Publicerad på 31 Mar - 13:35

0
article-img
Foto: Bildbyrån

Inför Fantasysäsongen l Fem spelare att undvika


Rekatochklart storsatsar på årets Allsvenskan Fantasy och pumpar på med artiklar inför premiären. Om du inte redan gått med i vår liga där du kan vinna flera fina priser gör du det här. Igår listade jag några fyndspelare, du kan läsa den artikeln här. Idag fokuserar jag på spelare att undvika.

Det finns spelare som är helt uppenbara att undvika i Fantasyn. Men jag antar att ingen sund människa överväger spelare som Markovic (7.0), Gustav Svensson (5.0), Sören Rieks (7.0) eller Pavle Vagic (5.5). Vissa spelare är för dyra (Markovic), kommer ta för få poäng (Gustav Svensson) eller så är de inte ordinarie (Rieks och Vagic). Att varna för den typen av spelare känns inte så relevant, istället fokuserar jag på spelare med högt ägandeskap. Tycker mig ha hittat några spelare många äger men som åtminstone inte jag tror på just nu. Tänkbara fällor helt enkelt.

1. Ricardo Friedrich (5.5 och vald av 25%)

Visst, flest poäng av alla målvakter i fjol. Men har Malmö, Häcken och Djurgården borta i tre av de första sju matcherna. Inga supermatcher i övrigt heller. Det är ett tufft schema för ett Kalmar som jag tror kommer ha svårt att upprepa fjolårets succé. Bajens Dovin, Häckens Abrahamsson eller Mjällbys Törnqvist känns som bra alternativ för lika mycket eller mindre.

2. Simon Sandberg (5.5 och vald av 17%)

Bra truppspelare för Häcken då han kan hoppa in på flera positioner. Men ordinarie tror jag knappast Sandberg blir och då tycker jag 5.5 är en dyr prislapp för en back. Mjällbybackar är ett bättre alternativ än Sandberg i min bok.

3. Moustafa Zeidan (7.5 och vald av 7%)

Tuff konkurrens för Zeidan. AC, Pena och Hugo Larsson konkurrerar om mittfältsplatserna. Skulle kunna gå som ytter, men där finns Nanasi, Taha Ali, Sejdiu och Vecchia. Ali och Vecchia handplockade av Rydström Frågan är hur mycket speltid Zeidan egentligen kommer få? Att AIK ens (som det ryktas) hörde sig för om en tänkbar värvning av Zeidan i någon form säger väl en del.
Jag hade hellre gått för Bernhardsson i Elfsborg.

4. Abdelrahman Saidi (7.5 och vald av 16%)

Inget stort fan av den här spelaren. Rätt tuff konkurrens offensivt i Bajen, särskilt när Adi Nalic och Mikkelsen är tillbaka efter skador. Då är jag inte säker på att Saidi kommer vara en garanterad startspelare. Finns många andra bra alternativ i prisklassen och även billigare.

5. Christian Kouakou (7.0 vald av 7% av lagen)

Har ju gått skadad en stor del av försäsongen. Så innan vi får se honom stå på startlinjen kommer jag inte överväga att ta in Kouakou, som dessutom gjorde en lite sämre säsong i fjol än 2021.

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto