Bears tar emot 49ers på hemmaplan. I min "statistikbok" inför säsongen hamnar Bears på den absolut sista platsen i årets NFL. Laget har en lovande QB i Fields och de har bytt ledande management, men tyvärr har teamet inte fyllt upp de luckor som tappats vad gäller spelare under offseason. Det kommer synas. På andra sidan står 49ers som gick hela vägen till ett NFC Championship under fjolåret och det var väl Garappolo som "sådär-QB" när det gällde som mest. Vill inte kasta Jimmy G under bussen, eftersom han trots allt tog Niners till NFC Championships, men det var hans "icke-leverans" när det gällde som mest som gav en fadd eftersmak. MEN övriga delar höll en väldigt hög klass. Nu har Jimmy G fått sätta sig på avbytarbänken och in kommer 49ers tunga investering - Trey Lance. Nu får andraårsspelaren äntligen vara nr 1 som skipper och jag är övertygad om att det kommer bli toppen.

49ers är stora favoriter och skall så vara. De kommer vinna matchen, men spelvärdet ligger i att 49ers WR-äss Brandon Aiyuk kommer ta emot över 50 mottagna yards under matchen. bet365 .com ger oss underbara 1,90 (kommer sänkas) och jag nyper det idag!

Värt att notera:

1. Det kommer naturligtvis bli mycket surr om QBs Fields och Lance. De båda plockades tidigt i draften och Fields är den som har mest matcher (+200 fler passningsförsök under sina vingar), men potentialen till stor succé ligger hos Lance. Han har i mitt tycke alla goda förutsättningar för att lyckas till skillnad mot Fields. Hur menar jag då? Jo, 49ers har omgett Lance med en bra offensiv lina, där LT Trent Williams fullständigt dominerade under fjolåret. I år kommer även McGlinchey på RT tillbaka efter skadan som höll honom borta från hela säsongen i fjol. Notera det. När det gäller spelare att kasta eller ge boll till heter hans vapen Deebo Samuel som kan göra allt. TE Kittle som är en av de främsta om form och fräsch. Sedan en av mina favoriter i hela NFL - WR Brandon Aiyuk - som kommer få mitt speltips i den här outingen. Aiyuk kommer få sitt genombrottsår i år om du frågar mig. Han har varit bra innan, men i år kommer det smälla till rejält. QB Lance måste vara bra, men till skillnad mot Fields behöver han inte vara exceptionellt bra.

2. Bears är 1-7 i sina åtta senaste säsongspremiären och de har inte slagit 49ers sedan 2018. Jag har också noterat att 49ers är 6-1 på gräs. Ha det i åtanke.

3. 49ers defensiva lina kommer göra livet surt för QB Fields. 49ers defense är ett av ligans främsta. Det som är än mer tilltalande om du är 49ers-fantast är att linan är ung och ruggigt bra. Erik Armstead är grym motor och Nick Bosa kommer testa RT Reiff ofta och gärna. Den matchen i matchen är jag övertygad om att Bosa kommer vinna. Bears QB Fields är mobil och det måste han vara, annars kommer han bli "cementerad" i marken från Bosa och gänget. De facto är att 49ers är bäst på samtliga nyckelpositioner frånsett kanske quarterback i nuläget.

4. Varför Ö50 mottagna yards på Aiyuk till oddset 1.90 bra betalt? Jo, den som QB Lance känt sig mest trygg med när TE Kittle varit ljumskskadad är just Aiyuk. Det är honom som Lance vänt sig till när han känt sig trängd, men framförallt för de långa bollarna som Lance kan hiva. Jag sade det i ingressen och jag säger det igen; Aiyuk är den WR som jag ser har en riktigt bra säsong om han får vara hel och fräsch. Med tanke på att training camp gång på gång visade att Aiyuk var Lance's "go-to-guy" är min feeling att Ö50 yards till det oddset enkom sker denna gång.

5. Varför är då Bears rankad sist i årets NFL i min bok? Bears spelar återigen 4-3 defense under Eberflus styrning. MEN det går inte att komma undan att Bears tappat nästan hela sin interior line i free agency och inte kompletterat upp fullt ut kommer detta skapa ett bekymmer. Bears spelar är unga och hungriga, men de kommer också gå bort sig ofta. När jag sedan tittar på deras secondary är det lika "svagt" eller som amerikanerna själva skulle ha uttryckt det "a work in progress". Det kommer 49ers och Brandon Aiyuk att dra nytta av. När det gäller QB Fields blir det ett spännande år, men han har inte alls för många bra spelare att passa bollen till. Det är tunt.

Jag är övertygad om att 49ers kommer vinna matchen, men väljer att vikta min insats på Aiyuk och över 50 mottagna yards till oddset 1,90 hos bet365 . Det känns som ett riktigt bra odds i denna outing.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip