)’ från VM i Brasilien 2014 och på tredje plats hittar vi Nicky Jam, Will Smith och Era Istrefis låt ‘Live It Up’ som var officiell sång under VM i Ryssland 2018.

Sett till hur många gånger ‘Waka Waka (This Time For Africa)’ har streamats på Spotify kan man estimera att den har genererat en intäkt på närmare 9 miljoner kronor (2021 betalade Stim ut 1,50 öre per lyssning i Spotify Premium).

Om undersökningen
Undersökningen är baserad på statistik hämtad från Spotify och YouTube den 16 november.
‘La Cour des Grands (Do You Mind If I Play)’, ‘Let’s Get Together Now’ och ‘Boom’ är ej tillgängliga på Spotify. ‘Gloryland’ i originalversion är ej tillgänglig på Spotify.
Siffror på hur mycket Stim betalade ut per lyssning under 2021 kan ses här.

För mer information, vänligen kontakta:
Susanne Höglund, 56K Digital, [email protected]

Om Rekatochklart
Rekatochklart.com är Sveriges största och ledande online-community inom sportspel. Vi är en oberoende sajt och ej knutna till något specifikt spelbolag. Vårt primära mål är att tillsammans med våra skribenter och medlemmar förse Rekatochklarts läsare med spelanalyser och vinnande speltips. Rekatochklart ägs av Better Collective, en världsledande mediekoncern inom sportbetting.

https://www.rekatochklart.com/

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto