NFC West Champions 49ers (13-4) vs Seahawks (9-8) inleder Wild Card Round 2022/23 under lördagen.

Den här matchen är i min mening den fajt som kommer vara minst dramatisk i helgen. Jag kan inte för en sekund se hur Seahawks skall orka matcha 49ers på någon sida av bollen. Så väl som 49ers har spelat på slutet saknar nästan motstycke i år. Först gick QB1 Lance ner. In med "jojon" Garoppolo som dock spelade bättre än väntat, men som i sin tur också gick ner pga. skada. In kommer Brook Purdy. Vem undrar du med all rätt. Jo, QB nr 3 hos 49ers. Det här kommer gå åt pipsvängen, men vad sker och citatet "only in the NFL" har aldrig varit mer passande. Purdy har vunnit sina första fem matcher som han startat i. Han har kastat för 11 touchdowns mot låga två interceptions. Helt fantastiskt. Notera också att Purdy är den förste rookie i 49ers långa och framgångsrika franchise som kastat 11 touchdowns när han startat.

Seahawks å sin sida halkade in när Packers åter visade sig från sin sämsta sida när Lions skulle besegras hemma på Lambeau. Packers krackelerade åter som lag och när bilden på QB Rodgers och WR Cobb omfamnar varandra genom spelartunneln efter matchen; ja, då kände i alla fall jag att deras tid i Packers (spekulativt självfallet) var över. Seahawks QB Geno Smith måste vara "comeback player of the year" med sitt spel. En kille som jag följt noga sedan han började i Jets och var bara en omogen dussinspelare. Han spelade i korta perioder i andra klubbar, men i just Seahawks under en stark organisation och bakom Super Bowl-vinnaren QB Russell Wilson (vad har hänt där? Ridå!) har han mognat på alla plan och de facto är hans completion rate om 69,8 procent bäst av alla QBs i år. Han kastade också för hela 30 touchdowns mot 11 interceptions. Seahawks draft för 2022 var också den grym. CB Woolen är ett äss. Deras unga offensiva lina är stark. Som sagt; till skillnad från Broncos som sålde smöret och tappade pengarna med fd. Seahawks-ässet Wilson, har Seahawks varit en av årets allra roligaste överraskningar. MEN det tar slut nu.

Jag väljer att spela 49ers -6,5 efter första halvlek till oddset 1,90 hos bet365 .com.

Värt att notera:

1. 49ers var som sagt nästan borträknade efter att även Garoppolo gick ner sig, men som sagt; allt har landat rätt sedan dess. En av de smartaste moves som gjordes av GM Lynch och HC Shanahan var att plocka över en av ligans bästa och mest rutinerade RBs i form av Christian McCaffrey (nr 8 i ligan 2022 grundserien, trots tidiga skador och som alltid älskat att möta just Seahawks). All Pro och Pro Bowl playmaker. En bra kille i omklädningsrummet. Om vi sedan lägger till att 49ers har en av ligans bästa TEs i Kittle. En av ligans bästa "jack of all trades and positions" WR Deebo Samuel och fått tillbaka RB2 Mitchell lagom till slutspelet, samt har ligans bästa LT i Trent Williams. Det säger bara en sak; en sjukt jobbig offensiv att möta för alla försvar. När jag sedan skriver att det INTE är 49ers största USP, utan 49ers har dessutom ligans bästa defense, då förstår du åt vilket håll det här barkar. En offensiv som skapar kvicka poäng framåt och sedan har ett stenhårt defense som stoppar motståndaren från att göra poäng är svåra att slå. För alla lag.

2. 49ers defense är inte roligt att möta. De snittar bara på 16 tillåtna poäng per match och tillåter totala yards om 300,6. Lägg därtill att de bara tillåter 77 rushing yards per outing. De är otroligt starka!

3. 49ers har vunnit 10 raka matcher och det är skönt att ha i ryggen när man inleder ett slutspel. Under den här tiden har de som sagt sett till att åtta av tio lag som de spelat mot inte nått upp till 20 poäng framåt. Det är riktigt bra.

4. 49ers Nick Bosa får en egen punkt. Han satte nämligen 18,5 sacks under grundsäsongen. Notera det. 49ers Aldon Smith har rekordet om 19,5 sacks. Wow!

5. Just det. Med McCaffrey som RB är 49ers 10-0. Notera det.

6. Seahawks har som sagt spelat över allas förväntan och att bara ta sig till slutspel är en succé. Om de skall ha någon som helst chans måste QB Smith i tid och otid våga skicka de långa bollarna när läge infinner sig. Han har trots allt WR-ässen Metcalf och Lockett att tillgå. Det är två riktigt bra receivers. Lockett har 175 yards och 16 mottagningar över två matcher mot 49ers i år. Det är starka papper. Lockett har också spelat sex slutspel genom åren och har såväl rutin som kapacitet att glänsa mot 49ers secondary. Jag har svårt att se det, men återigen; alla matcher skall spelas.

Jag är som sagt övertygad om att 49ers är en nivå upp i den här outingen. Jag är också övertygad om att de gärna tar bollen direkt för att skaffa sig en sju poängsledning och sedan aldrig släppa den. Jag gillar spelvärdet i -6,5 i första halvlek till oddset 1,90 hos bet365 .com.

/RoloMartins


This is the stats tab
This is the post tip