NFC-finalen är inte heller den helt lätt att lösa även om 49ers är klara favoriter. Det mesta talar för 49ers, men det omklädningsrummet som Lions besitter är i stort sett fläckfritt och de är övertygade om att de kan slå 49ers. Det gör att den här matchen kommer bli tajt som i AFC-finalen.

Jag har själv svårt att välja vem som vinner, men jag är övertygad om en sak och det är att Lions RB Gibbs kommer scora minst en TD till oddset 2.20 hos Unibet .com. Det blir mitt speltips i den här outingen. Gibbs har snittat 15 löpningar per outing under den här säsongen inklusive playoffs. Ett snitt på 85 scrimmage yards och 13 scrimmage TDs. Mot Bucs senast skötte sig Gibbs galant. Han hade 74 rushing yards + 40 mottagna yards och om 49ers tillåter Gibbs +100 scrimmage yards, då har de ett problem. 49ers stora svaghet finns just här; run defense. Det gör att Gibbs kommer springa ofta och länge och om Lions är 1 and goal, Gibbs kommer få bollen.


Värt att notera:

1. Det är kommer också bli en showdown. Två helgrymma offensiver de luxe. 49ers snittar 398 yards och 29 poäng per outing emedan Lions snittar 394 yards och 27 poäng per outing. Inspirerande och imponerande. Det båda lagen har som är guldkantat är springspelet, där båda är topp 5.

2. Lions springspel med Gibbs och Montgomery är svårtäckt i och med att Lions har ligans bästa offensiva lina om du frågar mig. Statistiken berättar detsamma. Med Gibbs och Montgomery på topp kommer 49ers få det tufft att stå emot deras löpningar. Gibbs snittar 5.2 yards per löpning i år och han är stark efter första kontakten. Noteras bör att 49ers bästa "run defenders" Ferelle och Armstead har haft stora bekymmer med skador.

3. RB Gibbs kommer få chansen "outside the tackles". Här är han extremt explosiv och 49ers måste vara vakna här.

4. Lions RBs har fått springa för +25 löpningar i båda slutspelsmatcherna och de kommer inte ändra på det. 49ers run defense måste finna rytmen, annars kommer Lions att kontrollera bollen mer.

5. 49ers är 3-4 på säsongen när de tillåtit +100 yards på marken. De är 10-1 när de tillåtit -100 yards. Notera detta. Lions snittade 135 yards per game under den här säsongen. Lions är 5-0 när endera Gibbs eller Montgomery springer för +100 yards.

6. Packers sprang för 136 yards i Divisional Round. Packers RB Jones sprang för 6 yards per löpning. Jag tycker Gibbs och Montgomery hos Lions är minst på samma nivå.

Jag nyper Lions Gibbs att springa in minst en touchdown till oddset 2.20 hos Unibet .com.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip