Den föregående Thursday Night Football mellan Broncos och Colts var en sorgesam upplevelse. 12-9 till Colts och det var många som med all garanti i världen bytte kanal. Ofta. I afton är det Bears som tar emot Commanders och det finns även här en stor risk att det blir en "sådär" fotboll som kommer levereras, men jag hoppas innerligt att jag har fel.


Bears (2.-3) tar emot Commanders (1-4) och för mig är det här en low scoring-game. Jag kan inte se det på något annat sätt. Commanders QB Wentz blev ånyo gjord till åtlöje efter att han i skarpt läge kastat en interception. Det största bekymret med den kommentaren var att den kom från Commanders HC Ron "Riverboat" Rivera. Direkt efter matchen på den efterföljande presskonferensen sålde han ut sin QB. Det är lite för enkelt att göra så. Det helgar med garanti inte målen. Wentz är inte oduglig, men ruggigt ojämn.


Bears har fått lite nytt blod i och med att deras satsning på QB Fields verkar ha betalat av sig. Det är en råtalang som sakteliga börjar komma till sin rätt. Med tanke på att Commanders secondary och i pass defense är smått usla, kan Fields få en fin afton.


Jag spelar U38 poäng totalt i matchen till oddset 1,90 hos bet365 .com


Värt att notera:

1. Commanders investerade en hel del i sin secondary under offseason. Exv. William Jackson som klubben förlängde för ca 400 miljoner spelar som han tjänar 40 kronor i veckan. Det är inte OK. HC Rivera satte honom på bänken mot Titans för att visa att det duger inte att spela halvdant. Bears Fields måste testa och helst ofta med sina djupa bollar mot Commanders secondary.


2. Det är mycket surr om QB Wentz, men han har verkligen inte haft mycket till hjälp av sin offensiva lina. Framför allt deras interior line. Det är inte många av varken Norwell, Martin eller Charles som varit direkt framgångsrika.


3. Varken Bears eller Commanders har råd med för stora misstag i sin offensiv. De har för få playmakers. I den här outingen har Commanders en fördel gällande spelare som kan förändra en match, men de måste bevisa det först. Nu är Commanders och Bears två riktigt dåliga lag. Det är därför underspelet borde vara av värde.


4. Bears kommer ha (för första gången) ordinarie lag på banan. Det är första gången med en positiv skadelista.


5. Commanders måste få ordning på sina turnovers. 12,7% av sina offensiva drajver slutar i moll dvs en turnover. Det håller inte. Om vi då specifikt kikar på QB Wentz har han kastat totalt sex interceptions så långt i år. Det som är noterbart är att han kastat fyra av dem i den fjärde kvarten.


6. Vi har nämnt hur svaga Commanders varit i passningsväg. Då har vi inte pratat om hur svaga de är att springa med bollen. Gibson och McKissic är Commanders duo. Gibson har normalt en hög nivå, men i år har han snittat på 11 springförsök och lyckats nå max 3,2 yards i snitt. I afton möter de ett av ligans sämsta run defense i form av Bears = moment 22. Nej; det luktar inte många poäng. Alls.


När jag kikar på respektive lag ser jag nästan identiska bekymmer hos lagen. Stora bekymmer med turnovers, stora bekymmer med den offensiva linan plus att respektive lags passing defense är under all kritik. Det känns som en böljande match fram och tillbaka med puntar i parti och minut, vilket i sin tur leder till få poäng.


Jag bygger mitt spel på att Bears vs Commanders ÄR en dålig outing utifrån lagens kapacitet, men vi får hoppas på en bra fajt. Jag väljer som sagt att spela på få poäng gjorda i matchen och mitt speltips landar i totalt sett U38 poäng gjorde i matchen.


/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip