49ers kliver in i slutspelet i Divisional Round mot "skrällen" Packers. Jag hade just Packers +7.5 mot Cowboys och jag hade en lugn afton, eftersom Packers sopade banan med storfavoriten Cowboys som "i vanlig ordning" chokade när det betydde som mest. Jag, som alla andra, blev imponerad av QB Love's insats som berättade 272 passade yards med ett snitt om 17 yards per pass med tre touchdowns och en passer rating på 157. Sannerligen imponerande. Det var väldigt kul att se hur hela, unga Packers lyfte sig. Det var nya mottagare på nästan varje pass. Love spred bollarna till åtta mottagare och det var kul att se. Hela Green Bay behövde detta.

...MEN i afton är det dock en helt annan potatis. Det har gått drygt tre veckor sedan 49ers A-lag och starters spelade tillsammans. Redan 31 december var 49ers nr 1 seedning klar. Det gör att 49ers trupp är helt skadefri. Linan i Vegas berättar att 49ers är storfavoriter (-9.5) och det är klart att laget skall vara favoriter.

HC Shanahan kommer säkerställa springspelet från "the get go". Bra fotbollslag finner alltid en stark väg att springa med bollen och just 49ers är exceptionellt bra på marken. De är ett topp 5-lag när det kommer till rushing attack i NFL (se 140.5 yards per match) med 4.8 yards per löpning. När vi sedan vänder på kuttingen är 49ers topp 3-defense mot rushing attack (tillåter bara 89.5 yards per match) och det är då vi finner en av kvällens x-faktor; Packers är nämligen femte sämst i NFL och tillåter hela 128 rushing yards per game. Notera detta.

Jag är övertygad om att 49ers kommer ta taktpinnen direkt och gillar oddset 49ers -4.5 till oddset 1.76 hos bet365 .com.


Värt att notera:

1. Jag gillar mitt speldrag som är 49ers i ledning med minst -4.5 poäng i halvlek. Under säsongen har 49ers varit dominanta i första halvlek med ett snitt om 15.7 poäng per match. Den statistiken ger 49ers en tredjeplats i mest producerade poäng i första halvlek i NFL. Vinner 49ers "coin toss" kommer de med garanti att välja bollen. De vill direkt sätta plattan i mattan och därifrån försöka leda matchen från början till slut.

2. 49ers har ytterligare en fördel i statistiken och det är i en viktig aspekt av matchen; takeaways. 49ers defense snittar dryga 2 per match, vilket ger 49ers nr 5 i NFL. Packers är inte i närheten av det.

3. Det har utlovats regn till matchen. Notera det.

4. Packers har förlorat i två av de tre senaste matcherna när lagen mötts i slutspelet. 49ers har vunnit sex raka matcher (med sina starters) efter sin bye-week med +12 poäng. Det är starka papper. Jag tror Packers QB Love måste fortsätta på den inslagna världen (10 touchdowns utan en interception) om Packers skall vara med.

5. 49ers MVP är RB McCaffrey och han har en spännande outing idag, eftersom Packers defense mot spring är nr 28 i NFL. Det kommer synas idag. McCaffrey vilade vecka 18, men var ändå nr 1 i NFL med 1 459 yards. Det är karriärsbästa från McCaffrey. Han sprang även in 14 touchdowns och totalt 21 touchdowns. Det är en bisarr statistik när man ser att McCaffrey nått end zone 24 gånger vid 30 försök inklusive slutspel sedan han kom till 49ers

6. 49ers har vunnit sex raka Divisional Rounds. Det är starka papper. QB Purdy snittar 9.6 yards per passningsförsök i år. Han leder ligan i passer rating med ett snitt om 113 och en QBR om 73, samt nr 3 när det kommer till touchdownspass. Han ÄR bra. Glöm inte det.

7. Hur jag än vänder och vrider på det ÄR 49ers en mardrömsmotståndare för Packers. 49ers är ett s.k. top run-blocking team som passar Packers hemskt illa. Kolla in LT Williams (kanske bäst i hela ligan), men följ även de övriga på den offensiva linan. De har inga fläckar om du frågar mig. När du sedan lägger till TE Kittle som är en av ligans bästa run-blocking TE. Då har jag inte nämnt fullback Juszczyk. Packers älskar att spela nickel defense coh det kommer inte att gå mot 49ers.

Jag blev småkär i Packers mot Cowboys, men resan tar slut här idag. 49ers är enligt mitt sätt att se på det på tok för starka och då framför allt på marken. Om ni skall spela något sidospel kan RB McCaffrey och dubbla touchdowns vara ett bra spel. Jag spelar dock 49ers -4.5 i halvlek till oddset 1.76. Jag ser 49ers vs Lions i NFC Championship 2024...

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip