Bears (2-1) tar emot Vikings (2-1). Bears fick äntligen bra snurr på sin offensiv senast, vilket jag hade feeling för och satte mitt speltips då. Nu skall de möta ett starkt och bra Vikings, MEN samtidigt spelar Bears hemma på Soldier Field och är 15-3 mot Vikings hemma. Det är en tilltalande stat. Vikings var starka mot Raiders och Bears vann enkelt mot Redskins. Den här drabbningen får du inte missa, men Bears skall vara favorit hemma med tanke på sin stat..

Jag kommer spela Bears money line till oddset 1,85 hos Betsson .

Värt att notera:

1. Vikings RB-tandem Cook/Mattison har varit formidabla genom att springa 82 gånger för 507 yards med fem TD's efter tre spelade matcher. OM dessa två skulle hålla det tempo skulle de landa på whopping 2 700 yards på en säsong. MEN idag möter detta RB-tandem ett av ligans bästa defense.

2. Vikings QB Cousins har fortfarande inte spelat upp till sitt enorma kontrakt (spelar med garanti in psykiskt för Cousins). Idag möter han Bears defense med kanske ligans bäste defensive spelare (tillsammans med Donald i Rams) Khalil Mack. Bears har hela 11 sacks (!) över de tre första matcherna. Det kommer med garanti skapa bekymmer för Vikings = se turnovers.

3. Just Vikings offensiv har varit suverän på marken och sådär i luften. Vikings har starka WR's, men samtidigt har de inte riktigt fått chansen. I snitt har Cousins mäktat med låga 180 yards per match. Inget att skicka med hem om vi skall vara ärliga.

4. Bears run defense har varit ett av ligans bästa. De har bara tillåtit 68,7 yards per game vad gäller springspel. Jag ser en tuff match-up för Vikings RB-tandem i afton.

5. Bears offensiv fungerade som sagt äntligen senast. Vi har alla väntat. MEN vi har fortfarande en önskan om att se än mer starkare offensiv från Bears och QB Trubisky. Vikings defense är ingen bluff heller.

6. Bears har redan förlorat en match mot ett lag i sin division; se Packers. De har inte råd att förlora en match till inom divisionen.

7. Bears har en suverän HC i Matt Nagy. Han är ett "offensivt geni" och det är just den tilltro till honom som gör att Bears offensiv måste ta nästa steg i afton. Jag har feelingen för det.

Mitt spel landar på att Bears vinner den här outingen och då spelar jag Bears money line till oddset 1,85 hos Betsson .

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip