Game of the week i min värld. 49’ers (8-0) tar emot Seahawks (7-2) på Levi’s Stadium i Santa Clara.

49ers har genomgått en snabb rebuild och är nu ett av ligans bästa lag. En utmärkt QB i Garoppolo. Två grymma RBs i Coleman och Breida. Nyförvärvet WR-ässet Sanders i en dynamisk kombo med TE George Kittle. Lägg dessutom till NFLs bästa defense och vi har en stor del av årets framgångar serverat på ett fat. Jag högaktar också HC Kyle Shanahan som är en mastermind när det gäller fotbollskunnande. Hans pappa Mike Shanahan är en levande coachlegend...

Seahawks är inte mycket sämre som lag. QB Wilson spelar sin bästa fotboll på mången god dag. Hans siffror är magiska: 68,3 i completion rate, 2 505 yards, 22 touchdowns och bara en INT. Idag kommer även nyförvärvet från Patriots Josh Gordon att göra debut och det är en spännande värvning.

Värt att notera:

1. 49ers besitter ligans bästa defense. De tillåter bara 138,1 passing yards per game = enastående.

2. 49ers vet att Seahawks har ett svagt secondary (28 plats i NFL till dags dato), vilket gör att WR/TE Sanders/Kittle kommer få många bollar. 49ers har haft stora framgångar i år genom att springa med bollen (55% av spelen har varit via marken med ett snitt på 171 yards framåt och 29 poäng i snitt per match), men Seattle har ett vasst run defense och det gör att 49ers plan måste vara att spela mer via pass än spring.

3. TE Kittle är i nuläget listad som tveksamt spelande, men detta vet vi först en dryg timma före match. Kittle har ett monster-år hittills och är 49ers ledande receiver med 46 mottagningar för 541 yards.

4. Seahawks RB Carson har snittat 101 yards på marken för 2019. Idag möter de ligans totalt sett bästa defense, men om det finns någon liten svaghet hos Niners defense, då är det run defense. Räkna med att Carson får många försök idag.

5. 49ers bäste linebacker Kwon Alexander är borta i afton = tapp för defense, men samtidig får laget tillbaka två spelare till den redan starka offensiva linan = Garoppolo kommer få kasta en del i afton och då främst mot WR Sanders.

Det här är en toppmatch. Jag bygger mitt spel på att 49ers synar Seahawks secondary tidigt och ofta, vilket gör att WR Sanders kommer få chansen att göra TD. Jag spelar honom som TD-görare hos Unibet , LeoVegas eller 888sport till oddset 2,20.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip