Vilken underbar match att se fram emot. Det är faktiskt första gången som lagen möts sedan Super Bowl LIV.

49ers gjorde en av årets bästa värvningar i denna vecka genom att plocka över RB-ässet McCaffrey från Panthers. HC Shanahan vet hur en slipsten skall dras och det här blir bra för 49ers. De får också tillbaka flera bra spelare på båda sidor av bollen och det är klart att 49ers har en vettig chans att vinna. MEN jag tänker tvärtom. Jag tycker Chiefs spelade bra mot Bills och var bättre än väntat. De får också tillbaka en av sina bättre defensiva pjäser i LB Gay.

Jag tror stenhårt på Chiefs och QB Mahomes i den här outingen. Jag väljer att spela Chiefs -1 till oddset 1,86 hos bet365 .com.

Värt att notera:

1. Chiefs offensiva lina är i mitt tycke den egentliga flaskhalsen här. Chiefs OTs Brown och Wylie måste steppa upp och det är klart att det blir tufft mot 49ers som ÄR vassa, men samtidigt måste de bli bättre och det måste steppa upp idag.

2. Chiefs run defense lär bli testad i omgångar idag. Dels för RB McCaffrey, men också för att det är det spel som 49ers vill spela. QB Jimmy G kommer bli en vinnare med sina RBs. Han kommer därmed behöva kasta färre och det är positivt för 49ers. Jag nämnde i ingressen att en av Chiefs bästa spelare, LB Gay kommer tillbaka och han kommer att stabilisera spelet för Chiefs. Alla lag kommer alltid våga utmana Garappolos bollar i luften = varje lag kommer fylla boxen med folk = springspelet kommer synas.

3. Varför jag går på Chiefs? Jo, för jag såg flera riktiga spännande saker i matchen mot kanske ligans bästa lag, Buffalo Bills och det var framför allt offensivt. QB Mahomes fann WR Schuster som tog emot hela 113 yards och en TD. MEN det stoppade inte där. Såväl rookie Skyy Moore började röra på sig och fick förtroende av Mahomes. 49ers secondary är skadeskjuten och det är här som Mahomes kommer finna hål på hål på hål och med en sådan stark offensiv som senast = då kommer de vara tunga att stå emot. Och då har jag inte ens nämnt TE Kelce ännu som är Chiefs bästa vapen...

4. 49ers har snittat 340 yards per game varav 124 rushing yards. Addera också till 20 poäng framåt per game. Det är klart att alla dessa siffror kommer öka med nyförvärvet McCaffrey. MEN det är ändå 49ers defense som är deras "melodi". De är nr 1 i totalt tillåtna yards och nr 2 i passade yards tillåtna (innan skadorna). 49ers kommer bli bättre och bättre. Jag har dock svårt att se 49ers orka stå emot Chiefs högoktaniga offensiv.

5. Chiefs snittar 382 yards per outing med 279 passade yards och ett snitt på 29,8 poäng framåt. Jag ser framför mig att 49ers kommer få tufft att stå mot i andra halvlek. De kommer försöka stänga 49ers springspel och därmed utmana Jimmy G, samtidigt som de kommer gasa på med sin offensiv.

6. Lagen har mötts 14 gånger genom åren och är 7-7, men över de fyra sista åren är Chiefs 3-1.

Vad ni än gör; missa inte den här matchen. Det kommer vara omgångens bästa match och jag tror det kan vara jämnt ett tag, men Chiefs offensiv måste bli för tuff för 49ers att stå emot. Jag spelar Chiefs -1 till oddset 1,86 hos bet365 .com.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip