Den sista matchen från Divisional Round står mellan 49ers vs Cowboys. Vilken showdown i NFC! Frågan är om någon av dessa orkar mäta sig med Eagles, men det är nästa puck. Idag gäller det att vinna eller försvinna.

Jag var helt inne på att Brady's Bucs skulle vinna komfortabelt mot Cowboys senast, men istället fick vi se en helt fläckfri match från framför allt QB Prescott och en ivrig pass rush toppad med fenomenet Micah Parsons som satte stopp för en sorglig Bucs offensiv, där antal löpna yards på marken var få. Brady gjorde allt i sin makt för att försöka lyfta Bucs, men deras offensiva lina och springspelet har varit undermålig hela året. Men kudos till Cowboys; bäst när det gällde. Nu står 49ers för motståndet och det är en helt annan uppgift. 49ers defense har inga fläckar alls och frågan är om Cowboys Prescott kommer få något andrum i sin passningsficka. Jag tror inte det.

Mitt spel blir återigen en kombo som jag satte igår när Chiefs vann matchen moneyline och ledde med -7 i halvlek (jag hade -5-5). Idag kör jag 49ers moneyline och att RB McCaffrey gör en touchdown till oddset 2,28 hos Unibet.com.

Värt att notera:

1. 49ers har varit en solskenshistoria sedan rookie Brock Purdy kom in ner Jimmy G gick ner skadad. Han är 6-0 som starter och har en passer rating som vittnar om stordåd - 121,4. Makalöst! Om vi tittar djupare på Purdys leverans kan vi också konstatera att 49ers varit nr 1 i antal gjorde poäng framåt per match (snitt om 34,8), yards per play (6,8) och yard per passning (8,8). Något rätt gör killen och HC Shanahan. Det vi alla trodde skulle bli katastrof har istället blivit en solskenshistoria.

2. ...men den värvning som förändrade hela 49ers säsong var när GM Lynch och HC Shanahan trejdade för RB Christian McCaffrey. Det har varit hyfsad "smooth sailing" sedan dess. Lynch och Shanahan har verkligen en sann förståelse för den psykologiska delen av fotbollen. De visste att de fick en suverän fotbollsspelare i omklädningsrummet, men de hade också räknat ut att människa McCaffrey var ännu större. Den som har de absolut bästa förutsättningar idag för en s.k. "field day" är Christian McCaffrey. Han möter ett Cowboys run defense som är relativt blekt. De blev aldrig testade mot Bucs, eftersom Playoff-Lenny var i dvala och har så varit hela året. Nu blir det andra bullar. McCaffrey har sprungit ihop 1 346 totala yards för 11 totala touchdowns sedan han blev skeppad från Panthers. 49ers är också obesegrade sedan han anlände. Det är mumma!

3. 49ers är 8-1 på hemmaplan i år.

4. Cowboys RB2 Pollard har varit extrem viktig för Cowboys springspel. I mitt tycke är det han och inte Zeke Elliott som står som RB1. Om vi jämför de 40 senaste löpningar dem emellan har Pollard 157 yards emedan Elliott har 74 yards. Mot Bucs spelade Pollard 58% av Cowboys offensiva snaps. Idag möter han dock ett run defense som inte är helt enkelt att penetrera.

5. Om vi tittar på 49ers motstånd det här året, har det varit en hyggligt enkel grundsäsong för dem. Nu är det verkligen "the real deal" mot Cowboys explosiva offensiv när den går på alla cylindrar, men hur jag än vänder och vrider på det känns det som att 49ers lag har bättre spelare på samtliga nyckelpositioner utom QB, där Prescott är riktigt bra när han är bra och riktigt svag när han är svag. 49ers Purdy är bara sig själv, men han kommer bli testad i afton. Det kommer testas i tid och otid, Det Purdy har som få andra har är just en av ligans absolut främsta offensiva lina.

6. All-time stats mellan 49ers och Cowboys är extra fascinerande. Den berättar 17-17-1. Huvva!

För mig landar det i att 49ers har ett riktigt speciellt lag i år med toppspelare på båda sidor av bollen. Nu har man även ett extremt springspel, där McCaffrey är körsbäret på toppen, grädden på moset, pricken över i - kalla det vad ni vill, men McCaffrey är enligt mig dagens game changer för 49ers. Jag spelar på vinst för 49ers och att McCaffrey gör minst en touchdown till goda 2,28 i odds hos Unibet.

/RoloMartins
This is the stats tab
This is the post tip