Bears vs Vikings är en klassisk match mellan två lag som har mötts ofta. Notera att sedan 2001 har Vikings haft det otroligt svår på Soldier Field och har förlorat 13 av 15 matcher som spelats där, men det har varit relativ jämnt i fajterna. Det är dock starka papper att ha med sig. Vikings har det tufft i Chicago.

I kvällens #MondayNightFootball handlar det mesta surret på förhand om att Bears kommer slänga in sin rookie-QB Mitch Trubisky från start. Jag var en av många som höjde på ögonbrynen när Bears gav upp otrolig mycket för att landa Trubisky som sin kommande franchise-QB. I en grupp av QBs som inte rankades särskilt högt för just detta draft-år. MEN av det jag sett under preseason känns det som att Bears gjorde rätt som gick "all-in". Ha dock i åtanke att preseason kontra regular season är väsentlig skillnad. Se exv. Browns Kizer som såg helvass ut i de matcher han spelade. Sedan har han dock haft det bekymmersamt nu "when the tough gets going". Trubisky ÄR väldigt intressant, eftersom han är så mobil i sin passningsficka. Jag ser fram emot hans debut ikväll.

Jag kommer att spela Bears +5,5 i handicap. Innerst inne har jag feeling för att Bears vinner moneyline, men det luktar tajt och då vill jag ha lite att gå på.

Värt att notera:

1. Bears och då Trubisky kommer ha "all eyes on him" gällande denna start. Frågan är om han tar chansen eller om han chokar under vad som komma skall. Jag är inne på att han kommer lyckas. Jag är också i och för sig en obotlig optimist tillika en romantiker som vill att framgång sker.

2. Kommer QB Sam Bradford spela för Vikings? Han är "game time decision" och Vikings kommer smyga med detta ända in i det längsta. En som vi med garanti vet EJ kommer spela RB-rookien Dalvin Cook som åkte på en ACL-tear i senaste matchen och är ute för säsongen. Notera följande; om såväl Bradford som Cook är ute plus att Vikings har svårt på Soldier Field; HUR skall man då kunna lyckas vinna här?

3. Bears RB-tandem Howard och Cohen måste spela riktigt bra idag mot ett tufft Vikings run defense. Bears offensiv är rankad som nr 12 och Vikings som nr 3 i rush defense. Ifjol spelade Bears riktigt bra mot Vikings och kan man sköta sig även i år, då får Viking det riktigt tufft, då deras offensiv känns ruggigt tam om punkt 2 stämmer...

4. Jag kan inte blunda för den befintliga statistik runt Soldier Field för Vikings. Den är ohyggligt stark. Laget har haft det genant svårt under många, många år här och i en kväll som denna, då stora förhoppningar ligger på Bears franchise-QB, då vill all vara behjälpliga.

Jag spelar Bears +5,5 till oddset 1,70 hos Unibet .

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip