Publicerad på 6 Feb - 10:29

0
article-img
Foto: Bildbyrån

Spelskolan: Lär dig spela med Asian Handicap


Att spela på asian handicap har varit möjligt under en lång tid i Sverige men det har blivit mer populärt under de senaste åren. Idag har ett spelbolag som Bet365 ett stort antal spelmarknader inom just asian handicap och på många fler matcher än tidigare. I den här artikeln kan du lära dig mer om spelformen och hur du använder den på bästa sätt.

Vad är asian handicap?

Spelformen skapades i asian och kom till några av våra svenska spelbolag i början av 90-talet för att successivt bli en av våra mest populära spelformer på den svenska spelmarknaden. Det spelas av såväl nybörjare som proffs, även om många som använder det är vana spelare som vill få fram ett så bra värde som möjligt av sitt spel. Från början gick det bara att spela asian på 1X2-marknaden men idag finns det hos ett stort spelbolag som Bet365 på hörnor, mål, kort och mycket annat.

Den vanligaste marknaden inom asian handicap är asian 0 eller dnb som den också omnämns som. Det innebär att du spelar på något av lagen att vinna, men att pengarna återbetalas vid ett oavgjort resultat. Oddset blir något lägre jämfört med ett vanligt spel men du får som ersättning istället en typ av försäkring på spelet. Asian handicap 0 är ett bra spel vid jämna matcher där du tycker att något av lagen har större chans att vinna, men att risken för ett oavgjort resultat är överhängande. Om det blir oavgjort i matchen så återbetalas hela din insats.

Exempel på asian handicap

Det finns ett stort antal spelmarknader inom asian, men vi kommer att förklara några av alternativen som det spelas mest flitigt på, så att du enklare kan förstå hur det fungerar.

Asian 0

Den absolut vanligaste spelformen och den som troligen också är enklast att förstå som nybörjare. Du satsar på att lag A eller lag B vinner matchen, om ditt lag vinner så betalas pengarna ut som en vanlig vinst. Om matchen däremot slutar oavgjort så återbetalas pengarna till ditt spelkonto.

Asian +0.5

Här spelar du med ett halvt mål extra på ditt lag, således vinner du på både oavgjort och seger för ditt lag. Däremot kan du inte under några omständigheter få tillbaka din insats, utan spelet är detsamma som en vanlig halvgardering.

Asian -0.5

Du spelar med ett halvt mål minus, vilket innebär att det fungerar precis som ett vanligt 1X2-spel, men däremot får du ofta lite högre betalt än ett rakt spel. Detta trots att skillanden inte är någon alls.

Asian +1

Du satsar på ett lag men med +1 vilket innebär att ditt lag får börja med ett mål. Det räcker alltså att matchen slutar oavgjort för att ditt spel skall bli vinst. Om du satsar på Lag A och matchen slutar 1-1 så lägger du helt enkelt till ett mål på ditt lag, vilket ger dig en vinst på spelet.
 

Asian -1

Precis som vårt exempel ovan men tvärtom, du satsar på att ett lag skall vinna med minst två mål, eftersom ditt lag börjar med -1. Denna satsningen kräver att ditt lag vinner med minst två mål eller fler för att spelet skall gå in som en vinst. Oavgjort eller en uddamålsvinst rättas som förlust.

Asian handicap hos Bet365

När vi tittar på utbudet som Bet365 erbjuder för asian handicap så kan vi konstatera att det håller en hög klass med många alternativ att spela på. En medelstor match i Italien har asian för mål, 20 vanliga asian, första halvlek, hörnor och även på antalet kort.

Bet365 är således det spelbolaget som kan erbjuda dig ett stort antal alternativ för asian såväl på mindre som större matcher, och dessutom för flera olika marknader.

När är det bra med asian handicap?

Spelformen börjar oftast användas när du spelat på betting ett tag och lärt dig de vanligaste spelmarknaderna som över/under, 1X2, minusspel och liknande. Många gånger vill spelaren som börjar med asian ta nästa steg inom bettingen och lära sig hur man får ut så mycket värde som möjligt av varje spel.

Den som är duktig på betting spelar oftast med singlar och värderar sina insatser beroende på vilket spelvärde som oddset ger. Duktiga spelare använder ofta units för att värdera sina spel vilket brukar vara ett riktmärke mellan en till fem units, där ett är den lägsta insatsen och fem den högsta. På detta viset får spelaren en disciplin kring sina spel och kan lättare hålla koll på vilken insats som används.

För ytterligare beskrivningar och fler förklaringar om asian handicap, besök vår asian handicap guide som förklarar alla marknader inom spelformen.

18+. Stödlinjen.se. Spela Ansvarsfullt.

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto