Thursday Night Football. Den har matchen var tidigt vinklad till 49ers favör på hemmaplan och för att Niners imponerat i sina första två outings. De kan bättre ej tu tal om det, men när skaderapporten släpptes igår undrar jag ens hur Giants skall mäkta hålla jämn fart med Niners. När RB-ässet Barkley är borta. När tackle Thomas är borta. När guard Bredeson är borta. När linebacker Ojulari är borta plus ytterligare tre frågetecken. NÄR skall Giants kunna vara en vettig motståndare i afton? Mitt svar är att det kommer de inte vara. Det är inte over and out, men hyggligt nära.

Om vi då tittar på oddsen ligger linan på -10.5 49ers. Moneyline visar 1.18 i odds. 49ers är enormt stora favoriter och det är bara att släppa handicapspelet full tid och moneyline. Var finner vi då spelvärde? Vi är alla medvetna om att 49ers tillsammans med framför allt Cowboys varit bäst i NFL över de första omgångarna, där Giants varit svaga efter ett hyggligt bra fjolår. Giants kan bättre, men om du tappar nyckelspelare i offensiven är det svårt att skapa bra förutsättningar framåt för att göra poäng. RB Barkley, som jag tycker Giants har ”lowballat” i förhandlingar och annat, är en sådan integral del av offensiven. Med honom borta är Giants offensiv endimensionell.

Jag gillar spelvärdet i att 49ers kommer leda med -6.5 poäng i halvlek mot Giants. Hos Unibet .com får vi 1.77 i nuläget och det tycker jag är hämtgurka. Dels för att Giants själva har ”stapplat” ut i sina två första matcher. 0-40 mot Cowboys och sedan ligga under med -20 poäng mot Cardinals (som är sämst i ligan) för att sedan lösa det till slut (bra jobbat). 49ers å sin sida har sådana playmakers att de tidigt bör ta kommandot och därifrån kontrollera matchen.

Jag tar oddset 49ers -6.5 i halvlek.

Värt att notera:

1. Giants QB Daniel Jones har kastat på tok för många interceptions och det har självfallet satt Giants i bakvattnet i de första två matcherna. I år har han tre interceptions på 65 passade försök. I afton möter man det lag som var bäst i ligan under fjolåret när det gällde att plocka interceptions och har till dags dato på de två första matcherna redan plockat in fyra interceptions. Det om något är illavarslande för Giants.

2. Det största bekymret för Giants är inte QB Jones, utan det är att RB Barkley är borta. Sedan 2002-säsongen har han stått för 40% av den offensiva playcallingen. 40%! Ändå är det Barkley som Giants management ”lowballar” i kontraktsförhandlingar. Det ogillar jag. I fjol slutade han säsongen med 1 312 rushing yards + 338 mottagna yards plus 10 touchdowns av Giants totalt sett 38.

3. Giants offensiva lina som är rejält skadeskjutet till denna outing har över de två första matcherna tillåtit 10 sacks (med en OK-offensiv lina). I afton är det etter värre. Pass på!

4. 49ers RB McCaffrey som kan och gör allt kommer ha en field day om Niners spelar honom som de gjort tidigare. Sidospel på matchen kan vara en TD av McCaffrey. Giants defense har tillåtit 273 rushing yards genom två matcher. Det är nr 7 sämst i hela NFL. Huvva!

5. 49ers och HC Kyle Shanahan har hela offseason haft QB Purdy som sin starter; det är lätt att förstå. Det är kul att se Niners offensiv. De rör sig mest av alla lag pre-snap och de utnyttjar till fullo sina starkaste entiteter och håller sig till det. Fullback Juszcyk är fullt användbar i så många lägen. QB Purdy litar till fullo på sina vapen. Han är ofta i shotgun i typ 60% och pricksäker med sina kast. Även om Purdy hade en ”hygglig” outing mot Rams låg hans passer rating på 93, vilket är under hans normala insats. Några pass var för höga och långa, men som HC Shanahan och Purdys vapen; Aiyuk och Samuel - ”keep pushing them!”. Förtroendet finns där och det gör skillnad.

Jag tar spelet 49ers -6.5 i halvlek till oddset 1.77 hos Unibet .com. Jag är övertygad om en fullskalig offensiv från start till slut och då skall Niners leda och kontrollera tidigt.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip