Bears (6-6) mot Cowboys (6-6). Vad skall man säga? När jag ser dessa lag blir jag mest "ledsen" mest pga. att Bears har ligans kanske bästa defense och Cowboys har ligans bästa offense. MEN det lirar inte för något av lagen, vilket borde göra ägare och ledare oroliga. Vad är det som fallerar? För Bears räkning tycker jag synd om deras defense som bara tillåter 17,3 poäng per match. Det känns lite som ett "waste year" för Bears. Offensiven har helt gått i stå och QB Trubisky har haft en kall säsong även om han var lite bättre senast, men orsaken till det var att HC Nagy valde att pusha såväl RB1 Montgomery och RB2 Cohen. Just Cohen har fått, i mitt tycke, på tok för lite speltid, eftersom han är så mångfacetterad; kan springa och även ta emot pass. Cowboys å andra sidan har en sylvass QB i Prescott (när han möter lag som är under .500). Han har kastat för 3788 yards, 17 TD och 11 INT. Även RB-ässet Elliott dominerar när han möter lag som är under .500 dvs båda herrarna är bra mot svaga lag. När man sedan stött på tuffa defensiver, då har båda kroknat.

Det är en svårbedömd match, eftersom båda lagen har underpresterat. Jag blev grymt besviken på Cowboys mot Bills senast. De fick regelrätt stryk. Det känns lite jobbigt att notera att Cowboys är 0-5 mot lag som har just ett winning record. Bears har, trots att det sett illa ut, lyckats vinna sina tre av fyra senaste matcher, då mot svagt motstånd.

Värt att notera:

1. Cowboys WR Cooper riktigt bra på hemmaplan, men levererar knappt något på bortaplan. Snittar 8 mottagningar på hemmaplan och bara 2 på bortaplan. Det funkar inte. Han måste vara mer på tå för jämnan.

2. Cowboys har två raka segrar mot Bears; se 2014 och 2016. Vi måste samtidigt poängtera att Bears defense då och nu är natt som dag.

3. Cowboys har lyckats med bedriften att vara 2-6 i redzone i de senaste två matcherna. Det håller inte.

4. Bears har två raka segrar, men det är inget att yvas över, eftersom lagen är Giants (2-10) och Lions (3-8-1). Jag vill poängtera att Lions-matchen avgjordes på slutet och Trubisky kunde jobba in båda vinsterna mot svaga secondarys. Det är det inte i afton. Cowboys secondary är nr 8 i hela NFL. Notera det. Trubisky kommer inte få något gratis.

5. Senaste gången som Bears mötte ett topp 10-offense var i New Orleans och då blev det 36-25 till Saints.

6. Cowboys leder fortfarande NFC East och har därmed en plats i slutspelet. Det beror bara på att NFC East är hemskt svag i år. Hemskt svag. Det som gör det ännu märkligare är att Cowboys är nr 1 i hela NFL med 432 yards per match. Idag möter man ett defense som bara tillåter 319 yards per match. Somethings gotta give...

7. Bears offensiv kommer få det lite lättare idag när LB Vander Esch och safety Heath är borta. Det som gillas om du är Bears-fan är att WR Miller och Robinson har lyft sig på slutet och fått bra "rapport" med Trubisky.

Som ni förstår känns den här matchen som ovanligt svår att bedöma. Jag tycker Cowboys borde kunna hålla undan -2,5 till 1,90 hos Unibet , LeoVegas eller 888sport . Jag kör på Cowboys och hoppas vi får se en början på en vändning för Americas team. Det behövs.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip