San Francisco 49'ers (9-1) vs Green Bay Packers (8-2). Levi's Stadium är mötesplatsen. 49'ers är favoriter och linan ligger på -3 i Las Vegas.

Jag har alltid haft en förkärlek till Aaron Rodgers quarterback-spel och i afton, i primetime, måste Rodgers verkligen leverera om hans Packers skall rida ut den förväntade storm som tornar upp sig i Santa Clara, Kalifornien. Notera också att Rodgers favoritlag som ung "kalifornian" var just 49'ers. Med Rodgers i laget är du aldrig borta ur en match. Han finner i 9 av 10 fall ett äss i rockärmen. Den typen av spelare förtjänar för evigt Hall of Fame-respekt.

Packers kommer utvilade till den här matchen emedan 49'ers reste sig ur askan mot Cardinals (16 raka poäng) och vände till vinst. Packers har haft skadebekymmer i offensiven och ett tydligt tecken på det är att Rodgers har kastat till 14 (!) olika receivers. Nu är dock superstjärnan WR Adams på "tårna" (pun intended) igen och lär bara bli bättre och bättre. Notera i samma andetag att Rodgers har kastat för 2 718 yards (vid två tillfällen +400 yards) med 17 touchdowns och bara 2 INT.

Vad säger vi då om 49'ers? 9-1 i år och HC Shanahan har fått suverän snurr på sitt lag som är dominanta på båda sidor av bollen. Det är imponerande. En mix som alltid borgar för stordåd. Jag tyckte dock att de såg en aning sämre ut senast mot Cardinals, men laget kunde ändå repa mod och reda ut Cards framfart. Till slut. Cards ser också bättre ut nu, men har bara tre segrar i ryggen. Nu möter man Rodgers Packers som är 8-2. QB Garoppolo har verkligen skött sig med den äran i år och har satt 11 TDs de senaste fyra matcherna, men han har också tyvärr hela 10 INT till det, vilket är not good. Du har definitivt inte råd att ge bort bollen till Packers, men som sagt - minst en INT i 8/10 matcher. Packers secondary är också något av lagets rättesnöre med suveränt spel över hela säsongen.

Värt att notera:

1. Packers Aaron Rodgers har 138 pass utan att kasta en INT. Det säger det mesta om Rodgers. Det är också läge att berätta att 49'ers secondary "slarvat" lite på slutet och tillåtit +26 poäng i sina tre senaste matcher. NU möter de en contender som kanske har ligans bäste QB med Rodgers i laguppställningen. Pass på.

2. 49'ers största chans att vinna den här matchen kommer gå via marken och spel från Coleman och Breida (dock tveksamt startande). Packers tillät 125 rushing yards senast och här måste laget steppa upp - nu. Vi vet om att 49'ers offensiv har flera starka receivers och TE questionable, där TE Kittle är mest saknad om han inte spelar, men som sagt: Sanders och Samuel har haft skadebekymmer och det gör att 49'ers playcalling kommer innebära många försök för RB Coleman.

3. 49'ers är det enda laget i årets NFL som är rankade topp 5 vad gäller offensiv och topp 5 gällande defense. Starka papper!

4. 49'ers har snittat 225 yards på marken med sitt springspel mot lag med rush defense som ligger i botten av ligan. Packers ligger på plats nr 25 gällande rush defense. En intressant stat att notera.

5. 49'ers snittar 29 poäng framåt per match och är topp i NFL med det. Packers snittar 25 poäng framåt per match.

6. All time-stats mellan lagen visar totalt 67 möten, där Packers har 36 vinster mot 49'ers 30 och en oavgjord.

Jag är inne på en stenhård battle lagen emellan och det blir tajt mot slutet, men Packers +3 blir det spel som jag landar i. Jag spelar det hos LeoVegas , Unibet eller 888sport till oddset 1,97.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip