Bengals (7-4) vs Chiefs (9-2). Vilken matchup! Jag är dock övertygad om att Chiefs är ett klart bättre lag i år än i fjol, samtidigt som Bengals blev allt bättre ju längre säsongen gick. Notera att superstar-WR Chase kommer spela efter skada. Däremot är RB Mixon borta.

Jag kommer gå all-in på Chiefs i den här matchen. Har funnit 1,78 i odds på Chiefs -1 hos Unibet och tar det spelet.

Värt att notera:

1. Bengals är 3-1 på hemmaplan i år. Chiefs är 4-1 på bortaplan.

2. Chiefs leder NFL i antal gjorda poäng (29,6 i snitt) framåt. De leder ligan i totala yards framåt per outing med 430 yards. De leder ligan i antal passade yards framåt per outing med 315 yards. QB Mahomes är den enda av de stora (plus Bills Allen) som haft en hög nivå match in och match ut i år.

3. Detta är en revanschmatch från fjolåret, då Bengals besegrade Chiefs. Vem glömmer WR Chase’s insats med 266 yards och tre TDs genom att löpa amok i Chiefs secondary. Det kommer inte ske i år, eftersom Chase är tillbaka efter skada, men också för att Chiefs secondary är en nivå upp i år.

4. En annan aspekt som är till Chiefs fördel är deras pånyttfödda springspel. Med unge RB Pacheco har Chiefs fått momentum. Han snittar 4,7 yards per löpning i år. Notera att det är det bästa snittet sedan 2017, då Hunt spelade för Chiefs.

5. En annan viktig statistik är Bengals QB Burrow och den eländiga statistiken han har gällande att bli sackad. Mot Chiefs senast de möttes lyckades inte Chiefs nå honom en enda gång. Det kommer inte hända igen. Chiefs har en topp 4 i ligan-pass rush med kanske en bäste av dem alla i Chris Jones, rookie Karlaftis och grymme Dunlap. Bengals Burrow har inte mött den här typen av pass rush tidigare i år. Notera det.

6. Bengals har spelat positivt på slutet och vunnit på ett bra sätt. Den främsta orsaken till det är att QB Burrow skärpt till sig med antal turnovers plus att den offensiva linan spelat allt bättre. Frågan kvarstår; räcker det mot Chiefs? Jag tror inte det.

Jag spelar Chiefs -1 till oddset 1,78 hos Unibet .

/RoloMartins
This is the stats tab
This is the post tip